JSD Partizan

14

JSD Partizan

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Веслачи Партизана освојили су 27. титулу државног првака на Првенству Србије које је протеклог викенда одржано на регатној стази на Савском језеру у Београду.


(грб преузет са фб странице ВК Партизан)

Према табели Веслачког савеза Србије, црно-беле девојке и момци освојили су 18.5 одличја, односно 12 златних, 4 сребрне и 2.5 бронзане медаље (тих ''пола бронзе'' је подељено треће место у једној од дисциплина).

http://www.serbian-rowing.org.rs/vesti_detalj.php?id=518
http://www.vkp.rs/novosti_detalj.php?id=778



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Током претходне ноћи, у Пожаревцу је, након дуже и тешке болести у 58. години преминуо Сретен Мирковић (1958 - 2016), легенда југословенског бокса.



http://www.sbf.rs/vesti/307-in-memoriam-sreten-mirkovic-1958-2016
http://www.vesti.rs/Sport/INTERVJU-NEDELJOM-Sreten.....uzili.html

Каријеру дужу од четврт века започео је када му је било само 15 година у пожаревачком Младом Раднику, а носио је и дресове Смедерева и БК Партизан. Освајао је титуле првака Југославије у чак четири категорије: полувелтер, велтер, полусредњој и средњој. У својој каријери имао је 498 мечева, од чега је чак 480 пута из ринга изашао као победник. Накратко се опробао и у професионалним водама, где је имао 12 борби (11 победа уз један нерешен исход), али без могућности да обезбеди адекватну финансијску подршку брзо се повукао назад међу аматере и управо у црно-белом и завршио каријеру у својој 41. години.

Након тога радио је као тренер у клубу у којем је и први пут ушао у ринг, Младом Раднику, где је са њим радио и његов син Милијан, такође некадашњи боксер Партизана.

Почивај у миру...



offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Рукометаши су у заосталом сусрету првог кола Суперлиге ремизирали на Бањици са шабачком Металопластиком - 31:31.

http://www.srls.rs/srls/doc/zapisnici/zapisnik_736.jpg

Чудан меч, барем на основу записника... Гости су одлично отворили и имали +5 већ у раној фази утакмице. Партизан је први погодак постигао тек у осмом минуту, на половини првог полувремена заостатак је у једном тренутку био чак и већи (3:9!), да би у финишу полувремена црно-бели не само ухватили прикључак већ и решили први део у своју корист - 14:13!? У наставку је уследила игра гол-за-гол у којој је Партизан углавном био тај који је диктирао темпо, али никако није успевао да оствари значајнију предност. Када су на око осам минута до краја црно-бели први и једини пут на мечу имали +3 (28:25) деловало је да ће остварити и трећу узастопну победу, али су дозволили гостима да брзо ухвате прикључак и на четири минута до краја изједначе - 30:30. У тешкој завршници, Партизан је на око два минута пре истека времена још једном стигао до вођства, али није успео да то и одбрани пошто су Шапчани успели да изједначе у самом финишу.

Након четири кола, Партизан се са пет бодова налази на деоби четврте до шесте позиције са екипама актуелног првака Војводине и Шамота из Аранђеловца. Следећи ривал црно-белих је првопласирани МРК Црвена звезда који има два бода више, а на табели следе панчевачки Динамо и суботички Спартак са по шест бодова.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 30 Sep 2016 21:41

Црно-бели ледени оклопници започели су нову такмичарску сезону и то на сличан начин на који су завршили претходну. У првом колу квалификационог турнира А групе Континентал купа који се игра у Софији, Партизан је у више него узбудљивом мечу који је обележио велики број искључења савладао израелског представника Бат Јам резултатом 5:4 (2:2, 0:1, 3:1). Црно бели су на самом почетку последњег периода били у резултатском минусу 2:4, али су у наредних десет минута успели да стигну до изједначења, а на самом крају, 33 секунде пре истека времена, и тријумфују поготком Огризовића.

http://continental-cup2017-groupa.iihf.hockey/en/g.....lineup-tab

Тешка победа, нарочито ако се узме у обзир да је Партизан упутио далеко већи број удараца ка голу ривала (51:23).


