granica

2

granica

Exactly, kindergirl - way to go..! (prilično je u skladu sa onim mojim prvim post-om na stranici)

"Iznenadi svoj problem"-kaze moja profesorka srpskog.Pogledaj ga iz nekog drugog ugla,na kraju-budi pozitivna pa ce i stvari oko tebe poceti da budu takve.

Iznenadio problem mene pa me doveo do one granice, gdje psiholog i psihijatar pomazu, sada sama sebe vracam sa nekih lutanja u strahu da ne predjem na onu stranu. Dozivljeni sok jos uvijek ima jak uticaj na mene, i kao sve je normalno, a ja nisam ja. Ipak idemo dalje zbog jakih razloga oko mene, i zbog zelje da vratim svoje ,,siroko polje,,.

Samo napred-vera u uspeh je pola uspeha!Srecno...

Tamtitam ::Pitanje je da li granicama stitimo sebe od drugih ili druge od sebe.
Bilo bi dobro da je samo ovo drugo...


Kako kod , najteze je da se zastitimo od nas samih .

@artisan
hehe, dobra misao, aj lajk it, samo gde da postavimo granice u slucaju da se stitimo sami od sebe?

Tu ih je najteze postaviti u pravoj meri i ispostovati - ko u tome uspe taj je pravi pobednik . Mislim da je Sun Tzu rekao da je teze pobediti sebe nego osvojiti tvrdjavu .

Ukratko - ne znam odgovor , to je vecito traganje i teznja .

@Artisan
Vidis, vidis. Sun Tzu- umetnik ratovanja, pa zatim reci kao "pobediti sebe", "odbraniti sebe", "postaviti granice"... koliko samo vojne terminologije a nismo se udaljili ni koraka dalje od samih sebe. Wink

Podseti me- citam o varalici Feliksu Krulu koji je poceo da jaca unutrasnju volju tako sto bi voljno sirio i suzavao zenice... to se bas moze nazvati pobedom nad sobom... ali cemu? Nije to u njemu pobudilo niti plemenitost niti neko finije stanje svesti.
Pretpostavljam da ta pobeda nad sobom mora imati i neki jasan cilj...

Ili bas treba da bude sama sebi cilj posto nam ona omogucava da savladamo svoje porive i ono nesto unutrasnje sto nas tera da delujemo van sopstvene kontrole . Mi bas da bi zadovoljavali svoje porive i vrsimo surove akte . Recimo ako se neko iznervira i u afektu dobije poriv da udari ili ubije nekog - jasno je da je to mogao da prevazidje boljom kontrolom nad sobom i tako bi zastitio i drugog od sebe i sebe od posledica koje takav postupak nosi sa sobom . Ako je covek oblaporan po pitanju hrane pa to prevazidje kontrolom nad samim sobom to je dobro za njega , a opet je i plementio jer je njegova pohlepa prema necemu sto mnogima nedostaje manja .
Cak i u slucaju varalica kakve si pomenula , je bolje ako imaju jaku kontrolu jer ce jednog trenutka zadovoljiti svoju pohlepu i potrebe koje bi bez kontrole bile bezgranicne .

Granica koja deli patnju od unutrasnjeg mira.

Pa jes... kako god da se okrenemo, to je to...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1232 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 9 sakrivenih i 1171 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, airsuba, ajo baba, Alibaba1981, amonsrb, aramis s, bagor10, bankulen, Bobrock1, bojcistv, ccoogg123, celik, darkstar101, dekan.m, DonRumataEstorski, draganl, flash12, GandorCC, GenZee, GORDI, krkalon, kybonacci, Litostroton, LUDI, macak44, madza, MB120mm, mercedesamg, Metanoja, mikrimaus, milenko crazy north, mkukoleca, naki011, nemkea71, nuke92, pacika, Panonsky, Parker, Romibrat, scimitar19, stankolich, Stoilkovic, tubular, vathra, virked, vobo, Webb, wolverined4, YugoSlav, zixmix, zlaya011, 79693