Vrtovi

37

Vrtovi

Pisaro Poljubac

I još http://www.fineartprintsondemand.com/artists/pissarro/prints.htm
uživajte

Praznične dekoracije u sklopu zelenog bloga Zagrljaj :




Ne prebacuje ceo link, ali odavde je www.uredidom.com (deo "Uradi sam"- jaje kao simbol Uskrsa)

offtopic
Moj Kaspersky prijavljuje trojanca na ovom sajtu www.uredidom.com .. samo da znate..
Uzgred, dekoracije su mastovite i lijepe. smešak

Kaldrma Smajli
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www......0%26um%3D1

Napisano: 22 Apr 2009 22:36

1. Glicinija (Wisteria)





Glicinija je listopadna penjačica koja cveta u proleće. Veliki mirisni cvjetovi su grozdaste strukture i obično su plavkaste, bele ili crvene boje.

Godišnje može narasti u visinu i do tri metra. Nerijetko se viđaju i čitave zgrade urasle u tu biljku koja je ponela titulu "najotrovnije".

2


Dopuna: 22 Apr 2009 22:48


5. Flamingov cvet (Anthurium)





Anthurium ili Flamingov cvet je tropska biljka čiji su cvetovi srcolikog oblika. Najčešće su crveni, ali se mogu naći i u drugim bojama.

Gutanje delova biljke može dovesti do izrazito bolnih oteklina i opeklina unutar sistema za varenje. Oticanje sluzokože može dovesti i do gušenja.



-----------



Sada i ja imam jednu divnu orhideju Poljubac



Prelijepo cvijece, Sorelag. Ne sumnjam da ces ovog ljeta uzivati u svom vrtu.
Ja, nazalost, nemam dvoriste koje bih pretvorila u vrt, ali malo sredim balkon. smešak

Ove godine sam posadila zute, narandzaste i crvene gazanije, malo zutog i narandzastog kalifornijskog maka, ukrasne suncokrete (koji tek rastu) i jos neki crveni cvjetic (kome ne znam ime). Naravno, kaktusi su neizbjezni, obzirom da je moj balkon na juznoj strani.

Evo par slika:

Ovo je jedan divan cvetni balkon! Zaljubljen Nisam znala da se ovo cveće naziva gazanija. Znači, voli sunce Very Happy , e, zapatićemo mi i gazanije i kaktuse. Sad kad sam okrečila terasu u belo (ograda još čeka na farbanje, ali ne mogu sve sama, pogiboh od fizikalisanja), opet fantaziram o cveću na njoj. I drveću - to sam videla u Nemačkoj, na krovovima, terasama, gde god ima mesta ljudi gaje drveće, listopadno i četinare. Smajli A ti, posebna, imaš i divan pogled na krošnje.

Opet bele vaši na ružama Bebee Dol. Zna li neko narodni lek, a da nije hemijski otrov?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 819 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 4 sakrivenih i 779 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Apok, babaroga, bobomicek, CheefCoach, dankisha, DPera, Frunze, Georgius, havoc995, hooraay, HrcAk47, ivica976, jackreacher011011, Karla, kybonacci, lucko1, maiden6657, mercedesamg, milenko crazy north, Misirac, Mixelotti, nemkea71, opt1, panzerwaffe, RJ, robytz, rodoljub, royst33, sevenino, Shinobi, slonic_tonic, Smiljke, sokars, suton, wizzardone, yufighter