Refleksije u samoći

13

Refleksije u samoći

In secret we met--
In silence I grieve,
That thy heart could forget,
Thy spirit deceive.
If I should meet thee
After long years,
How should I greet thee?
With silence and tears.


(Lord Byron)


"Od snova rastemo. Svi su veliki ljudi sanjari. Oni vide stvari u mekoj sumaglici proljetnoga dana ili u crvenoj vatri dugih zimskih večeri. Neki od nas dopuštaju da takvi snovi umru, ali drugi se brinu o njima i štite ih, njeguju u lošim danima, sve dok ih ne dovedu na sunce i svijetlo koje uvijek dolazi onima koji se iskreno nadaju da će se njihovi snovi ostvariti."


Thomas Woodrow Wilson

..u rat za osvajanje carske vlasti,401.g.p.n.e,kir mlađi poveo je deset hiljada helenskih plaćenika i samo jednog ratnog izveštača plemića-filozofa ksenofona,koji se latio te službe,jer mu je život u atini,gde su vlast zauzeli demokrati,postao ne samo mrzak već i nepodnošljiv.premda su helenski plaćenici dobili glavnu bitku,rat su ipak izgubili,jer je kir mlađi izgubio život.našavši se opkoljeni duboko u neprijateljskoj teritoriji,nadomak persijskog zaliva,helenima je pretilo potpuno istrebljenje.tada je komandu preuzeo rati izveštač ksenofon,povevši sabraću kroz niz pustolovina ka otadžbini..tamo je na svom imanju,pod zaštitom aristokratske sparte,opisao taj herojski pohpd pod skromnim naslovom ANABAZA (u prevodu: marš od obale ka kopnu),stvorivši remek-delo helenske književnosti..

Samo ljubav čovjeka može učiniti samim sobom.

Platon

ali šta je bilo na onom balu
gde su zastale moje cipele,zašto je
lepota onih čudesnih žena
nestajala čim bih ih upoznao.
izgleda da sam na stepenicama
izgubio nekoliko osećaja
sagnuh se u polutami da ih
potražim.ništa,nisam našao.
tako sam gubio osećaje i
postepeno nisam više bio

dimitrije bašičević mangelos

"Od sad više neću dozvoliti da mi Sidarta utekne! Svoja razmišljanja i život više neću započinjati Atamanom i patnjom sveta, više neću da ubijam i rastačem sebe, da bih iza osulina otkrio tajnu. Više se neću povoditi ni za kakvim drugim učenjem. Želim da poučavam samog sebe, da sam sam sebi učenik, želim da upoznam sebe tajnu zvanu Sidarta."

Herman Hese

..stigao si tačno na sastanak.kao što vidiš,prijateljstvo i istina ne idu jedno uz drugo,samo nemi dijalog sa našim neprijateljima urodi plodom.. bago samarkanda,korto malteze

Zid je zid. Ponekad je tako i sa ljudima. Neki se od njih nikada neće promijeniti, niti vam pružiti ono što želite. Oni to jednostavno nisu u stanju. Nemaju ni najmanje želje učiniti to. Možda nisu dovoljno umješni, možda su previše povrijeđeni. Sada ste u velikim kušnjama. Da biste dobili željeno, možda ćete morati napustiti tvrtku, ekipu, postrojbu ili raskinuti vezu. Takve stvari nije jednostavno priznati. Možda ćete biti primorani poduzimati izuzetno neugodne poteze i često riskirati. Ipak, i to je bolje nego se neprekidno nadati nečemu što je nemoguće dobiti od osobe koju ste to tražili.


Kezele, Sve je u stavu

..može da se promeni samo onaj ko je izgubio srce i duboko se zaneo u misli
ogist roden,iz jednog njegovog pisma

Drveće je pjesma koju Zemlja zapisuje po nebu. Mi ga rušimo i pretvaramo u papir, da bismo mogli zabilježiti vlastitu prazninu.

Khalil Gibran

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 920 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 7 sakrivenih i 884 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bojcistv, Bubimir, ccoogg123, darkojbn, dekiau, Dimitrise93, dule10savic, Fabius, hyla, kiltae, Kubovac, marsovac 2, Milos ZA, milutin134, mnn2, operniki, pein, Rakenica, ruma, Shinobi, t84dar, theNedjeljko, Tvrtko I, vathra, Vlad000, vladaa012, ZetaMan, šumar bk2