Napravi pauzu
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

Torte

2

Torte

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 27 Maj 2005
  • Poruke: 820
  • Gde živiš: In the middle of a Neverland...

Ima li neko recept za tzv. Bingo tortu, sa narandzom i jafom, ima nekih verzija na netu, ali nije to ta torta. :-(
I uopste, pravite li nepecene torte, lagane, sa jafom, plazmom, piskotama i dodacima voca i cokolade? Evo jedne lagane, a fantasticno ukusne torte.

TORTA SA MALINAMA I PLAZMOM
600gr plazme, 5 kiselih pavlaka (20%m.m.) , 15 kasika prah secera, 5 kesica vanil secera, 400 gr slaga, 400 gr malina.

I fil: prah secer, pavlaku i vanil secer umutiti rucno, da ne bi preterano omeksalo i razvodnilo se

II fil: slag sa 400 dl vode i 5 kasika secera penasto umutiti (mikserom)

Na pleh redjati plazme, prvi fil, maline, drugi fil, pa opet plazme, prvi fil, maline, drugi fil.

P.S. Probajte, nema lepse torte od ove. :-)



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Idi na vrh
offline
  • x-tina  Female
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 08 Jun 2005
  • Poruke: 651
  • Gde živiš: ...

ja takve torte volim, ali ipak s vremena na vreme volim da pojedem i neku pravu, onako sa dobrim filom i ukusnim koricama. mislim da moja tetka ima recept torte nalik one koju ti trazis, ne zove se bingo koliko znam, a mozda i nije ta koja ti treba. u svakom slucaju je ukusna, vise je kolac nego torta, a kad uzmem recept, postovacu ga. inace zove se jaffa kolac.



Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Nešto razmišljam da nam ovde možda nedostaju recepti za torte. Znate, one fine, slatke, kremaste.
Možda nam nedostaje da budu na jednom mestu (a to sam upravo htela).
Zato vas molim da svi dodajemo neke svoje recepte, a modovi i Smodovi, ako misle da ne treba da stoji ovde, neka prebace negde drugde. Ili ako misle da ne treba uopšte da postoji, neka brišu skroz.

Evo za početak recept za jednu tortu koju moji ukućani mnogo vole:

MOSKVA TORTA

- 5 belanaca dobro umutiti i dodati 5 kašika šećera. U dobro umućeno dodati 5 kašika griza i 5 kašika mlevenih oraha. Sipati u pleh (pravougaonog oblika,najbolje malo veći djuveč) i peći 15 minuta na 210 stepeni. Prethodno uključiti rernu. Tako napraviti tri korice.

- 15 žumanaca i 15 kašika šećera dobro umutiti i skuvati na pari (najbolje u onom loncu za mleko, što pišti, da ne bi zagorelo). Kad se zgusne i prohladi dodati umućen 1 margarina (250 gr) i 1 puter (250 gr) i 2 kesice vanilin šećera (nemojte stavljati samo puter ili samo margarin - ova kombinacija je najbolja).

- 1 kg višanja, 1 čašu (od jogurta) vode i 1 čašu šećera kuvati pola sata. Procediti. 1 veću konzervu ananasa sitno iseckati i ostaviti da se procedi.

- Umutiti 1 l slatke pavlake sa 2 vanilin šećera.

- Redjati: kora, žuti fil (onaj od žumanaca), ananas, pavlaka (debljine oko 1,5 cm), pa opet kora, žuti fil, višnje, pa pavlaka i odozgo treća kora. Sve zajedno premazati pavlako, a kada se malo prohlati, odozgo staviti šlag!

Prijatno!

Idi na vrh
offline
  • Senior Structural Engineer @ Mott MacDonald
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7898
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Zar umucena slatka pavlaka nije slag? Confused

A sto se tice imena - ti se to slihtas? :snoop:

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Znam ja ko je glavni za ovaj deo MC-a Mr. Green Zagrljaj

A slatka pavlaka je masnija varijanta i nju ne treba dugo mutiti. Jednom sam je pustila da se muti u onom mikseru sa posudom i preterala, pa sam dobila puter i mleko!

Evo još jednog recepta:

BISKVIT TORTA

Potrebno je: Za 4 kore: 12 belanaca, 12 kašika šećera, 6 kašika brašna, 8 kafenih kašičica ulja, malo praška za pecivo; Za fil: 12 žumanaca, 12 kašika šećera, 12 kašika brašna, 1 l mleka, 250 gr putera, vanilin šećer, 1 tegla kompota od bilo kog voća, šlag.

