Kuvar za početnike

7

Kuvar za početnike

Neprimetna ::... Peteljke, ako su krupnije, obari, posoli i ispohuj.
Oooo, ooo...čuj: 'ispohuj' Mr. Green

Možda, kad budem u 'drugom razredu' i ne budem početnik (nisam valjda omašio temu? - uhh nisam)... i kad bude dovoljno sudova i jedna kuvarska pomoćnica da sve to opere Very Happy
Citat:Za moj ukus, sve preko dva čena belog luka je suvišno.
Različiti smo, i sam se sa sobom često ne složim Mr. Green , kad se spremam za izlazak, u posetu, na put... koristim samo jedan (i to manji) čen Wink (a i ovde su na pijaci sve neke presitne glavičice Smajli )

Filozofe, indeks je malo zastario smešak

Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?

mpman ::... Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?
Naravno, Google Zagrljaj

Ne kontam kako se dinstanje izvodi u praksi. Embarassed

Eeee, kao u školi što odeš na Interno na praksu, tako i ovde, pravac kuhinja, kod mame Wink
Za dva minuta, shvatićeš, a za sledećih deset uvežbati i praktično (a tek što će se mama obradovati) Very Happy

Dinsta (pirja): Wink
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EcQ8qZ0oY9U#t=37

Bice azuriran index.
+ vec vidim sekciju bonus 4 complete n00bs Mr. Green (sta je dinstanje i sl.)

Dusan ::Eeee, kao u školi što odeš na Interno na praksu, tako i ovde, pravac kuhinja, kod mame Wink
Za dva minuta, shvatićeš, a za sledećih deset uvežbati i praktično (a tek što će se mama obradovati) Very Happy

Dinsta (pirja): Wink
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EcQ8qZ0oY9U#t=37




Znači, u suštini, malo ulja i mešanje?
Ja sam mislio da ima neke veze s vodom. Mr. Green

Malo masnoće (ulje, mast) - da, ali voda nije isključena. Nekad je u namirnici koja se dinsta, nekad se još i dodaje... Wink

Skontao smešak
Hvala Ziveli

mpman ::Filozofe, indeks je malo zastario smešak

Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?


Barenje i distanje su dva rayličita načina pripreme jela.
Bariš krompir, testeninu, spanać / za dalju pripremu/.
Barenje je kuvanje u slanoj vodi.

Dinstanje je proces između barenja i prženja.
Dakle, potrebna ti je masnoća na kojoj prvo propržiš namirnicu, zatim dolivanjem malo vode dovršiš proces spremanja hrane.
Dinstano meso je ukusnije i zdravije od prženog ili pohovanog mesa, na primer...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 892 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 5 sakrivenih i 849 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., AC-DC, Battlehammer, bojank, bojcistv, Boris90, BSD, cavatina, Denaya, DPera, Dvojac005, GandorCC, Georgius, gorican, h8propaganda, HrcAk47, Ivica1102, Karla, ksyyaj, ljuba, Lubica, marsovac 2, mercedesamg, Mi lao shu, mikrimaus, milenko crazy north, MrNo, nemkea71, powSrb, Rogan33, stegonosa, Sumadija34, vaso1, VP6919, yrraf, YU-UKI, |_MeD_|, šumar bk2