JSD Partizan

3

JSD Partizan

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 19 Nov 2015 13:37

Savladavši Banjicu 14:3 vaterpolisti su, očekivano, obezbedili plasman na finalni turnir Kupa Srbije koji će 5. i 6. decembra biti odigran u Bečeju.

Naizgled neinteresantan meč obeležilo je par zanimljivosti. Naime, Banjica je juniorski sastav Partizana koji nastupa u seniorskim takmičenjima. Samo u prvoj četvrtini (1:1) juniori su uspeli da pariraju starijim kolegama koji su, doduše, igrali bez trojice prvotimaca, grčkog reprezentativca Dimitriosa Tikasa, kao i Đorđa Tanaskovića i povređenog Nemanje Vice. U tim se posle duže pauze uzrokovane povredom i operacijom ramena vratio Ognjen Stojanović. Takođe, crno-bele nije vodio prvi trener Vlada Vujasinović, već je bio na tribinama, a njegovo mesto na klupi zauzeo je njegov pomoćnik Miloš Ćirić.

Žreb za finale Kupa Srbije biće održan sutra, a predstojećeg vikenda slede i novi obaveze Partizana u Regionalnoj ligi, gde će rivali biti splitski klubovi Mornar i POŠK.

Dopuna: 20 Nov 2015 0:01

Slab dan i minimalni porazi rukometaša i odbojkaša...

Rukometaši su poraženi od Morave u Velikoj Plani 29:30. Nakon slabijeg početka meča u prvom poluvremenu, Partizan je uspeo da uhvati priključak i ode na odmor sa 16:16. Isto se ponovilo i u drugom poluvremenu, ali se početno vođstvo domaćih od četiri gola razlike na kraju pokazalo nedostižnim. U 10. kolu, crno-beli ponovo gostuju, ovog puta rival će biti niški Železničar 1949.

Odbojkaši pogotovo imaju za čim da žale. U maratonski dugom meču na gostovanju ekipi iz vrha tabele, Nišu, Partizan je vodio i 1:0 i 2:1. Domaćin je ipak uspeo da izbori peti set, u kojem crno-beli nisu iskoristili tri meč-lopte i na kraju, nakon 138 minuta igre, bili poraženi 2:3 (27:25, 20:25, 25:23, 18:25, 18:20).



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 21 Nov 2015 9:46

Trijumf vaterpolista u Splitu protiv Mornara 12:6 (3:1, 3:3, 2:1, 4:1) u devetom kolu Regionalne lige. Interesantan meč, ne toliko rezultatski, koliko zbog činjenice da su tokom istog poništena čak četiri pogotka - tri Partizanu i jedan domaćinu. Partizan odličan u odbrani, u jednom trenutku uspešno smo se odbranili i sa dva igrača manje.

Nema mnogo vremena za odmor, pa već sutra sledi i susret sa drugim splitskim klubom, POŠK-om.

Dopuna: 21 Nov 2015 16:58

Juče su žrebom određeni parovi polufinala Kupa Srbije u vaterpolu. Protivnik Partizana 5. decembra u Bečeju biće BVK Crvena zvezda, dok će se u drugom polufinalu sastati branilac trofeja kragujevački Radnički i novosadska Vojvodina. Finalni meč igra se 6. decembra.

Dopuna: 23 Nov 2015 9:14

Crno-beli vaterpolisti odneli su i drugu pobedu na svom splitskom izletu. U 10. kolu Regionalne lige savladan je POŠK 14:7. Trijumf praktično nijednog trenutka dolazio u pitanje, pošto je prva četvrtina završena 4:1, na poluvremenu je bilo 8:3, a na ulasku u poslednji period 12:5. Partizan je trenutno na deobi četvrtog i petog mesta sa zagrebačkom Mladosti, ali i znatno boljom gol-razlikom. Prve tri pozicije čvrsto drže dubrovački Jug, riječko Primorje i Jadran iz Herceg Novog, dok su ostali srpski klubovi zakucani za dno tabele. BVK Crvena zvezda je osma, sledi Vojvodina, a na samom začelju nalazi se Radnički iz Kragujevca. U Regionalnoj A1 ligi sledi pauza do 29. januara kada će Partizan gostovati novosadskoj Vojvodini, a u međuvremenu će crno-beli odigrati dva kola grupe B LEN Lige šampiona. 28. novembra Partizan dočekuje prvaka Turske Galatasaraj, a sredinom decembra i budimpeštanski OSC.