Za svaku koru zasebnno ulupati sneg od 3 belanca, 3 kašike šećera, dodati 2 kašičice ulja, prašak za pecivo i 2 kašike brašna. Sve sjediniti, pa peći na prevrnutom plehu.
U vrelom mleku rastopiti šećer i puter, pa dodati žumanca pomešana sa brašnom i kuvati dok se ne zgusne.
Svaku koru preliti sokom od kompota, namazati filom i preko poredjati voće isečeno na sitnije komade. Odozgo ukrasiti šlagom.

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 23 Jun 2004
  • Poruke: 3996
  • Gde živiš: Niš

Hajde da objedinimo i ostale torte u ovom forumu:

Najlon torta

Ananas torta

Sladoled torta bu www mira

Pesak torta by Moscow Beast

Kapri torta

Nepecena torta sa bananama

Bajadera torta

Vasina torta

Torta sa piskotama

Kraljevska kapucino torta

Posna torta od lesnika

Sedmo nebo

Super torta

Sladoled torta by MonaLiza

Saher torta

Plazma jagode

Idi na vrh
offline
  • Senior Structural Engineer @ Mott MacDonald
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7898
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

@Limit

Imas bambija za ovo! Zagrljaj

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Pa ja jutros imala slovo T u šolji - ovo sam Tela! Mr. Green
Kad kliknemo na Torte da izadju svi recepti, a ne da se tražimo!
Limit, carica si! Zagrljaj

KEKS TORTA

Potrebno je: 150 gr putera, 3 žumanca, 250 gr eurokrema, 150 gr oraha, šoljica mleka, kašika ruma, kutija keksa.

Umutiti puter, dodati žumanca, eurokrem i mlevene orahe. Keks umakati u mleko sa rumom, redjati na tacnu i premazivati kremom, tako da se formira torta. Ostaviti u frižideru najmanje nekoliko sati pre služenja. Po želji, može se ukrasiti šlagom.

TORTA OD PALAČINKI (jedna od varijacija)

Potrebno je: 15 palačinki, 100 gr mlevenih oraha, šaka suvog groždja, 2 kašike šećera, 200 gr eurokrema, 2 kašike putera.

Palačinke redjati na tacnu, jednu preko druge i naizmenično ih filovati mlevenim orasima sa suvim groždjem i šećerom i eurokremom izmešanim sa razmekšalim puterom. Odozgo i sa strane premazati eurokremom sa puterom i posuti mlevenim orasima, a po želji može se ukrasiti i polutkama oraha ili šlagom.

HILANDAR TORTA

Potrebno je: 15 jaja, 300 gr čokolade za kuvanje, 15 kašika šećera, 125 gr putera, 250 gr oraha, 2 kašike kakaoa i nekoliko celih oraha za ukras.

Napravite patišpanj od 10 jaja, 10 kašika šećera, isto toliko kašika mlevenih oraha i 2 kašike kakaoa, koji treba preći oko 30 minuta na 220 stepeni.Dobijenu koru podeliti na tri dela i premazati kremom.
Krem: 300 gr čokolade za kuvanje istopiti sa 125 gr putera na pari. U drugoj posudi umutiti sneg od 5 belanaca i 5 kašika šećera. U istopljenu i prohladjenu čokoladu i puter dodati 5 žumanaca i kašiku po kašiku sneg od belanaca.
Gotovu tortu ukrasiti orasima.

KUĆICA

Potrebno je: Za testo: 9 jaja (belanca), 450 gr kikirikija, 300 gr šećera.
Ispeći 450 gr kikirikija i samleti; dobro umešati sa 300 gr šećera i 9 belanaca. Peći u četvrtastom plehu (dimenzija 40x33). Kada se kora ispeče, poprskati je mlekom, iseći i formirati kućicu.

Za fil: 9 jaja (žumanaca), 250 gr šećera u prahu, 250 gr putera, 200 gr čokolade.
250 gr putera sa 250 gr šećera dobro umutiti, dodati istopljenu čokoladu i 9 žumanaca.

Isečene kore filovati tako što se prvo filuju tri veće kore, zatim se stave dve srednje kore i na kraju dve manje kore, tako da se dobije izgled sličan krovu. Prelaz izmedju kora na krovu popuniti filom i izravnati.

Za ukrašavanje: 500 gr piškota (20 komada), 200 gr čokolade (za preliv), 1 šlag od vanile, 1 šlag od jagoda, gumene bombome u obliku srca, mede, kamene bombone, čokoladni ukrasi, slatkarsko testo (za slatkarsko testo potrebno je 200 gr prah šećera i 100 gr ratluka; to dobro umesiti, da bude kao plastelin) i slatkarska boja.

