JSD Partizan

10

JSD Partizan

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Сутра, 6. маја, биће пуних 17 година како се у вечност преселио атлетски репрезентативац Горан Раичевић.

Остало је забележено да је, уместо одласка на маратонску трку у Грчкој за коју се припремао, 8. априла 1999. у родном Брусу обукао униформу Војске Југославије. Као врхунски спортиста требало је да буде демобилисан, али је тек након његове смрти од снајперског метка у Медвеђи код њега пронађена потврда о демобилизацији коју никоме није показао...


(фото: Небојша Параушић, Бели крос, 6. јануар 1991)

У његову част сваке године у Брусу одржава се атлетски меморијал који носи његово име, а крај западне трибине Стадиона Партизана подигнут му је споменик.



Током своје каријере наступао је и за Црвену звезду, Соко Врбас и Брус, али са Партизаном је остала посебна веза коју и данас негује његова породица, о чему сведоче и речи његове супруге Јелене изговорене 2006. године на годишњицу Горанове погибије:Citat:... Стадион Партизана нам је као друга кућа и много времена проводимо тамо. У атлетском клубу има дивних људи, који су ми много помогли од када је Горан погинуо... Деца... Никола и Катарина, такође, много воле спорт и, наравно, навијају за црно-беле...Сећање на једног хероја црно-беле породице не бледи...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Ватерполисти су се, према очекивању, пласирали у финале плеј-офа националног првенства. Након победе у првом мечу на Бањици, црно-бели били су још убедљивији у реваншу у Крагујевцу - Раднички - Партизан 3:11 (1:5, 1:2,1:2,0:2).

Поново је била сјајна Партизанова одбрана коју су домаћини успевали да савладају само у ситуацијама са играчем више, а за тако нешто имали су 11 прилика. Охрабрујуће звучи податак да су црно-бели на две утакмице примили само пет голова. Права увертира за финалну серију против БВК Црвена звезда која је у полуфиналу била боља од новосадске Војводине (11:5, 9:8).

Термини одигравања утакмица финала су 22. 25. и у случају мајсторице 28. мај.



offline
  • Sloboda ili ništa.
  • Pridružio: 05 Jan 2014
  • Poruke: 2077

Бјековић, Зековић... ? Борба мафије око фотеља у ФК Партизану. Никако не подржавам ову управу, али им се мора одати признање да су имали храбрости да навијачкој мафији кажу СТОП ! Рекли у стоп истим оним људима који су прескакали ограду Југа да би тукли момке на истоку који су нападали исту ту управу. Могао бих о тим неким стварима, '' навјачким '', писати до сјутра, али нема потребе. Не желим да се у спортској теми таквим људима даје значај. Али неке ствари се морају написати да би се све ствари схватиле. Једини начин да се угаси Партизан, да будемо на кољенима јесте да се угаси Гробарски покрет. Никада нисам вјеровао да ћу ово написати, али успијели су да угасе Гробарски навијачки покрет, барем привремено. Гашење трибине је очигледно рађено систематско, корак по корак. Убацивањем појединих људи са трибине преко пута, на шта смо ми ћутали. Та група прелетача нас је изједала унутар трибине као канцер, док нас није свела на мизеран број и максимално ослабила... а онда је дошла нова група прелетача која је била довољно јака да се попне и каже да су они сада газде Југа.

Али то није циљ мог поста, већ увод да би се схватила даља прича што и како. Недавно је одиграна ревијална ватерполо утакмица на којој је требало да присуствује 200 Гробара, а онда је стигла забрана од човјека који се покушава инфилтрирати у управу. Гробара није било.
Не треба ћутати зашто је исток празан. И ето овдје ћу то написати да би људи који такође неизмјерно воле Партизан знали. Исток је празан јер је то наређено. Исток је увијек био мјесто Гробарске побуне, борбе. На утакмицама на истоку не смије бити више од 2-3.000 људи. Многи момци имају забрану уласка на тој трибини, да се не би почела стварати нека прича која ће моћи да се супростави овом лудилу.

Партизан као СД пропада све више. КК је пред пропашћу колико год читали оптимистичне вијести, то је чињеница. Пековић ће урадити колико је у његовој моћи, немојмо сумњати у то. Али њихова моћ је много већа. Тјерањем Вујошевића КК је изгубио рат. Препуштени смо слободној вољи оних преко-пута. О осталим спортовима нећу да пишем...

Без јаког ФК-а нема ни јаких других спортова у нашем СД. Е сада, свели смо се на ово, па бирајмо. Хоћемо ли садашњу управу која ће красти, уништавати Партизан по налогу, сладити се нашим поразима, или ћемо нову управу која ће такође красти, уништавати Партизан, и ући у дил са јужном мафијом.

