Vrtovi

12

Vrtovi

Sparina, čuje se potmula grmljavina u daljini, tri puta zaredom konektujem se i logujem na MC i svaki put adsl prestane da radi na nekoliko minuta. Kroz oblake prodiru zraci sunca i pada sitna mirna kiša. Reklo bi se, slab letnji pljusak, ali kako nazvati ovu pančevačku kišu - "kišica azotara začinjena amonijakom" i ko zna čime još? Kiša koja usledi posle Šizele i Smirele (ni posle osam godina ne umem da ih razlikujem niti se pak trudim da naučim). Prozori su mi širom otvoreni celu noć, a jutros me budi komšija i ja onako bunovna čujem fragmente informacije "cisterna procurela, azot, zatvori sve prozore".

Posle ove nakisele kišice ne bi me čudilo da moje biljke više ne osvanu.
Ne bi bilo prvi put.

Ako čuješ grmljavinu to je sa moje strane miriše na nevreme, i strašno duva hm,
Ne znam da li da kod tebe il na forum o biljnom svetu stavim ovo...naime jednu moju biljčicu prvi put u mom životu napale su neke sitne vaške il već šta su, a asparagus koji obožavam a koji sam presadila od keve jer se moj stari žrtvovao prošle godine zarad onih golubova, sav mi se osušio i sad onako suvonjav visi iz saksija sa nastrešnice. i ne znam da lie će se oporaviti...Al to se desilo odjednom tako da nisam ni imala vremena da intervenišem....Prikačiću sliku one biljciče sa vašima naknadno...

Četvrti put sam katapultirana sa interneta. Sad je dobrano nevreme, kiša šiba u svim pravcima, mračno je i grmi. Za samo pet minuta poplavljen je teniski teren na koji gleda prozor.

Kakav trulex od dana: saznala sam da je moja najbolja drugarica kupila sebi kartu za večerašnji koncert Nika Kejva, a da joj ni u jednom trenutku nije palo na pamet da me pozove. "Mislila sam da te ne zanima." Poznajemo se više od dvadeset godina i ona ne zna da ja volim Nika Kejva. Shocked Da li da se ubijem, napijem ili samo umijem ?
Život je lep, lalala, pada kišica tihana, sirene su umukle i radi konekcija.
Život je lep, bla bla...

"Nešto se desilo sa našim životom
na ljubav ne misli niko
i ako misli, laže...

Druge se pesme čuju
i sve pevaju o tom
kako smo i mi negde nestali
sa svojim jedinim životom."

__(jedinim jeb... životom)___________________________

Natrix, meni su ruže napadnute tim belim vašima, dve su skoro "majkale". Od drugih poslova ne stižem da odem do Poljoprivredne apoteke, a u kući imam samo ostatke nekog prastarog praška za insekte Fitopirox insekticid, kojim sam ranije uspevala da suzbijem vaši a da pri tom ne napravim pokolj u biljnom svetu.

Pokušao sam da ga (buket ruža) naslikam direktno,precizno,dopustio sam sebi da uđem u detalje,da se prepustim slikanju ruža.Utvrdio sam da se mučim,da ne stižem nigde;da sam izgubio i da ne mogu da povratim prvobitnu ideju,viziju koja me je očarala,početnu tačku.Nadam se da mogu da je povratim-ponovo otkrivajući onu prvu čar.
pjer bonar,1943.(ima nekoliko njegovih slika u narodnom muzeju)

Hvala, asi Poljubac na podsećanju na Pjera Bonara.
Evo linka
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.nor.....e&cd=3
i par slika

Embarassed hvala!!!

dani su čovekovi kao trava
kao cvet poljski,tako on cveta


knjiga psalama

Citat:saznala sam da je moja najbolja drugarica kupila sebi kartu za večerašnji koncert Nika Kejva, a da joj ni u jednom trenutku nije palo na pamet da me pozove. "Mislila sam da te ne zanima." Poznajemo se više od dvadeset godina i ona ne zna da ja volim Nika Kejva. Da li da se ubijem, napijem ili samo umijem ?


ti si barem sreccna shto imash najbolju drugaricu posle 20 godina....ja ne znam da li ccu ikad "imati" tako neshto. (ne u smislu posedovanja!/nemojte na to da mislite/)
a shto se tiche zagadjenja ja sam reshila da iskuliram situaciju i da samo gajim sobne biljke Mr. Green tako da imam jednog Adama u sobi. Ali ne mojoj nego pored Cool i ne iznosim(o) ga napolje. Smile iz bezbednosnih razloga. Razz

Evo jedna Africka Bijela Rada:


I buket Tulipana:


smešak

Hvala svima na tešenju Zagrljaj

Malo sam skitala, mezetila i kafenisala sa drugaricama. I uslikala ovo cveće u bašti restorana koja gleda na Karađorđev park. Divno mesto. Byblos. A vodi ga moja drugarica, kažem to s ponosom: mlada, lepa, pametna i uspešna.
I plavuša. smešak

jos malo umetnosti.. oaza cveca..

Judith Barath

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 783 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 6 sakrivenih i 747 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Apok, Atomski čoban, BORUTUS, BraneS, bufanje, DonRumataEstorski, DPera, dragoljub11987, Duh sa sekirom, GandorCC, Georgius, ivan1973, Karla, Koridor, lucko1, milenko crazy north, nemkea71, Nikolaa11, Nobunaga, Panter, rodoljub, Rogan33, suton, Toper, vathra, Zimbabwe, šumar bk2, 79693