Odabrati 20 celih piškota, poredjati ih na poslužavnik, preliti ih prelivom od čokolade i ostaviti da se stegne. Tako pripremljene piškote, poredjati po krovu (kao crep). Od slatkarskog testa ofarbanog zelenom bojom, razviti koru i iskrojiti je oko kućice - kao trava. Od istog testa napraviti krošnju jelke, a od braon testa stablo, postaviti jelku pored kućice. Celu površinu dvorišta prekrivi kamenim bombonama. Postaviti nekoliko medvedića. Umutiti dva šlaga i njime premazati zidove kućice. Zidove, takodje, ukrasite gumenim bombonama i čokoladnim ukrasima.

P.S. Ima mnogo posla, ali kada se napravi, pogotovu za decu, mnogo je lepa! A i ukusna!

Idi na vrh
offline
  • life  Female
  • Moderator foruma
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1304

@ne znam bre znaju tvoji ukucani sta valja super torta
evo jedna torta i od mene

Tuti Fruti Torta
******************
Kora

10 belanaca
200gr secera
2 kasike brasna
1 prasak za pecivo
100 gr seckanuh orasa
100 gr sekanih jabuka
100 gr suvog grozdja poprskanog sa kasikom ruma
Peci koru

Fil

10 zumanaca
250 gr secera
8 kasika brasna
100 gr mleka u prahu
6dl vode
izmesati i skuvati
Kad se ohladi izmesati sa umucenim margarinom
1/3 fila ostavi zutu u
2/3 staviti 100gr cokolade
Preseci koru prvo staviti zuti kremceo i pola braon
Pa drugu koru na nju staviti ostali deo braon fila
i odgore slag

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Ajmo dalje:

JEŽ

Potrebno je: 12 jaja, 24 kašike šećera, 250 gr oraha, 100 gr badema, 100 gr čokolade za kuvanje, 250 gr putera.

Pripremanje kore: umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera, zatim dodati 8 kašika oraha i kašiku brašna. U podmazanom i brašnom posutom plehu peći jednu koru. Postupak ponoviti i za drugu. Ohladjene kore iseći i naslagati:

Pripremanje fila: 4 jaja, 8 kašika šećera i otopljenu čokoladu mutiti na pari dok se ne stegne. Kada se fil ohladi dodati penasto umućen puter. Tako pripremljenim filom filovati kore. Celu tortu premazati ostatkom fila.

Ukrašavanje: popariti bademe i oljuštiti ih. Dok su vlažni iseći ih na tanke bodlje i osušiti. Celog ježa prekriti bodljama od badema. Oči napraviti od bombona.

PANJ TORTA

Potrebno je: Za testo: 250 gr brašna, 4 jajeta, kašika kvasca u prahu, 100 gr šećera; Za krem: ½ kg kestena, ¾ l mleka, 120 gr šećera, šipka vanile (ili vanilin šećer), buter, šećer, 1,5 dl ruma, prah šećer za posipanje.

Oljuštiti kestenje i skuvati na pola u malo posoljenoj vodi. Zatim ga ocediti i spustiti u kipuće mleko kojem je dodata šipka vanile. Kuvano kestenje propasirati i dodati 120 gr šećera. Umesto ovoga može da se koristi gotov kesten pire. Penasto umutiti 4 žumanceta i 2 kašike šećera, a posebno ulupati sneg od belanaca. U žumanca dodavati po jednu kašiku brašna izmešanog sa kvascem, naizmenično sa kašikom snega od belanaca. Kada je brašno utrošeno dodati preostala belanca odjednom. Kalup za pečenje p omasitit, posuti brašnom i u njega izliti testo. Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. U 1,5 dl vode dodati 400 gr šećera i prokuvati. Skloniti sa vatrei dodati 1 dl ruma. Izvaditi testo iz rerne, preliti sirupom od šećera, uviti u rolat i ostaviti da se prohladi. Izmeriti pasirano kestenje, dodati istu težinu razmekšalog butera, 5 kašika šećera i ½ dl ruma, dobro izmešati i staviti u frižider. Od testa iseći jedan kraj koso i staviti ga sa strane. Špricem za krem ukrasiti površinu kolača u vidu kore od drveta ili napraviti šare viljuškom i posuti prah šećerom.

DIPLOMAT TORTA

Umutiti 6 belanaca sa 8 kašika šećera i 12 kašika mlevenih oraha, pa dodati 1 kašiku brašna, peći u četvrtastom plehu u 2 dela.
U ½ l mleka kuvati 6 žumanaca, umućenih sa ¼ kg šećera i jednim pudingom od vanile. Ukuvanu masu ohladiti. Posebno umutiti 125 gr putera, pa dodati u ohladjen krem.
Tortu odozgo ukrasiti šlagom ili otopljenom čokoladom.