Ријешење ове ситуације !? Нема је. Тужно, због тога сам и написао да смо дотакли дно. Оптимистични сматрају да ће се моћи ријешити ситуација када на истоку буде 10.000 а на Југу 200 као и до сада. Али то је немогуће, из више разлога. Једино нам остаје нада да постоје чуда, и да ћемо успијети да се ископрцамо из ове ситуације и побјегнемо од ђавољих руку.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Сличну причу срочену у краткој реченици ''Кад сам на Југу, више не препознајем људе око себе'' чуо сам и од једног познаника из мог места. Не знам шта бих рекао, али знамо одакле ветар дува...

Рукометаши су пре око пола сата у шестом колу плеј-офа савладали суботички Спартак резултатом 26:24 и тако остали у трци за сам врх. Иако крајњи резултат можда упућује на неку неизвесност, није је било. Партизан је од самог старта имао потпуну контролу меча у својим рукама и након почетних три до четири гола предности, у финишу полувремена имао и +6. На одмор се отишло са 15:11, а почетком другог полувремена црно-бели су готово развејали све наде гостију у преокрет, пошто је на семафору у 35. минуту стајало 20:11. По лошем старом обичају уследило је опуштање и пад у игри, али и тада је предност углавном износила пет до шест разлике . У последњих десетак минута Суботичани су неколико пута успели да приђу на три гола заостатка, а последњи погодак постигли су када је победник практично већ био решен.

Партизан сада има 8 бодова, два мање од водеће Металопластике и бод више од Војводине, а управо се Новосађани и Шапчани састају у последњем мечу шестог кола. У седмом колу, Партизан очекује још једно велико искушење када ће бити гости актуелног шампиона Војводине.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Знате ли шта је инлајн хокеј? Да не бих улазио у детаље, а и слика говори више од хиљаду речи...


(фото: hockeyserbia.com)

... углавном, почео је шампионат Србије у инлајн хокеју. ИХК Партизан брани титулу, у првом колу савладан је Витез 5:4, а у другом ИХК Црвена звезда 11:6 (3:1, 2:2, 4:1, 2:2) и одатле управо и долази горња фотографија. Искрено говорећи, не знам колико ћу успети да испратим и ово, али барем да поменем ову победу у другом колу... Mr. Green

Иначе, ево и састава Партизана...



... а скренућу вам само пажњу на играче под редним бројевима 4, 5, 6, 11, 12, 13 и 15, пошто су сви играчи и ХК Партизан, па им ова '''мање хладна'' варијанта хокеја добро дође за одржавање форме. Живели! Ziveli

offline
  • Sloboda ili ništa.
  • Pridružio: 05 Jan 2014
  • Poruke: 2077

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Пораз рукометаша у дербију 7. кола плеј-офа рукометне Суперлиге - Војводина - Партизан 25:23... а све је могло бити много, много другачије... Sad

Почетак није могао бити бољи. Партизан је у првом полуврмену изненадио фаворизованог домаћина и након нешто више од десет минута имао +5! Војводина је успела да одговори и приђе на гол заостатка, али су црно-бели поново заиграли агилније и на одмор отишли са вођством 13:10. У истом ритму, настављено је и друго полувреме, а разлика је константно износила +3 или 4 у корист Партизана... и онда тежак пад средином другог дела када у периоду од 41. минута, када је на семафору стајало 19:15 за Партизан, па све до 50. када је Војводина први пут на утакмици успела да поведе (!?), црно-бели нису постигли ниједан гол, а примили пет. До 55. минута Војводина је са парцијалних 8:1 преузела контролу меча који је сигурно привела крају. Када се узме у обзир и да је у тих последњих десетак минута одбрана црно-белих, која је до тада солидно функционисала, примила и два поготка у ситуацијама са играчем више, пораз је био неминован...

Све у свему, испуштена је лепа прилика да се уђе у сам врх табеле. Уместо тога, Партизан је сада трећи са три бода заостатка за водећим двојцем Војводина/Металопластика. Противник у осмом колу биће МРК Црвена звезда.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 19 Maj 2016 9:30

Ватерполисти су у последњем колу ЛЕН Лиге шампиона поражени од мађарског Солнока 9:12.

Партизан је, као најмлађи тим европске ватерполо елите, остао на петом месту групе Б, док ће се на завршном турниру за титулу првака Европе борити Про Реко, Олимпијакос, Солнок, Барселонета, Егер и Југ.

Партизан је, према извештајима, одлично отворио меч и у првих десетак минута у неколико наврата имао по два гола вишка, последњи пут почетком 2/4 када је на семафору стајало 6:4. Уследио је преокрет највећим делом у режији некадашњег Партизановог играча Милана Алексића који је са четири поготка био и најбољи појединац сусрета.

