Sta sutra za rucak

2

Sta sutra za rucak

offline
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Poruke: 2990
  • Gde živiš: Beograd

Dva pileca bataka sa karabatkom ubacis u podmazani vatrostalni sud, nareckas 2-4 krompira, namazes vegetom, biber, so, nareckas belog luka i zveknes u rernu, koja je zagrejana na 220 C.
(batake slozis da budu okrenuti naopacke, gde je bliza koska)

Nakon 20 min, izvadis, prevrnes batake, stavis malo putera odozgo na svaki batak, dodas malo curryja ili koje god zacine volis, pospes sitno seckanim belim lukom i dolijes, ako imas, malo belog vina.

Ostavis tako jos 30 min i voila!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • djo 
  • Građanin
  • Pridružio: 21 Nov 2005
  • Poruke: 277

moja izmisljotina

u lonac sipas zejtin (dva prsta)
kada se zagreje (na dvojku) dodas mnogo luka (bar pola kila)seckanog(ja koristim blender)
kada se lepo uprzi recimo desetak minuta dodas minimum 300 grama teletine (seckane na kockice)
to se malo uprzi(5 min.)onda sipas litar vode i tako na tihoj vatri krckas
dok voda ne ispari
onda dodas kilogram krompira secenih kao za pomfit samo malo krupnije
so i biber i jos litar vode
kada i ta voda ispari (na tihoj vatri) i jelo ti izgleda kao recimo gulas
onda je gotovo

sve skupa traje oko 3 sata
ali priprema u kojoj ti ucestvujes ne uzima vise od deset minuta ostalo radi sporet

i klopa je izuzetna

pa krckajte ko ima vremena



offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Proprziti 1 glavicu luka,dodati belinu iseckanu na kockice,malo vode dinstati,od zacina malo vegete,bibera,bosiljak,malo karija,aleve paprike,pola case soka od paradajza,1 kasika kecapa blagog,na kraju dodati pola pavlake.Spagete obariti i preliti ovim sosom,odgore narendati sir,ja licno volim dimljeni sir,a umesto beline moze bilo koje meso.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2005
  • Poruke: 26

Za piletninu treba malo vise vremena ako hoces da ispadne dobra. Sinoc sam npr. pravila gulas, pa ko voli, neka prione. Tu treba 2 sata min.

offline
  • *Maza* 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 24 Jun 2006
  • Poruke: 4
  • Gde živiš: Pogodi...

Spagete ti nisu losa ideja! Za dezert mozes da napravis neku vrstu vocnog kupa, npr: uzmes jagode, iseckas ih, dodas sladoled i slag, ili neki vocni preliv i eto ti poslastice na brzinu. Cisto da se ne maltretiras previse!

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Nisam znala sta cu danas za rucak??Mleveno meso..tikvice..pa bas ih i nevolim??Musaka???
I tako ti ja resim da pravim musaku.Tikvice sam naravno ocistila od kore isekla ih na kolutove.Posolila i zatim sam ih pohovala(brasno,jaja)
Mleveno meso sam prodinstala na glavici luka.dodala vegete,belog luka u prahu(ne znam zasto njega vise volim nego svez)bibera i malo seckanog lista persuna i naravno malo karija.To sam sve lepo slozila u crepulju.Red tikvica pa fil od mesa,tikvice i na kraju sve zalila sa umucenom pavlakom u koju sam dodala 3 jajeta.Mogu vam reci da je ispalo super.Ja bas i nisam neki ljubitelj musake ali mi se ova svidela.

Heljda
Uzela sam nedavno heljdu u zrnu.Nasla sam je u Beogradu u prodavnici zdrave hrane.Dok sam spremala musaku naletela sam na nju.Pa hajde da je isprobam.E sad treba traziti recepte,e necu.Lepo sam ja nju oprala i skuvala (jako brzo se skuvala to me je iznenadilo) kad sam je probala podsetila me je na zito,kuvano naravno.Umutila sam slag ,osladila heljdu
servirala u case,stavila slag u friz.Ovi moji su se odusevili a i ja naravno.

offline
  • x-tina  Female
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 08 Jun 2005
  • Poruke: 651
  • Gde živiš: ...

za dezert predlazem nesto sto ja obozavam. palacinke sa orasima i secerom , zatim prelivene mlekom i potom zapecene u rerni. nema potrebe da valjda objasnjavam kako se pravi.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Ja takodje obozavam te palacinke.I samo sa dodam ovo.
Mleko sa kojim se prelivaju palacinci se takodje osladi.

offline
  • x-tina  Female
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 08 Jun 2005
  • Poruke: 651
  • Gde živiš: ...

da, i ja mislim da treba da se poseceri sa nekoliko kasika secera, u stvari zavisi koja je kolicina mleka.
i samo kad me jos ne bi mrzelo da ih napravim, pre svega da ih ispecem jer je to najdosadniji deo.

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2004
  • Poruke: 9661
  • Gde živiš: Čačak

Argentinske cevape, definitivno!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 498 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 0 sakrivenih i 493 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Andrija357, hyla, Lazarus, Milos82, 1107