(фото: ХК Партизан)

Свој следећи меч Партизан игра већ сутра када ће ривал бити турски Зејтинбурну, а претпоставка је да ће победник тог меча вероватно бити и победник турнира, који ће и једини обезбедити пласман у наредну фазу. Шта год се догодило сутра, једна ствар је много важнија. Када је Партизан данас био у минусу 2:4, трећи погодак за црно-беле постигао је и тако најавио преокретCitat:... Aleksandar Vukovic, dečak koji ima samo 14 godina... https://www.facebook.com/Hokej-klub-Partizan-151143468322006/

Исто тако, поглед на састав Партизана показује да на списку тренутно нема ниједног странца

http://continental-cup2017-groupa.iihf.hockey/en/teams/#PAR

што ће се током сезоне вероватно изменити, али уз чињеницу да је један 14-огодишњак не само био у саставу црно-белих, већ и стрелац на једном међународном мечу, што показује да Партизан не запоставља рад са младима, а за шта су на адресу у Хумској често стизале примедбе, пре свега из непосредног суседства...

Dopuna: 01 Okt 2016 22:38

Пораз у другом колу и највероватније опроштај од Континентал купа.

Партизан - Зејтинбурну 3:8 (1:3, 2:0, 0:5)

Иако резултатски убедљиво поражен, Партизан се добро држао против искусније турске екипе и све до 45. минута имао егал меч, чак и уз већи број упућених удараца ка голу. Ипак, у завршници је примљен погодак у ситуацији са играчем више, након чега је Зејтинбурну, иначе фаворит турнира, у кратком временском року постигао још четири гола.

Преостаје још меч против домаћег Ирбис Скејта који се игра сутра.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Погреших у последњој најави...

http://www.mycity.rs/Sport/JSD-Partizan_14.html#p1838069

Меч са МРК Црвена звезда игра се у следећем колу, а јуче је, нажалост, убележен други пораз сезоне. Бољи, и то далеко бољи, од црно-белих био је панчевачки Динамо 26:31. Практично, домаћин нашим момцима није дао ни грам наде пошто је већ на полувремену било -7, а почетком другог дела и целих -9.

http://www.srls.rs/srls/doc/zapisnici/zapisnik_760.jpg

Идемо даље...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 03 Okt 2016 7:29

У трећем, последњем колу прве фазе Континентал купа, Партизан је у Софији савладао домаћина турнира бугарски Ирбис Скејт резултатом 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)Citat:... Šampion Srbije nadigrao je bugarskog prvaka i zasluženo zauzeo drugo mesto na turniru koje su mu golovima doneli Dragan Komazec (dva gola), Srđan Ristić i Dušan Janković. Podmlađeni tim Rašida Šemsedinovića odlično se nosio sa iskusnim rivalom (prosek godina 34, naspram 22 Partizanovih hokejaša) koji u svojim redovima ima tri slovačka i jednog ruskog internacionalca, dok su u prva dva kola ostavili vrlo dobar utisak...


http://www.hockeyserbia.com/index.php/vesti/ostalo.....t-partizan

Dopuna: 03 Okt 2016 7:56

Састав ХК Партизан за сезону 2016/17...



... требало би очекивати појачања и у току сезоне, пре свега из иностранства, нарочито с обзиром на кукавичје јаје звано ХК Београд који ће, и поред првобитних најава, играти и домаћу лигу, а сва је прилика да се неколико наших играча позајмљених уCitat:... репрезентацију Србије која ће се под именом ХК Београд такмичити у МОЛ лиги, а ради просперитета срБског хокеја...неће вратити у црно-бело Evil or Very Mad

Уз све то, појавиле су се и прве најаве које третирају ХК Београд као, замислите чуда, ХК Црвена звезда Exclamation Question



... још само да и боје тог новог клуба постану црвене Evil or Very Mad

Тек сада иступање Пер-Александра Јаковљевића на ТВ Црвене звезде фебруара ове године долази до изражаја:Citat:... Reorganizacija je bila neophodna, urađena je slična stvar kao i sa našim košarkaškim klubom, i sada možemo slobodno da kažemo da koračamo napred uzdignute glave. Dugovi su vraćeni, seniorski pogon već dve godine funkcioniše na visokom nivou, a i rezultat će doći.
Nema potrebe detaljno objašnjavati put reorganizacije. Vrlo je sličan košarkaškom modelu koji je napravio gospodin Čović...

offline
  • Sloboda ili ništa.
  • Pridružio: 05 Jan 2014
  • Poruke: 2077



Zagrljaj Zagrljaj Zagrljaj

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 04 Okt 2016 17:53




Dopuna: 04 Okt 2016 22:17

Поред прославе 71. годишњице ЈСД ПартизанCitat:... Na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu uručena su i priznanja za najuspešnije ekipe i sportiste JSD Partizan.