RUSKA SALATA

Umutiti 12 belanaca sa 12 kašika šećera. Dodati 12 žumanaca, 6 kašika oraha i 6 kašika brašna. Ispeći i ohladiti.
Fil: 6 žumanaca i 6 kašika šećera umutiti, dodati 6 kašika griza i kuvati u ¾ l mleka, dodati ½ kesice vanilin šećera. Umutiti ¼ kg p utera sa ¼ kg šećera u prahu i sjediniti sa ohladjenim kremom.
Kremu dodati 100 gr seckanih oraha, 100 gr suvog groždja, 100 gr seckanih žele bombona. Sve dobro izmešati. Pečeno testo podeliti na tri dela i filovati.

LUBENICA TORTA

Potrebno je: 6 jaja, 350 gr putera, 250 gr žele bombona, 300 gr prah šećera, 150 gr suvog groždja, 250 gr mlevenih oraha, 300 gr čokolade, flašica ekstrata od maline, sok od 2 limuna,, ¾ l mleka, 2 kesice vanilin šećera, 6 kašika gustin praška, 20 kašika šećera i 6 kašika brašna.

Umutiti testo od 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna i peći u četvrtastom plehu, pa pečeno staviti u okruglu činiju da se oblikuje.

¾ l mleka skuvati sa 6 kašika šećera i 6 kašika gustina i stalno mešati dok se ne ohladi. Posebno umutiti 300 gr putera sa 200 gr šećera u prahu. Krem i puter izjednačiti i podeliti na tri dela, pa u svaki deo staviti sledeće:
- prvi deo: dodati 250 gr žele bombona i sok od 2 limuna
- drugi deo: staviti ekstrat od maline i 150 gr suvog groždja
- treći deo: dodati tri štangle rastopljene čokolade, 250 gr mlevenih oraha i 2 kesice vanilin šećera.

Prvo staviti beo, pa crveni i na kraju crni nadev.
Kada se ohladi i stegne, izvrnuti na tanjir i preliti glazurom od čokolade (za glazuru istopiti 8 štangli čokolade, 8 kašika šećera, 8 kašika vode i parče putera).

TORTA «PANČEVO»

Potrebno je: 18 jaja, oko 900 gr šećera, 400 gr oraha, 200 gr suvog groždja, 200 gr putera, 100 gr brašna, 250 gr čokolade, 2 pomorandže, 1 limun, bočica ruma.

12 žumanaca umešati sa 12 kašika šećera, dodati 12 ulupanih belanaca, 12 kašika oraha i 3 kašike brašna. Ispeći podlogu za tortu na koju se premazuju tri fila.

Prvi fil: 200 gr šećera ušpinovati i ohladiti, pa dodati 250 gr mlevenih oraha i bočicu ruma.
Drugi fil: 6 žumanaca umešati sa 200 gr šećera i kuvati na pari. U ohladjenu masu dodati struganu koru i sok od 2 pomorandže i 200 gr umućenog putera.
Treći fil: u 6 umućenih belanaca sa 200 gr šećera dodati sok i struganu koru od jednog limuna. Ova smesa se kuva na pari dok se ne zgusne, ohladi i premazuje na drugi fil.

Redjati: kora, prvi, treći, pa drugi fil. Torta se preliva glazurom od 250 gr čokolade i 6 kašika šećera, koji se kuvaju u 1 dl vode.


Potreban je samo minut da se registrujete - da biste učestvovali u diskusiji:
Izaberite vaše korisničko ime [username] :
Vaša email adresa je [email] : Email adresa mora biti tačna!
Ukucajte željenu šifru [password] :
Ukucajte šifru ponovo [password again] :
Jezik [language] :




Ili se jednostavno uloguj preko Facebook-a:
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 358 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 5 sakrivenih i 323 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1311 - dana 15 Nov 2012 21:40

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aramis s, black venom, boyce, cezar 35, Chuck Norris, cifra, Cufo, CZ 75, DedaL!, frenki1986, husky, ikan, lakiluciano, Lucije Kvint, Markobg, markus2, mirkotigar, NaVrDabrBavrDamr, nenad81, Nikica Marinkovic, raketaš, Ray1973, ruseskij, salemur, StrikeFirst, Varnica2, Veber Zoltan, zgoljo, zlatkoa987, Žan Klod vam dam
Siguran hosting