Dalekom prijatelju

Dalekom prijatelju

offline
  • Pridružio: 17 Apr 2006
  • Poruke: 380
  • Gde živiš: u začaranom zamku

...

Ima tako, nekih noći, kad se tuga prosto uvuče u srce i kad (čini se bar) za tugu ne postoji razlog. Recimo, i da se desi nešto lijepo tog dana, čak i tad nađe se neki otvor na duši, i sjeta prosto ispuni svaki dio mog srca, svaka moja misao bude satkana od čežnje.

Valjda naiđe tako razdoblje u životu, dođeš do raskrsnice sa nerazumljivim nekim znakovima (ili ih bar ja ne razumijem), i onda te bude strah. Nekad je sve bilo tako lakše, svaki moj poraz, nije bolio koliko boli me sad, jer bio je tu da me utješi, mogao je to i samo jednim pogledom. Mislila sam da ćemo imati jedno drugo za cijeli život. Da ostanem na mjestu, ne mogu, jer najgore je čekati – ko još može stajati sa strane i gledati sopstveni život kako prolazi i oduzeti sebi pravo na sreću, jer čekanje ne donosi ništa. A ludosti više nemam da idem ponovo glavom kroz zid. Upornost se ne isplati uvijek, pitajte Sizifa. Da makar vidim jedno drago lice, ali ne, ja nemam više pravo na to, ja sam svoju šansu propustila.

Mada, vidim prolaze pored mene i neki poznati mi ljudi, čak se poneki i ljubazno jave, zakači me i neki osmijeh, ili stisak ruke u prolazu. Poneko od njih zastane baš kao ja, neodlučan ali ipak krene nekud, svako od njih. A ja se okrećem još u prošlost, ne bih li ugledala ono što vidim svaki put kad sklopim oči. Izgubljena u prostoru i vremenu, promašila ne godinu već vijek, okrećem se oko sebe, možda naiđe on. Jer znam, znam da je negdje sam. I znam da je daleko. I ja sam usamljenija nego ikad. A ponekad zaista pomislim da sam istinski srećna i da je moj bol prošao, ali vrijeme je izgleda zaboravilo da učini svoje, mada imam boru više od prošle godine.

I ima tako noći, nekih čudnih noći, kad se tuga uvuče pod kožu, i kad mi se plače. Koga li sad tješiš, i ko ima tu privilegiju da ga zagrliš kad meni nedostaješ odavde do Mjeseca i nazad? Ko te to treba više od mene? I u takvim noćima, mogu da posmatram zvijezde satima i da razmišljam o tome, šta li sanjaš noćas, daleki prijatelju?


Citat:Da ostanem na mjestu, ne mogu, jer najgore je čekati – ko još može stajati sa strane i gledati sopstveni život kako prolazi i oduzeti sebi pravo na sreću, jer čekanje ne donosi ništa.
dobro je da si shvatila...govorim iz iskustva...jer znash chak i da ti se nekad vrati... da li mozesh da budesh sigurna da je on ostao isti?ili josh vishe:da li si ti ostala ista?
i da li vredi chekati? znash morash da znash shta chekash...ako ti to chekanje oduzima "pravo na srecu" da li je iko vredan toga?
(e sad ako chekash nekog, a paralelno zivish: radujesh se svemu oko sebe, mislish, saznajesh, uchish, shetash, putujesh, zabavljash se, ponekad se zaljubish i odljubish, a opet nekad mislish na tu osobu-onda je to ok-dakle ne propushtash zivot zbog nekog!)
govorim ti ovo iz iskustva, zato shto znam kako je kad su takve noci i ne porichem da ih nekad imam(svi imamo takve noci) ali nemoj zbog noci da propushtash dane. Wink

p.s.drago mi je da ti se dopala fotka sa mog bloga. Smile

kindergirl,

neke stvari se dese bez icije krivice, jednostavno je ponekad takav splet okolnosti, i bezbroj faktora koji se tako poklope i pokvare nesto lijepo. ne propustam dane zbog noci, ali ne mogu da se otrgnem od takvih misli i `takvih noci` ... nekad zaista pomislim da sam u zacaranom zamku Smile

citajuci veliki dio tvojih postova, kao i blog san... koji pratim kad god stignem, cini mi se da smo dosta slicne, kao sto sam vec negdje ranije napisala `da se razumijemo` Smile i da, slika je bas posebna a ima jos par koje mi se izuzetno svidjaju, jedna od njih mi cak stoji na desktopu.

veliki pozdrav za tebe! Zagrljaj

Zeleonoka, procitavsi DALEKOM PRIJATELJU moram priznati da mi se oteo uzdah.Dirljivo.Nazalost i sam prolazim kroz tu fazu vec duzi period.Ne zelim da uticem destruktivno na to da treba da se ide dalje,ali to kaze razum.A emocije?One su ispisale te reci.A dokazano je da emocije funkcionisu nezavisno od razuma.Pozdrav.

Ne ostavljaj me sad
u ponoru bez dna
budi sa mnom, još mi triba svitlost tvoja
Ne ostavljaj me sad
dok preklinjem te ja
budi sa mnom, mir da nađe duša moja
Ne ostavljaj me sad, ne ostavljaj me sad
bez nade
...
Ne ostavljaj me sad
u ponoru bez dna...


Oliver Dragojević


...Sada mi preostaje samo
vježba u ambisu,
put unatrag,
zapleten, zapleten drum.
Pokušaću da se u samog sebe
slijem,
da se uvučem u prazninu,

...
Gdje ste sada,
utočišta moja?


Emil Bota



ps. Peco, hvala za pjesmu smešak

I ne marim što me zapljuskuju
kapi ledene kiše sa trepavica
Ne bole me ni tragovi tuđih koraka
što gaze mi po uspomenama
Samo ponekad osjetim u dubini
srca dah tvojih misli
I iznova se slomim
u čežnji za tobom...


Evica Kraljić

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 848 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 12 sakrivenih i 798 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., aleksandarbl, aleksmajstor, Apok, Brana01, Bubimir, cavatina, darkangel, Denaya, Dimitrije Paunovic, DonRumataEstorski, draganl, elenemste, FOX, Georgius, Istman, Koridor, Kubovac, laki_bb, mean_machine, Mercury, mikrimaus, mnn2, mrav pesadinac, opt1, pein, Raso75, RJ, robertino, simazr, Srle993, Tragač, uruk, USSVoyager, vathra, VP6919, wolverined4