Svoju takmičarsku sezonu u domaćem prvenstvu počeli su i hokejaši, savladavši HK Red Team Beograd rezultatom 12:1. Prethodno je, pre deset dana, trebalo da bude odigran i meč sa HK Vitez, ali je taj susret odložen, s tim da će termin odigravanja biti naknadno određen. Sledeći rival crno-belih ledenih oklopnika biće novosadska Vojvodina 28. novembra u Hali Pionir.



offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 29 Nov 2015 11:05

Prvi trijumf vaterpolista u LEN Ligi šampiona!

U trećem kolu grupe B, na Banjici je rezultatom 9:8 savladan turski Galatasaraj koji sa klupe vodi naš proslavljeni as Igor Milanović. Nakon početnog vođstva gostiju 0:1 i 1:2, crno-beli su uspeli da preokrenu i na veliki odmor odu sa minimalnih 5:4. U 3/4 Partizan je dodao gas i uspeo da povede sa maksimalnih 8:4. Kraja perioda i početkom poslednje četvrtine, Turci smanjuju na 8:6, ali još jednim golom Partizan je ponovo učvrstio vođstvo - 9:6. Gosti su na nešto više od minut do kraja uspeli da se približe na 9:8, ali je najmlađi tim LEN Lige šampiona uspeo da sačuva prenost i stigne do prvih bodova.

U crno-belom taboru najbolji je bio Gavril Subotić sa tri pogotka, a sa deset uspešnih odbrana istakao se i golman Rističević.



Već sredinom decembra, Partizan će u četvrtom kolu Lige šampiona još jednom biti domaćin. Ovaj put, na Banjicu stiže mađarski OSC Budimpešta.

Dopuna: 29 Nov 2015 21:12

Dve loše partije i dva poraza odbojkaša u samo nekoliko dana. Najpre je u nacionalnom kupu bolji bio požarevački Mladi Radnik, a onda i u šestom kolu domaćeg prvenstva kragujevački Radnički. U oba susreta identičnih 1:3, s tim da je poraz u Kragujevcu bio posebno interesantan. Prvi set smo dobili prilično ubedljivo 25:16, a onda sledeći izgubili još ubedljivije 9:25!? U trećem smo poraženi na razliku, 25:27, a četvrti je bio nalik prvom samo sa obrnutim ulogama.

Partizan sa skorom 2-4 trenutno zauzima osmo mesto.

Dopuna: 30 Nov 2015 9:09

Iznerviran sinoćnjom partijom košarkaša u Zagrebu, zaboravih da napišem da su hokejaši trijumfovali i u drugom kolu nacionalnog prvenstva. U Pioniru je savladana novosadska Vojvodina 12:1 (7:0, 3:1, 2:0). Bio je to prvi meč Partizana i Vojvodine nakon šest godina, pošto Novosađani nisu nastupali zbog finansijskih problema.

Protivnik u trećem kolu biće SKHL Crvena zvezda. Još jedan tim poznatog imena i promenjenog prefiksa, sve uz zna se čiji amin...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 01 Dec 2015 21:03

Nakon 15 uzastopnih pobeda, Partizan je prvi put nakon sezone 2007/08. poražen od tima koji nosi ime Crvene zvezde - 4:7 (2:0, 2:2, 0:5).

Sam poraz nije tragičan. I prošle sezone smo na startu ubeležili minus protiv Beostara iz kojeg je veliki broj igrača ove godine zaigrao upravo u SKHL Crvena zvezda (nejasno je šta se dogodilo sa tom ekipom, ali izgleda da su se u letnjoj pauzi naprasno okrenuli radu isključivo sa mlađim kategorijama). Šta se dogodilo u trećem periodu!? Naime, nakon 1/3 Partizan je vodio 2:0, a u drugom periodu bilo je i 4:1. Prekasno sam pronašao link da ispratim kraj meča, a kada sam se konačno uključio bilo je 4:6!? Sedmi pogodak dobili smo u doslovno poslednjim sekundima meča, kada je u pokušaju da se rezultat smanji Partizan povukao golmana sa leda i zaigrao sa još jednim igračem. Za tih nekoliko minuta video sam crno-bele u naletu, ali i mora se priznati nekoliko dobrih odbrana protivničkog golmana.

Ništa, idemo dalje...

Nagoveštaj dobre vesti mogla bi biti informacija da je HK Partizan izgleda podneo zahtev za ulazak u rusku Višu ligu, rang ispod KHL - Kontinentalne hokejaške lige, a koja okuplja najjače evropske timove.Citat:... Kada je u pitanju Partizanov nastup van granica Srbije, trener Bera kaže da klub ima veoma ambiciozan plan za sledeću sezonu, a cilj je – Rusija.
“Partizan se prijavio za Višaju ligu, to je drugi nivo takmičenja, odmah ispod čuvenog KHL-a. U februaru ili martu ćemo tačno znati šta se dešava sa tim. Naravno, ključnu ulogu će odigrati finansije. Zasad ta priča ide u pravom i ozbiljnom smeru. To bi bila velika stvar i za Partizan i za srpski hokej“, zaključio je on...


