Vrtovi

10

Vrtovi

i ovo mi je cvece simpaticno, a imali smo ga rano ranije u dvoristu.. zna blago da oboji prste u sredini kad dohvatis. Smajli

http://www.cvecara-neven.com/coppermine/displayimage/album=36/pos=8.html

Već danima vrzam ovo mačeće stvorenje da ga uhvatim in flagranti. Smile Elem, svako jutro ista scena u onom malom kamenom vrtu: izrovan pesak, izvaljene biljke, vidim da se "neko" valjao i baškario i obavljao jutarnju toaletu Mr. Green pa onda zakopavao to što je "proizveo". Njemu lepo, a moje biljke crkavaju jedna po jedna, prvo čuvarkuća, pa za njom japanska trava i nemesia u blizini Sad .

Mora da je Žuti, pomislim, i danas rešim da mu zabiberim, možda to upali. Naspem još zemlje i treseta preko peska i odozgo pospem biber u prahu (neka g. mačak nađe neko drugo mesto za toaletu creva, ne, on najbolje obožava da se valja u mom pesku i da piški u moje cveće Surprised )

Mačeća beštija nije htela da se slika, pa je odšetao iz kadra

da da da.. ovo malo ludo, je dok smo sadili gladiole, islo za nama i otkopavalo Laughing Very Happy sva sreca da nas slusa, jer ne radi to vise. Sto mi je zao sto kod tebe nije slucaj. Sad





looooolll bre... to sa biberom ti je...Very Happy ' ajde pa nam javi rezultat. smešak
jesi primetila da su oboje zuti.. Mr. Green

S.: Ha, biber, izgleda šašavo, ali deluje... Very Happy a Ž(m)ućak je dobio novo ime Biberče. Pošto je strašno pametan, ne bi me čudilo da se jednom pojavi na MC Smile A ovo mu je trenutna busija


Surprised Gle, gle, ko se mota oko plota! opet ova dvonožna beštija s baštenskim makazama, da neće da me skrati za rep?!


Confused ubi me ova sparina a Ljutici Wink ću odgovorim drugi put, sad me mrzi, mnogo mi se pavaaaa...


Zdravo, svima! Ja sam ovde nov, zovem se Rhododendron ponticum 'Variegatum' smešak, a mačak je malo dosadan, ali za sad korektan Cool

A, šta kažete na moje jagode ispred zgrade? Very Happy Nisam imala pojma da ih je tako lako zapatiti. Donela sam pre par godina samo jednu vrežu s placa moje drugarice i one su se raširile kao blesave, pa sam ih uglavnom počupala. I rađaju svake godine, čak su i slatke, samo su sitne (i nisu baš jestive, znate već, komšijske kuce i mace koje vole da pi...)

Muslandini Sandi (Đulistan ili Carstvo ruža)

Godine 1958,pojavila se mirisna ruža MARTIN DONEL;ona je imala neujednačeni miris starinskih ruža,a oblik i boju moderne ruže.

Elza Triole - Ruža na kredit

luj aragon

Japanski vrtovi Zaljubljen Zagrljaj

Ne bih imala ništa protiv makar da budem samo baštovan u ovakvom vrtu ako ne njegov vlasnik!

A da li bi volela da budeš vlasnica ovog parfema?

Yu (kineska reč za kišu)


Zaista retko gledam TV i to uglavnom History Channel. Prošlog vikenda sasvim slučajno zatekla sam se ispred ekrana dok je na nekom kanalu išla neka emisija o kozmetici. I tad sam prvi put čula za ovaj famozni parfem i ekskluzivnu vest da je stigao i na naše tržište po ceni (pih!) od 5 000$ po bočici. Parfem je u specijalno dizajniranoj flašici koja se čuva u kožnoj futroli i specijalnoj kutiji od... ? mislim, neke vrste drveta, ali to sam zaboravila. Fascinirao me je sadržaj i način dobijanja prirodnih komponenti mirisa od raznih egzotičnih biljaka iz dalekih mesta.

As previously announced, Mane has launched Yu ("rain" in Chinese), one of the most expensive fragrances available on the market today at $5000. It was composed by nose Cecile Krakower of Mane.

Only 500 bottles of the scent were produced and are currently available at Bergdorf Goodman. It will also be for sale at Lane Crawford in Hong Kong starting this summer and in select Nordstrom stores in the fall.......

A technique dubbed "Jungle Essence" was used. It involves using a portable pressurized canister and solvent to conveniently extract essences of plants in the field.

"The heart of Yu features accords like champaca and genet, both of which were collected using the jungle essence method. The same method was used to collect the scent's top notes of African freesia and Asian mandarin tree leaf. Other top notes include bergamot, tangerine, orange flower and ylang-ylang. Rosewood oil is included in the heart and base notes include vetiver, sandalwood and vanilla."

The 500 g crystal bottle was created by Brosse and is freely inspired by organic forms found in nature.

smešak Da mi je znati kakav mu je miris...

http://www.punmiris.com/parfem/Perfect-Sense-Mane-/Yu-1769.html

Uh, s obzorom na sastav mislim da bi se osećala kao pokretna šuma kad bih stavila na sebe taj parfem (volim nežne varijente egzotike, miris mora... lotosovog cveta... )

Hvala na linku, zanimljivi su komentari Very Happy . Da sam baš baš bogata, pretpostavljam da bih ga kupila bez mnogo razmišljanja (i mozganja o tome da li je to snobizam ili malograđanština, šta će o tome misliti drugi i sl.) i iz puke radoznalosti. Stvarno me zanima "nota afričke frezije" i narandžinog lista, cveta ili čega već što je ušlo u njegov sastav.

Ali, meni je dobar i L'erbolario
http://www.lerbolariousa.com/

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 812 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 9 sakrivenih i 754 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., Amigdala, antonije64, babaroga, bigfoot, Bobrock1, bojank, Boris90, chica, darkangel, debeli, Denaya, Dorcolac, dragoljub11987, FOX, Georgius, ikan, Jahorina, JimmyNapoli, Krvava Devetka, Leonov, madza, Marko Marković, mercedesamg, Mi lao shu, mile23, MiroslavD, Mixelotti, Mlav, nemkea71, nuke92, ostoja, pein, raptorsi, rikee, rodoljub, ruger357, simazr, Sirius, Sićko, slonic_tonic, Srky Boy, Srle993, stegonosa, TheBeastOfMG, VJ, Vlad000, yrraf