У сваком случају охрабрујућа партија младог тима Партизана пред финале плеј-офа против БВК Црвена звезда, а које почиње предстојећег викенда.

Dopuna: 20 Maj 2016 9:14

Иако су шансе рукометаша да освоје титулу првака и тиме изборе пласман у регионалну СЕХА лигу сведене на теорију, момци настављају да се боре за црно-бели дрес како и доликује. Јуче је у осмом колу плеј-офа Суперлиге савладан МРК Црвена звезда резултатом 30:26.

Након почетних гол-за-гол, Партизан је убрзо преузео контролу меча у своје руке и постепено почео да повећава своју предност која је на полувремену износила 16:13. Све што је ривал успео да уради до краја било је да је на почетку другог периода успео да приђе на гол заостатка. Црно-бели су сигурном игром одржавали предност на три до пет разлике и мирно привели меч крају.

Два кола пре краја, Партизан са десет бодова држи трећу позицију, док водећи двојац Војводина и Металопластика имају по 13. До краја, црно-бели гостују Слоги у Пожеги и дочекују Шапчане.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

Иако ослабљен неиграњем тројице првотимаца, Партизан је помало неочекивано поражен у Пожеги од домаће Слоге резултатом 26:27. Црно бели су од самог старта били у резултатском минусу који је током првог полувремена износио и пет голова разлике, али су до краја првог периода успели да изједначе. На одмор се отишло са 15:14 за домаћина, а Партизан је и у наставку у више наврата био у егалу, али никако није успевао да преокрене и поведе. У самој завршници домаћин се боље снашао и заслужено славио, а куриозитет је да ниједна екипа није постигла погодак у последњих нешто мање од четири минута. Такмичење у плеј-офу Партизан ће окончати на трећем месту, пошто је водећи двојац Војводина/Металопастика недостижан са 15 бодова, Партизан има десет, док четврти Спартак има седам и не може угрозити позицију црно-белих. У последњем колу Партизан дочекује Металопластику, након чега следе припреме за завршни турнир Купа Србије.

Ватерполисти су у првом мечу финала плеј-офа националног првенства убедљиво савладали градског ривала БВК Црвена звезда резултатом 12:6 (1:0, 2:1, 5:4, 4:1). Иако се чини да је то била лака победа, до ње је ипак требало доста труда, нарочито на почетку меча. Прва четвртина је, можда и очекивано, била нешто напетија што је и резултирало са минималних 1:0 за Партизан остварених тек осам секунди пре краја. У том периоду сјајан је био голман црно-белих Ристичевић који није дозволио ривалу да поведе. У другој, црно-бели су се боље снашли у доста изједначеној игри и на полувреме отишли са вођством 3:1. У наставку, Партизан је заиграо знатно ангажованије у нападу и у два наврата имао и +4, а у 4/4 ушао са 8:5. Све што је БВК до краја успео било је да приђе на 8:6, након чега је до краја уследила голеада црно-белих којом су дословно потопили ривала за 1:0 у финалној серији. Поново је сјајно одиграла Партизнова одбрана која је у 12 ситуација са играчем мање само три пута примила гол, док је на супротној страни учинак црно-белих био 8/4. Код Партизана се, поред већ поменутог голмана Ристичевића са осам одбрана, посебно истакао Драшко Гогов који је са чак седам постигнутих голова био прва фигура меча. Друга утакмица игра се у среду на Бањици од 19 часова.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8530
  • Gde živiš: Esgaroth

У вечност се преселило још једно име из Партизанове историје...



... у Градишки је јуче преминуо некадашњи фудбалер Партизана и југословенски репрезентативац Велимир Сомболац. У црно-белом дресу је, од 1959. до 1965. године, наступио на 234 утакмице и освојио четири титуле првака, док је у дресу са државним грбом наступио по пет пута за А и Б селекцију, односно десет пута за младу репрезентацију. Освајач је златне медаље на Олимпијским играма у Риму 1960. године.

Поникао је у бањалучком БСК, након чега је као 17-огодишњак заиграо у Борцу, одакле је и стигао у Партизан. Након црно-белог, носио је и дресове љубљанске Олимпије и ријечког Оријента. Почетком '70-их вратио се у Бањалуку где је, поново у дресу Борца и завршио играчку каријеру, а затим се посветио тренерском позиву.

Вечна слава и хвала Вељи Сомболцу, а ми ћемо наставити да се боримо за његов и наш Партизан...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 883 korisnika na forumu :: 23 registrovanih, 8 sakrivenih i 852 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, aleksmajstor, Andrija357, Apok, comi_pfc, dekan.m, drimer, frenki1986, hooraay, Ivica1102, kihot, ksyyaj, Kubovac, MegaVLAdaR, miodrag, operniki, panzerwaffe, robert1979, Rogan33, savaskytec, Srki94, Srle993, wulfy