Poslao: 18 Sep 2007 11:23
|
offline
- Pridružio: 26 Feb 2007
- Poruke: 220
- Gde živiš: Novi Sad
|
E dobro spomenu ribu mmmm riba. Moze riba posirana u mleku
Staviti mleko da provri, soli, bibera , persuna po ukusu. Kad provri staviti filete ribe (moze oslicic).Smanjiti vatru i kuvati 5-10 min.Kad je kuvano izvaditi ribu, u drugoj serpici proprziti malo brasna pa naliti onim mlekom.Kad se besamel skuva ubaciti zumance i pavlaku (po ukusu).Prilog bareni krompir ili krompir salata.
Ovo je sve odokativno zavisi kolko ribe tolko i mleka itd...
Frijatno
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 18 Sep 2007 13:54
|
offline
- Lomova
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 23 Dec 2006
- Poruke: 973
|
Ja najcesce pravim piletinu na sledeci nacin:
Moze batak(bez kostiju)moze belo(takodje bez kostiju)...
Izlupam malo,samo malo,poslazem u jedva zamascen pleh,iseckam zive sampinjone odozgo...a da,zaboravih,prvo posolim piletinu poklopim obavezno ...i buc u rernu.To se krcka oko pola sata...izvadim,ubacim razmucenu pavlaku,otklopim,jos deset minuta pecenja i kraj...mljac...
Moze da se doda malo bosiljka ili ruzmarina ko voli,ne moze da pokvari ukus...Stos je sto sampinjoni puste sok pa se piletina krcka u tome,raspadne se sama,divota
|
|
|
|
Poslao: 18 Sep 2007 14:16
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
@Lomova
Ovu piletinu moram da probam. Sjajna ideja... Samo da nadjem vremena za zezanje po kuhinji i javljam rezultate.
|
|
|
|
Poslao: 18 Sep 2007 18:11
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Lomova ::Ja najcesce pravim piletinu na sledeci nacin:
Moze batak(bez kostiju)moze belo(takodje bez kostiju)...
Izlupam malo,samo malo,poslazem u jedva zamascen pleh,iseckam zive sampinjone odozgo...a da,zaboravih,prvo posolim piletinu poklopim obavezno ...i buc u rernu.To se krcka oko pola sata...izvadim,ubacim razmucenu pavlaku,otklopim,jos deset minuta pecenja i kraj...mljac...
Moze da se doda malo bosiljka ili ruzmarina ko voli,ne moze da pokvari ukus...Stos je sto sampinjoni puste sok pa se piletina krcka u tome,raspadne se sama,divota
Ovo i ja pravim i stvarno je super
|
|
|
|
Poslao: 18 Sep 2007 22:06
|
offline
- Lomova
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 23 Dec 2006
- Poruke: 973
|
@Moskow
Za ovo ti stvarno ne treba puno vremena,zato ja vrrrrrrlo cesto to pravim .Jos je lepse ako se pravi sa curetinom a i zdravije.
Kazi @Life kako je doooooobro,pa kad se raspadne pilence,pa se topi u ustima a ona pavlaka mu daje jacinu...volim i hladno to da jedem
E,a kad smo kod zdravije hrane,podseti me ona heljda na jecam,zamenis obican pirinac sa jecmom i napravis pilav sa necim suvim,koske,rebra,meso...Jecam podseca na kuvanu psenicu,nabubri i bas je nekako interesantno da se jede...a pred kraj,pre nego sto ga bacis u rernu da se zapece obavezno ga prelijem margarinom...uuh
|
|
|
|
Poslao: 19 Sep 2007 07:38
|
offline
- Pridružio: 26 Feb 2007
- Poruke: 220
- Gde živiš: Novi Sad
|
Jooooooj, dze me nadze sa piletinom i sampinjonima omiljena mi kombinacija.Moracu da probam
|
|
|
|
Poslao: 26 Okt 2007 20:37
|
offline
- Lomova
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 23 Dec 2006
- Poruke: 973
|
Ovo nije bas predlog za rucak,vise dodje za veceru...trazih,nema ga,ako sam ponovila kaz'te.
