Vrtovi

21

Vrtovi

Prizori iz Banje Vrujci

Mislim da nedostaje još samo ovo,iako je ovo stvarno osveženje za mene koja davno nigde nisam bila.

Kao što rekoh, slike su ti odlične imaš smisla da uslikaš baš ono što treba... Zagrljaj

Evo par slika iz Limarie i Potos-a sa letovanja ovog meseca koje sam pozajmila do brata, a koje su mi se učinile zanimljivima za Vrtove



Sorelag nam je darivala baš lijepe fotografije...
Meni se najvise dopalo crkveno dvorište...

Dopuna: 22 Jul 2008 12:35

A da nema onog plina za upaljače, dvorište brvnare bi bilo numero uno...

Citat:A da nema onog plina za upaljače, dvorište brvnare bi bilo numero uno...

Smile Ja obično slikam ono što vidim i ne ulepšavam snimke: prizori su, kao i sam život, često u znaku nesklada, mešavina lepog i ružnog.

Ali evo, moja prijateljica natrix se potrudila (za razliku od mene, vešta je u Photoshop-u) i na tome sam joj zahvalna.



A moj favorit je ova stara seoska kućica u cveću

pošto me cveće u saksijama, po dvorištima, u zgradama uvek rastuži nekako jer mi izgleda kao lepo udešeni zarobljenici (ali to je već samo moj utisak i pogled na stvari, da me ne shvatite 'krivo'), evo mog doprinosa temi - divlji suncokreti, meni jedan od omiljenih cvetaka:





"The Wild Flower Song"

by William Blake

As I wandered the forest,
The green leaves among,
I heard a Wild Flower
Singing a song.

"I slept in the earth
In the silent night,
I murmured my fears
And I felt delight.

"In the morning I went
As rosy as morn,
To seek for new joy;
But oh! met with scorn.

Moraću skoknuti do banje,mislila sam da tamo idu samo sredovečne persone kad ono mladost beži u banje nebi li dušu osvežila ovakvim prizorima.Imali tamo smeštaj u domaćoj radinosti,pošto vidim da sve češće reklamiraju seoski turizam.

Citat:Moraću skoknuti do banje,mislila sam da tamo idu samo sredovečne persone kad ono mladost beži u banje nebi li dušu osvežila ovakvim prizorima.

Svakako, tetka danuška. Meni se tamo baš dopada. Naročito vazduh i hrana. Ako volite da se kupate, imate dva bazena, jedan je fancy - Premier sa džakuzijima, drugi je možda manje atraktivan, ali je svejedno super. Duž kanala mogu se videti "zeleni ljudi", namazani mineralnim blatom, a deluju kao žive skulpture uklopljene u okoliš.
Tu su dva hotela i veliki broj veoma lepih i luksuznih vila. Grade se novi apartmani. Banja je još uvek selo i meni se to dopada. Za samo nekoliko godina, najviše deset, to će biti ekskluzivno turističko mesto sa visokim cenama. Za sad u njemu koegzistiraju stare seoske kuće, vajati, vodenice, stada ovaca na livadama, fabrike Voda Voda i Sinalco, hoteli i vile u kojima apartman košta oko 20 do 25 evra (ovo poslednje mi se već manje dopada). U privatnom smeštaju u okviru domaće radinosti, krevet se kreće oko pet evra.

U selu postoji novoizgrađena crkva posvećena Ognjenoj Mariji.
(Snimak je loš, ne zamerite.)


ovo je dvoriste jedne kuce na sjeveru crne gore (andrijevica)


















Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1434 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 9 sakrivenih i 1387 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, antonije64, Brana01, CikaKURE, cuculo, Dorcolac, draganca, Dukelander, dzoni19, Georgius, gmlale, janbo, kolle.the.kid, ladro, lord sir giga, Lošmi, Luka Blažević, Magistar78, Mcdado, mercedesamg, Metanoja, milimoj, Milometer, Misirac, Mixelotti, mocnijogurt, naki011, Nemanja.M, raptorsi, Srle993, Stanlio, Toper, Vlad000, Vlada1389, vladulns, yrraf, zlaya011