101 Razlog zašto treba otići iz Srbije

1

101 Razlog zašto treba otići iz Srbije

offline
  • prvoje 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 12 Jan 2015
  • Poruke: 0

Mislim da nece biti tesko popuniti ovu tabelu...

101 Razlog zašto treba otići iz Srbije

Morao sam da dodam i ja svoj razlog. Smile Mislim da ovde vise nema sta da se trazi, totalno rasulo.

Jel ono nešto na foru Njuz.net? Mr. Green

Inače sa stavkama 1, 10 i 28 se apsolutno slažem. Ostalo mi deluje kao razmišljanje nekog nezrelog klinca. Ljudi, pa bili su izbori, dva puta u zadnje dve godine. Što niste glasali nego ste se glupirali belim(nevažećim) listićima? Ili vam je žao što vaša stranka nije dobila izbore, tj karijera stranačkog vojnika trenutno stagnira? Izbori su legitiman način promene vlasti. Ili nova nazovi revolucija sa simboličnim paljenjem Skupštine u kojoj će neki na volšeban način poboljšati stanje u svojoj imovinskoj karti. Najlakše je kao poslednja kukavica pobeći, a posle iz inostranstva po domaćim portalima držati predavanje o životu ovdašnjem življu. Samo što niko od tih koji odu neće da kaže kako je u početku radio najbednije poslove, one koje čak ovde ni u snu nije hteo da radi. Pustite vi priče da je diploma Beogradskog Univerziteta cenjena i priznata u svetu. To su priče za one koji još veruju u Deda Mraza. No da se vratimo našem mladom čoveku koji je u želji da bolje živi emigrirao. Pošto ga u obećanoj zemlji niko ne poznaje, a od diplome nema neke koristi, radiće kao moler, prodavac koječega na ulici, ili čak i kao baba-sera. Kasnije je uznapredovao pa radi selidbe. Inače u ispovesti na domaćim portalima obavezno napominje svoju stručnu spremu i kako ovde bez debele veze nije mogao da nađe posao u struci a nije hteo da radi bilo šta, te je zbog toga otišao. Inače kad se dolazi u domovinu, obavezno neko fensi izdanje i priča kako tamo ima svoj biznis. Licemerje do bola.

Nije ovde rec o izborima u poslednje dve godine i o tome ko ih je dobio a ko izgubio. Stvar je u tome da je u ovoj zemlji u poslednjih 25 godina lose ma ko bio na vlasti (a promenili su se razni). Kako stvari stoje mala verovatnoca je da se u dogledno vreme stanje popravi. Zasto je kukavicluk otici i raditi u inostrantvu i nemoralno raditi kao moler, prodavac ili nesto trece. Nije sramota raditi poslove za koje nije neophodno visoko obrazovanje ukoliko si adekvatno placen i od cega mozes da zivis. Sta prosvetni radnik ima od toga sto radi u struci kad se strajkom bori za svoje dostojanstvo. Mnogi su ovde u istom ili slicnom polozaju: lekari, policajci, rudari, vojnici, penzioneri...
U ovoj zemlji izgleda, dostojanstvo imaju samo politicari!

prvoje ::Zasto je kukavicluk otici i raditi u inostrantvu i nemoralno raditi kao moler, prodavac ili nesto trece.Nije sramota raditi poslove za koje nije neophodno visoko obrazovanje ukoliko si adekvatno placen i od cega mozes da zivis.Sta prosvetni radnik ima od toga sto radi u struci kad se strajkom bori za svoje dostojanstvo. Mnogi su ovde u istom ili slicnom polozaju: lekari, policajci, rudari, vojnici, penzioneri...

Nije nemoralno, ali zašto te poslove obavljati Nemca, Australijanca, Austrijanca, kad možeš sve to obaviti ovde. Svi ti poslovi su u inostranstvu isto plaćeni kao i ovde. Dobro, razlikuje se u par nula, ali tamo je i život skuplji. Skuplja kirija, skuplja struja, hrana, voda, grejanje, kablovska, internet, saberi-oduzmi, kvalitet života je isti. I tamo pa povećavaju granice za penziju, i tamo smanjuju plate, samo što je tamo surovije.


prvoje ::U ovoj zemlji dostojanstvo imaju samo politicari!