Zovem ga tortilja,lici,ali se ne presavija na pola...mada moze i tako ako se ispeku vece.
1kg brasna
1zumance
1kvasac
2 kasike ulja
malo soli
750gr mleka
250gr vode
prvo se kvasac potopi da naraste,onako u soljici,poklopljeno,cim ispliva ubaciti ga u brasno...sve smuckati,mesiti,treba da bude meko testo,rastresito,poklopiti,ostaviti da naraste...onako naraslo cupkati iz cinije,razvuci rukama(u vazduhu,ne na stolu)do zeljene velicine i prziti u ulju.Treba ga sto vise razvuci rukama,da bude sto tanje jer narasta i tokom pecenja.
Odozgo stavljati po zelji...ja volim povrcnu varijantu,paradajz,krastavac na kolutice,i narendan sir...to je to.
E sada,zasto ide kilogram brasna,ko ce to da pojede?!
Preostalo testo,staviti u kesu pa u frizider,moze se koristiti i sutradan i prekosutra i sve dok vam se ne potrosi ili ne smuci.Imate veceru za dva tri dana,samo menjate prilog
|
|
|
|
Poslao: 31 Okt 2007 20:33
|
offline
- K0ma
- Građanin
- Pridružio: 21 Jul 2007
- Poruke: 80
- Gde živiš: Arilje, lokalna mehana
|
A punjena paprika? Jao kad sam došao sa exkurzije pocepao sam celu šerpu, fantastično. Domaća hrana je najjača, naravno, ako ne računamo grčki giros, to mi je ostalo u sećanju kad sam otišao iz Grčke.
|
|
|
|
Poslao: 06 Nov 2007 11:28
|
offline
- Pridružio: 26 Feb 2007
- Poruke: 220
- Gde živiš: Novi Sad
|
Moze punjene paprike al u rerni.
Proprziti meso na lukcu,pa dodati jaje na kraju(soli bibera i ostalih zacina po volji),prepoloviti paprike po duzini ostaviti peteljke al povaditi semenje, napuniti onim mesom pa peci u rerni pred kraj pecenja na svaku papriku staviti malo pavlake a more i sira i jos malo zapeci.To je za nas koji ne volimo paradajz sos a volemo punjene paprike.
Dopuna: 06 Nov 2007 11:28
Evo jedan predlog za nas koje mrzi da stojimo pored sporeta.
Gurmanska butkica
Jednu dimljenu butkicu strpati u serpu, uzeti 3-4 veca neoguljena krompira dobro ih izribati i staviti sa butkicom. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri dok se meso ne skuva. Pred kraj kuvanja mogu da se dodaju 2-3 jajeta. Ja u mojoj verziji potrpam to meso i krompir u rernu pa jos malo zapecem. Krompir i jaja poprime ukus i miris one butkice. Mnjam.
|
|
|
|
Poslao: 08 Dec 2007 12:23
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Lazanje od makarona
Potrebno je:
Pakovanje testenine-školjkice, one se skuvaju u slanoj vodi i procede i izruče u pouljenu tepsiju
Sos: pravi se tako što na maslinovom ulju izdinstam sitno seckan crni i malo belog luka, dodam oko 500 gr na listiće seckanih šampinjona, može se dodati i 200gr praške šunke seckane ko nije vegeterijanac i maslinke seckane (najbolje kupite one bez koštice), kad je to dinstano doda se sos od paradajza najbolje domaći ali može i kupovni taman da homogenizuje masu, promeša se prelije preko školjkica, promeša, odozgo se naredna kačkavalj pospe origanom ili bosiljkom i zapeče u rerni.
Kockice belog mesa u začinima:
Belo meso ,file, bez kožurice, iseći na kockice....
U činiji izmešati odokativno brašno,kukuruzno brašno, biber, čili, susam, kari u tu masu uvaljati svaku kockicu i peći na vrelom ulju....Ide uz pire krompir ili uz pirinadž
|
|
|
|