Poslao: 24 Jul 2009 22:53
|
offline
- Pridružio: 17 Apr 2008
- Poruke: 81
- Gde živiš: zivim..... neee.... prelazim iz farse u farsu....
|
Da li neko mozda ima isprobani recept za cheese cake......neshto mi se bash jede ali trenutno nisam u situaciji da skoknem do Vuka......
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 25 Jul 2009 23:03
|
offline
- Tamtitam
- Legendarni građanin
- Pridružio: 19 Maj 2005
- Poruke: 5224
- Gde živiš: Oslo
|
Jao, ovo je izgleda odlican recept, Life.
Jedna stvar mi nije jasna- sta je to "biljna slatka pavlaka". Slatka pavlaka je "mileram", odnosno kada se ulupa daje shlag, je li tako? Ali "biljna"? To nikad nisam videla.
|
|
|
|
Poslao: 25 Jul 2009 23:04
|
offline
- Pridružio: 17 Apr 2008
- Poruke: 81
- Gde živiš: zivim..... neee.... prelazim iz farse u farsu....
|
Hvalla puno,puno.........
|
|
|
|
Poslao: 25 Jul 2009 23:25
|
offline
- Pridružio: 08 Jul 2007
- Poruke: 2024
|
Tamtitam ::Slatka pavlaka je "mileram", odnosno kada se ulupa daje shlag, je li tako? Ali "biljna"? To nikad nisam videla.
Kod nas je ''mileram'' zapravo kisela pavlaka, sa većim procentom masnoće, a tečna pavlaka koja se muti i daje šlag je upravo ta 'slatka'. I meni to nije bilo jasno, pa sam u prodavnici jednom pregledala sastav na pakovanju i svuda piše da je biljnog porijekla.
|
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 27 Jul 2009 00:48
|
offline
- Pridružio: 08 Jul 2007
- Poruke: 2024
|
Ova life-ina slatka pavlaka i nije baš biljna, sad sam provjerila, sadrži 36% mliječne masti i ona se dobije iz kravljeg mlijeka.
Ali na tržištu danas postoji i tzv. biljna slatka pavlaka, na čijoj deklaraciji piše da sadrži homogenizovane biljne masnoće, različite emulgatore, ali većina takvih proizvoda sadrži i male količine mlijeka u prahu ili kazeina (mliječni protein).
Generalno, zove se biljna, ali nije posna u pravom smislu riječi zbog tih sastojaka životinjskog porijekla.
Evo primjera:
E, sad, mene interesovalo što uopšte prave te biljne, kad postoje i ove mliječne slatke pavlake, pa nađoh utiske dobrih domaćica koje kažu da se ova biljna super umuti i da je dobra za slatkiše, a ova životinjska, navodno bolja za sosove koji ne treba da budu čvrsti..
Na nekom stranjskom sajtu (letimično) pročitah da imaju i te biljne pavlake koje uopšte ne sadrže sastojke životinjskog porijekla.
Uh, iznenadih samu sebe ovolikim interesovanjem za kuvanje..žena u godinama, ne'a šta.
|
|
|
|