Citati koji ostavljaju bez daha

16

Citati koji ostavljaju bez daha

Muškarci koji ponižavaju svoje žene u prisustvu prijatelja, nemaju prijatelje već publiku, nemaju žene već žrtve i nisu muškarci već goveda!

"Koliko me ko tražio, toliko me i našao. Koliko me ko našao, toliko me i zaslužio. I dajem sve tek kada neko sve može i da ponese."

,, Dobro jutro voljena moja. Nerado izlazim iz jedne godine svoga života koja mi je donela toliko mnogo sreće i koja će mi potvrdjivanjem tvoje ljubavi postati nezaboravna. Za neposrednu budućnost nemam mnogo želja, samo jednu žarku; da mi ti ostaneš i da mi ostaneš ista! Zašto si mi baš sada odsutna pa ne mogu blagoslov da primim sa tvojih usana. Ja nisam zasebno, samostalno biće. Sve svoje slabosti na tebe sa naslonio, svoje slabe strane tobom zaštitio, svoje praznine tobom ispunio,,.
J.V.Gete- pismo voljenoj Šarloti

Nije me ni bolji naučio da molim,
to neces ti doziveti,
nece moje srce u ruke onom,
što prvo telo primeti.

Napisano: 22 Avg 2013 23:42

Nema ljudskog bića čije se oči, duša i misao nisu u jednom trenu zaustavile na nekom drugom biću; izdvojile ga iz sveta običnosti i obasjale, dotle nepoznatom snagom svetlosti!

Dopuna: 01 Sep 2013 0:05

,,Kome si važan,
tražiće te. Ko
hoće da te vidi,
ugrabiće bar munutu
za to.
Kome trebaš, naći
će te. Sve ostalo
su samo izgovori,,

Dopuna: 01 Sep 2013 16:54

Treći put danas pišem o A.Toskaniniju, ali moram, još samo jedan citat iz njegovog pisma Adi Mainardi njegovoj strasnoj ljubavi:
,,Ljubomoran sam na Enrika... Nije mi jasno kako može da živi sa tobom a ne poseduje te svakih deset minuta. Da sam mlad, to bih činio. Pretvorio bih te u krpu! Suviše li lepa draga i ljupka, a ja prestar..., lud sam zapravo, baraba koja se ne usudjuje da kaže tvom mužu koliko te voli ljubavlju za koju on ni ne sluti da postoji na ovom svetu.. Ti barataš mnome sa udaljenosti na čaroban način i od mene činiš divotu..,,

Dopuna: 09 Sep 2013 23:37

Poslije svakog našeg susreta, tada, tih dana, postajao sam, bar za milimetar, bolji čovjek. Uvijek kada bih je vidjeo bila je ljepša, cijeli svijet je bio ljepši sa njom. A i ja sam bio ljepši… Svaka naša riječ imala je smisao, svaki dodir suštinu a svaki susret neku svoju skrivenu poruku. Tek pored nje sam postao Neko. Tek pored mene je postala Nešto. Pred njom sam bio najbolji. Sa mnom je bila najbolja.
Balaševizam

Toliko smo toga prosli zajedno,nekad ne znam sta je stvarnost a sta san.Ti si nesto najbolje sto mi se dogodilo.Sada jednostavno ne mogu zamisliti svoj zivot bez tebe.Tvoja upornost i moja snaga koju sam skupila po ko zna koji put da ti oprostim na kraju je sve doslo na svoje.Bas onako kako sam zeljela.Želim ti biti sunčana strana života, tvoj oslonac, tvoja amajlija, sve što želiš, želim ti biti. Zajedno mozemo sve...Sada nam jedino preostaje da dignemo ruke u nebo i zamolimo Boga da nas sacuva od zlih ljudi...i da svaki sekund svoje mladosti i starosti dijelim sa tobom...Voli te tvoja beba vise od najvise
Dj.B.

,,Sve sto mogu reci,stane u dve reci...ako bi uopste progovorio.,,

,,Volim je,ko da mi neko brani.,,

,,Mene sramota,koliko mi trebas.,,

Einmana, mila ovo je tvoj blog! Gde si... Mi ostali ga okupirali pa ko velimo da nadoknadimo i tvoje...

... Ljudski život je pozornica na kojoj je svako uveren da igra glavnu ulogu. Tek pri kraju predstave, kad se svetla priguše i nagoveste svršetak, čovek shvati da su preko te pozornice, naoko nevažni, prošli mnogi, veći i značajniji likovi i da se njegovo učešće u sopstvenoj drami pretvorilo u mlaku,nezapaženu epizodu."

Ljubav se može samo doživeti, pripovedati o njoj znači odricati je se, ponižavati je. Ona je intimna i samo je dotle vredna dok je intimna, dok se o njoj ćuti.

Ti mi izgleda sluzis samo da te nemam.

,,I na stablima stogodišnjim, i najzad da bi svi znali o tom!- da te volim, volim, volim!- pisala sam po nebu dugom!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1008 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 7 sakrivenih i 954 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, Bobrock1, ccoogg123, dankisha, darkangel, darkojbn, dragoljub11987, dushan, flash12, FOX, Frunze, Georgius, goxin, ILGromovnik, janbo, Joja, JOntra, Još malo pa deda, Karla, Koridor, Krvava Devetka, mercedesamg, mocnijogurt, moldway, mrav pesadinac, muaddib, nextyamb, NikolaC, ObelixSRB, Oscar, Petarvu, rasok, Romibrat, ruma, Srle993, stegonosa, strela, TITAN DUDIN JARAN, Toper, Trpe Grozni, vathra, Vatreni Zmaj, Vlad000, Zoca, žeks62