Vrtovi

7

Vrtovi


(Deo seoskog dvorišta oko kuće i drugi deo dvorišta prema voćnjaku i njivama)
A Etno selo.....tek...

Divno je, naročito mi se sviđa taj panj sa čuvarkućama (inače tražim panjiće za moju bašticu, bilo bi lepo na leto "zapanjiti" se u nekoj hladovini /sedeti na njima/, kao što bi rekao moj drug) smešak


Ovo je miss Weigela (da li florida ili menuet?)


Ova gdjica mi je nepoznata, ali draga smešak

Natrix, juče sam šetala po tvom kraju i usnimila fragmente baštica, verovatno ćeš ih prepoznati. A ono zaista lepo mesto koje si ti snimila sa kolima punim cveća je uzurpirani javni prostor, zelena površina.


Smokva

Da, da.. Zagrljaj ..kad god mogu uglavnom provodim vreme tu u okolini....u parku i na keju...Volela bih kad bi bilo više tako lepo uredjenih javnih površina....kao recimo ta sa zaprežnim kolima punim cveća..
Evo delova etno dvorišta u blizini Obrenovca, nisam sigurna al mislim da je jutros u jutarnjem programu baš bilo reči o toj etno radionici....kasno sam se uključila da bih bila sigurna u to...al u tom delu mislim da je jedina s tim što u blizini postoji radionica za izradu ukrasne pozamanterije od gipsa za dvorišta (saksije, figure, stubovi..)

danas je (po starim rimljanima) dan flore..ČESTITAM VAM PRAZNIK

asimetricnost ::danas je (po starim rimljanima) dan flore..ČESTITAM VAM PRAZNIK
Pa gde si to iskopao?! Surprised Divna vest, puno ti hvala! I kakav divan floralni, cvetni praznik rada! Zagrljaj

Pošto inače čitam Vreme online, prenosim fragment teksta M. Miloševića koji objašnjava vezu između Praznika rada i paganskog običaja.

Citat:U samoj Americi, gde je to počelo, Praznik rada nije prvog maja, već prve nedelje u septembru. Postoji nekoliko objašnjenja za to – jedno govori da su se izborom tog dana tamošnji sindikati distancirali od svih tih komunista, drugo ukazuje da je taj praznik ustanovljen pre čikaškog meteža 1882. kada su Vitezovi rada demonstrirali u Njujorku. U Kanadi takav praznik se slavi od 1872, dakle godinu dana posle Pariske komune. Drugo objašnjenje oslanja se više na socijalnu psihologiju. Prvog maja je tradicionalni zapadnoevropski May day, koji podseća na naš Đurđevdan, cveće se stavlja u prozore i vrata, pune se korpe sa cvećem da bi se našao voljeni, mladež igra oko okićenog drveta, ima rituala vezanih za cveće, buđenje života i vodu – praznik verovatno počinje od festivala u čast rimske boginje Flore. Po jednom od tumačenja, puritancima iz Nove Engleske smetao je paganski karakter tog praznika.

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=414818

natrix, da li ova Etna radionica ima svoju internet stranu?

ah,ta paganska zaostavština (znači,po danteu mesto mi je u ...) Smile Smile Smile

Ne bih imala ništa protiv novog hipi pokreta, Zagrljaj meni je baš u maju priroda najlepša oduvek Zagrljaj (a to nema veze sa tim što sam baš rodjena u maju)

Nemoj tako asi...pa svi su ljudi pomalo pagani Wink

pogled na šumu u maju, zazeleni i plave oči

natrix ::Ne bih imala ništa protiv novog hipi pokreta, Zagrljaj meni je baš u maju priroda najlepša oduvek Zagrljaj (a to nema veze sa tim što sam baš rodjena u maju)

Tako kaže i moja sestra bikčica Poljubac
a ja bila ubeđena da si ti Blizančica
Sorelag i njena čuvena intuicija Bebee Dol

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1067 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 5 sakrivenih i 1011 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., arton, babaroga, brundo65, cavatina, dankisha, dekan.m, Denaya, DonRumataEstorski, doom83, DragoslavS, FileFinder, galijot, ILGromovnik, ivicasimo, Japidson, Još malo pa deda, Karla, Klecaviks, krkalon, Kubovac, kunktator, kybonacci, laki_bb, Lieutenant, loon123, macak44, Magistar78, magna86, mercedesamg, mileJNA, milenko crazy north, milimoj, miodrag, mrav pesadinac, nikoladim, NoOneEver Dreams, nuke92, oldtimer, ozzy, panonski mornar, Regrut Boskica, saputnik plavetnila, sasa87, slonic_tonic, stalja, Vlad000, ZetaMan, Zimbabwe, |_MeD_|, 1107