Upravni odbor društva proglasio je vaterpolo klub za najbolju mušku seniorsku ekipu, a streljački klub za žensku. Kao i prošle godine, najuspešniji senior je Nikola Jakšić, a seniorka strelac Andrea Arsović.

Za najboljeg trenera proglašen je predsednik i trener streljačkog kluba Dragan Donević.

Najbolja muška juniorska ekipa je vešlački klub, dok je najbolji junior atletičar Aleksa Kijanović, a juniorka karatiskinja Sofija Simović.

Posebne nagrade poneli su osvajači medalja sa najvećih svetskih i evropskih takmičenja - Nikola Jakšić, Stefan Birčević, Andrea Arsović, Ivana Čomagić (karate), Velimir Stjepanović (plivanje) i Aleksandar Maksimović (rvanje).
http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:628419-.....slu-godinu

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Ватерполисти Партизана победом су отворили нову сезону

У првом колу Регионалне лиге на Бањици је у узбудљивом мечу савладан сплитски Морнар резултатом 9:8 (3:3, 1:0, 2:2, 3:3). Током већег дела сусрета ниједна екипа није остварила предност већу од гола разлике, а у последњи период ушло се са 6:5 за црно-беле. У тој последњој четвртини, Партизан је први пут успео да поведе са +2 (7:5 и 8:6), али су Сплићани на нешто више од минут до краја ипак успели да стигну до новог изједначења. У самој завршници, на око 40 секунди до краја Партизан стиже до новог вођства и успешно брани последњи напад Морнара за прву победу у новом такмичарском циклусу.

Вероватно најслабији сегмент игре Партизана био је играч више (2/9), али пред најмлађим тимом овогодишњих ЛЕН Лиге шампиона и Регионалне лиге са просеком од само 19 и по година тек предстоји рад. Значајна победа, не само као подстрек за даље, већ и због чињенице да се чак седам играча уписало у стрелце.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 10 Okt 2016 20:44

Рукометаши су синоћ претрпели пораз од МРК Црвена звезда 33:34.

Према извештајима са меча и накнадним реакцијама из саме екипе - штета... Након лошег увода у којем је МРК имао предност 1:5, уследио је преокрет и вођство 6:5, нешто касније и +3, али се на осмор отишло са минималним резултатским заостатком - 12:13. У наставку, Партизан се буди и у 46. минуту има четири гола предности - 25:21. Међутим, за само пар минута следи пад у игри, након којег МРК успева да изједначи и уведе меч у неизвесну завршницу у којој је све до три минута пред крај у игри гол-за-гол Партизан био тај који је диктирао темпо. Након тога предност је прешла на супротну страну, а меч је одлучен у финишу када је МРК имао играча више на терену.

http://www.srls.rs/srls/doc/zapisnici/zapisnik_769.jpg

Лепа прилика је пропуштена, али потенцијал за даље дефинитивно постоји.

Након шестог кола, Партизан се са скором од две победе, једног ремија и три пораза налази на седмој позицији. У следећем колу црно-бели гостују претпоследњем Пожаревцу.

Dopuna: 11 Okt 2016 1:39

Стартовале су и кошаркашице Партизана.

Најпре су у среду одиграле меч првог кола Регионалне WABA лиге и том приликом поражене су од бугарске Берое резултатом 63:82. Девојке су добро отвориле меч и решиле /4 у своју орист, али је искуснији бугарски састав од тог тренутка преузео игру и до краја убедљиво славио.

Пре два дана девојке су одиграле и меч првог кола Првенства Србије. ЖКК Партизан је, да подсетим, због финансијских проблема након сезоне 2014/15. административном одлуком КСС пребачен у + нижи ранг такмичења Црно-беле су експресно и више него убедљиво оствариле повратак у српску елиту, а ривал у првом колу био је актуелни првак државе КК Радивој Кораћ. Девојке очигледно нису биле превише импресиониране том чињеницом па су савладале шампиона резултатом 77:67 Very Happy

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 896 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 6 sakrivenih i 854 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 5.56, A.R.Chafee.Jr., Apok, Belac91, Boris Bosiljčić, BORUTUS, ccoogg123, cenejac111, Georgius, Kaplar2, Karla, Kibice, laganini123, Lošmi, madza, mercedesamg, Miloskec, Miroljub1979, Nemanja.M, NoOneEver Dreams, nuke92, panzerwaffe, RJ, royst33, Shinobi, stalja, stegonosa, Stoilkovic, vlajkox, voja64, Webb, wizzardone, |_MeD_|, šumar bk2, žeks62, 125