Vrtovi

18

Vrtovi

Lancelot ''Capability'' Brown,1715-1783,najznačajniji britanski arhitekta vrtova,tvorac tzv. engleskog stila

@gfaktori posle toliko uloženog truda da me spaseš od neznanj,ostala sam dužna štuke koje je moj suprug upecao doduše prošle godine, ove godine pecaju se manići kao ludi a kad se ispeku na talandari, slatki ,prste da poližeš.

natrix, mnogo mi se sviđa ta roletna na terasi.

Da li znaš kako se zove ova biljka s ljubičastim listovima u obliku pera?
Ima sitne roze cvetove, zar ne? Mislim da postoji i varijanta sa belim cvetovima. Imala sam je i ja, pa pošto nisam imala gde da je držim, prebacila sam je u zemlju, ali izvan ograde. Deca su je očerupala i izgazila.


@sorelag,draga moja ,za sada ti šaljem deo F.Gore, negde nađoh a za slikanje treba imati onaj digitalni aparatić,pa onda to sve prebacivati u ovu spravicu a ja ti,mislim moje godine to nedozvoljavaju.Volim"vrtove nadgledaću vas stalno i slati vam uvek ponešto da budem sa vama.Poslala sam ribugfaktoryju, to sam mu bila dužna.Sve vas volim,i kako rekoh javljaću se.Poljubac.

Dopuna: 05 Jul 2008 21:32


@natrix,evoga manastir,u mime mestu,za tebe,neverovatnu,poetsku dušu.(neko će se povodom ove moje izjave )oglasiti,nema veze lepota tvoje terase je predivna pa se pitam kako sve to uspevaš?Kako sve to sa stilom ukomponuješ,na tako malo prosstora,znam reći ćeš,da ti to daje ljubav za sledeće dane i verovanje u bolje sutra.Nekad beše i moja terasa prepuna raznog sveća,i kao što rekoh sorelag prošlo vreme,zato uživajte u svakom trenutku ,a ja ću va posećivati na "vrtovima" sve dok budu prikazivani.Cmok onommalom što kaže da je čovek a ne dete naravno i malenoj.
Noćas sam se mazila sa mojom unučicom,kako je mi jednom neko reče "zmajicom".pozdrav.

Sorelag, u pravu si za tu lozicu, moja ima sitne roze cvetove.....al ne cveta baš uvek....Inače je vrlo otporna i žilava lozica...pitah komšinicu od koje sam dobila pelcer, ona je Sremica, e oni zovu tu lozicu čokotica, valjda zbog toga što brzo napreduje i raste, stručnan tj pravi naziv ne znam jedino da još negde vidim ili pitam..

teta danuska,
hvala vam i drago mi je da vam se svidja cveće na mojoj terasi,i hvala za pozdrave deci...
Frušku goru obožavam, par puta smo išli na kampovanje

Evo jedna slikica sa Dunava, Čortanovci, 2000god
izgleda kao da je neko pusto ostrvo u pitanju a ne obala Dunava...
tu sam kad sam bila klinka provodila letnji raspust.










Valjda su i ovo vrtovi, neki od njih ne smiju da se obrađuju ali opet - bujaju!

Gledam ove fotografije i osećam knedlu u grlu. Ono drvo u beharu izaziva pomisao kako uvek postoji priroda, čak i u strašnim vremenima i događajima kakvi su ratni, sa svojim ciklusima i ritmovima. Čak i u ratu, smenjuju se godišnja doba i svake godine dolazi proleće. Zemlja se obnavlja, klija semenje, niče nova trava, vegetacija buja i zriju plodovi. Priroda sa svojim radom ravnodušna spram čoveka, bilo da on uništava, kontaminira ili kultiviše.

@Dubara, stara latinska izreka kaže Nomen est omen. Ime je sudbina. Ja nekako verujem u to. Ime je deo nas. Tako i tvoje (mislim na pravo ime, ne na nick Wink). Zagrljaj

Šaljem ti jednu ekološki uzgajenu jabuku. Smile Kao da je iz mog vrta. Iz moje ruke, kao što su govorile naše bake.


@sorelag,,ima jedan puteljak,mali,slika je naše svakidašnjice,ima ga svuda,mnogi prođu njim,mnogi ga zaobiđu,nekim drugim putem stižemo do cilja.

Hm, jabuka je uvijek bila simbol....nečega.
Uvijek sam volio jabuke. Kruške i banane, mene što se tiče mogu da prestanu proizvoditi.
Ipak, mnogo više volim divlje, kisele, ravnodušan sam prema ekološkim, lijepim i slatki.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1106 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 6 sakrivenih i 1056 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, antonije64, Apok, Battlehammer, bestguarder, bojank, Boris90, ccoogg123, dmdr, dragoljub11987, Frunze, Georgius, goxin, hyla, ikan, ILGromovnik, janbo, Karla, kjkszpj, Komentator, Koridor 11, kybonacci, Lošmi, Marko Marković, MB120mm, Mi lao shu, milutin134, nemkea71, Neutral-M, nuke92, Parker, raso7, RJ, saputnik plavetnila, shone34, Smiljke, Srky Boy, uruk, vathra, voja64, W123, wizzardone, wolf431, 1107