Sad se setih da me je g. Divac, koga inače gotivim, jednom prilikom iznervirao : u nekom dokumentarcu o samom sebi i ex-yu košarci pričao je o tome kako je u Americi doživeo nešto poput kulturnog potrošačkog šoka; čokolada ova, ona, čokolade sa raznim dodacima, ukusima itd., a u Jugoslaviji si navodno mogao da kupiš samo jednu vrstu čokolade i to je bilo sve. To prosto nije tačno. Imali smo mlečnu čokoladu, čokoladu sa lešnicima (i lešnjacima) - sitnim i krupnim , sa rižom, fondan (sa raznim voćnim ukusima), crnu čokoladu za kuvanje, Životinjsko carstvo (mlečna, ali posebna), euro krem tablu, kakao tablu, pa onda uvozne, Toblerone i one kojima sam zaboravila ime, marke i poreklo (sa alpskim mlekom, grožđicama), ali su verovatno bile švajcarske... Ali šta ja znam, provincijalka obična, koja nikada nije bila u Americi, niti je videla, a kamoli probala američku čokoladu.
|