U ovoj zemlji, političari imaju sve sem dostojanstva Wink

mpman ::Nije nemoralno, ali zašto te poslove obavljati Nemca, Australijanca, Austrijanca, kad možeš sve to obaviti ovde. Svi ti poslovi su u inostranstvu isto plaćeni kao i ovde. Dobro, razlikuje se u par nula, ali tamo je i život skuplji. Skuplja kirija, skuplja struja, hrana, voda, grejanje, kablovska, internet, saberi-oduzmi, kvalitet života je isti. I tamo pa povećavaju granice za penziju, i tamo smanjuju plate, samo što je tamo surovije.

Tamo je drzava uredjena, a ovo ovde, na sve lici, a na drzavu najmanje.

Ja ne bih menjao vlast i politicare, ja bih menjao narod. Kad se promeni narod, promenice se i vlast.

Navodno je i Neron rekao kako bi voleo da rimski narod ima jedan vrat, kako bi lakše mogao da ga preseče...

Svi mi bismo imali ne stotinu, već hiljadu razloga da odemo odavde. Neću i ne mogu da osuđujem one koji reše da odu. Znam da ja neću otići, jer jednostavno nikada nisam imao i nemam gde...

mpman ::
Nije nemoralno, ali zašto te poslove obavljati Nemca, Australijanca, Austrijanca, kad možeš sve to obaviti ovde. Svi ti poslovi su u inostranstvu isto plaćeni kao i ovde. Dobro, razlikuje se u par nula, ali tamo je i život skuplji. Skuplja kirija, skuplja struja, hrana, voda, grejanje, kablovska, internet, saberi-oduzmi, kvalitet života je isti. I tamo pa povećavaju granice za penziju, i tamo smanjuju plate, samo što je tamo surovije.


Morala sam ovo prokomentarisati. Ne, nije skuplji zivot, konkretno u Nemackoj. Cena hrane je identicna, kozmetika je prilicno jeftinija, internet i racuni slicno kao kod nas. Jedino je kirija zaista skuplja.
Za njihovog drzavljanina, zivot nije suroviji, postoji sasvim dovoljno radnih mesta i bolja je zdravstvena i socijalna zastita.
Istina je samo da nije nimalo jednostavno kao stranac (posebno Srbin) tamo naci stalan posao i dobiti stalan boravak. Ali za to nisu oni krivi, vec mi sami koji smo uvek birali pogresne strane, izasli kao de fakto gubitnci u svakom ratu i sukobu, sami nametnuli drugima stereotipe o nama. I pravicemo i ubuduce.
Mnoge zakone i propise su poostrili od pocetka godine za nase drzavljane (posebno za prakse i studentske poslove), lekarima ce od jula traziti C1 nivo znanja nemackog, ostalom medicinskom osoblju uskoro B2...
Da ne bude tako crn post, verujem da se svaki trud isplati i da se moze otici, iako nije nimalo jednostavno.

'Ja neću imati s kim ostati mlad ako svi odete,
i ta će mi samoća teško pasti,
a bit će ipak da ste vi u pravu.' Wink

@mpman

Na osnovu toga što si napisao, zaključio bih da nisi imao puno prilika da boraviš u inostranstvu. Da je kvalitet života isti u Srbiji kao i u recimo Švici, Austriji, Skandinaviji, Kadadi ili Australiji može da kaže neko ko tamo nikada nije ni bio.
Nigde ne cvetaju ruže ali bar imaš uređen sistem, sistem vrednosti, ako radiš ne razmišljaš o najosnovnijim stvarima za život.. Što je potpuno suprotno od situacije ovde.

Ako ćemo iskreno, volim Srbiju ali ne volim srbe. Smatram da smo zajedljivi, loši, pokvareni, krivinaši, lezilebovići, kompleksaši.. Čast izuzecima.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 985 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 6 sakrivenih i 934 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, Bobrock1, ccoogg123, cenejac111, dankisha, darkojbn, dragoljub11987, flash12, Frunze, Georgius, hyla, ILGromovnik, jackreacher011011, janbo, Joja, Još malo pa deda, Karla, kobaja77, Koridor, Krvava Devetka, mercedesamg, moldway, nextyamb, nikoladim, novator, ObelixSRB, Oscar, Parker, Petarvu, Pohovani_00, Rakenica, randja26, Romibrat, ruma, Srle993, stegonosa, strela, TheBeastOfMG, Trpe Grozni, vathra, Vatreni Zmaj, Zoca, žeks62