Dopuna: 02 Dec 2015 14:16

Pobeda rukometaša u meču desetog kola Superlige. U gostima je savladan niški Železničar 43:28 (21:14).

U sledećem kolu, u subotu 5. decembra, Partizan će na Banjici dočekati Rudar iz Kostolca. Rudari su nam dužnici iz prvog dela prvenstva, kada smo na njihovom terenu poraženi 24:26.

Posle desetog kola, Partizan je i dalje četvrti sa 13 bodova. U vođstvu je MRK Crvena zvezda sa 17, a slede Sloga iz Požege sa 15 i šabačka Metaloplastika sa 14.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 04 Dec 2015 22:19

Da li sam ja imao pogrešnu informaciju ili je naknadno došlo do pomeranja termina, tek ono što je bitno je da su vaterpolisti Partizana obezbedili plasman u finale nacionalnog Kupa savladavši BVK Crvena zvezda sa ubedljivih 14:3 (3:1, 4:0, 5:1, 2:1).

Protivnik u sutrašnjem finalu koje se igra od 20:30, prema očekivanju je kragujevački Radnički. Međutim, branilac trofeja je do finala stigao tek nakon peteraca 15:14, pošto je u regularnom delu protiv novosadske Vojvodine bilo 9:9.

Dopuna: 05 Dec 2015 22:21

Pobedom nad braniocem trofeja, kragujevačkim Radničkim, rezultatom 11:9 (4:2, 2:1, 4:3, 1:3) Partizan je osvojio 24. trofej nacionalnog kupa.

Rezultatski, Kragujevčani su odlično parirali crno-belima koji su pre finalnog turnira u Bečeju važili za favorita. Ipak, osim vođstva 2:1 u ranoj fazi meča, kao i prilaska na -2 tokom druge i poslednje četvrtine, više nisu mogli protiv razigranog Partizana.

Verovatno da u takvom trenutku ne bi trebalo poklanjati pažnju deliocima pravde, ali trebalo bi reći da je sudijski par Raković/Stefanović, pred kraj susreta i u trenucima kada je pobednik praktično već bio odlučen, nekim odlukama nepotrebno uneo nervozu na obe strane i tako umalo pokvario finale. Srbija je zemlja velikog vaterpolo nasleđa, ali još jednom se pokazalo da odluka Saveza da u završnici prošlogodišnjeg prvenstva angažuje inostrane sudije nije bila doneta slučajno...

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Rukometaši su u 11. kolu nacionalnog prvenstva savladali Rudar iz Kostolca 32:26 (15:11) i tom pobedom izbili na treću poziciju na tabeli. Ispred su i dalje MRK Crvena zvezda sa četiri, odnosno Sloga iz Požege sa dva boda više. U 12. kolu, Partizan putuje u Kać gde će ga ugostiti Jugović.

Odbojkaši su ubeležili još jedan poraz, ovog puta od aktuelnog šampiona Crvene zvezde 0:3 (18:25, 23:25, 23:25). Prema izveštajima, crno-beli su napravili veliki broj grešaka i tako znatno olakšali posao ionako favorizovanom protivniku. Nakon sedmog kola, Partizan se samo dve pobede nalazi na osmoj poziciji, a iza njega na dnu tabele nalaze se samo Ribnica (Kraljevo) i Inđija.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Rukometaši su u 12. kolu remizirali sa Jugovićem u Kaću - 21:21. Crno-beli su na deobi treće pozicije sa Metaloplastikom i pet bodova manje od vodećeg MRK Crvena zvezda, odnosno dva boda manje od Sloge iz Požege. Naredni rival Partizana biće upravo ekipa Sloge, a u prvom delu prvenstva, crno-beli su slavili na domaćem terenu 28:24.

Odbojkaši su zabeležili treću pobedu u nacionalnom prvenstvu savladavši u gostima Klek sa maksimalnih 3:0. Naizgled lako, ali je mladi tim Partizana u prva dva seta morao propisno da se pomuči za nove bodove. U prvom 25:23, dok je u drugom setu igrano na razliku - 28:26. Treći set, u kojem je domaćin potpuno pao, pripao je crno-belima sa ubedljivih 25:13. Nakon osmog kola, Partizan se nalazi na sedmom mestu sa skorom 3-5.

Svoj meč ovog vikenda trebalo je da odigraju i hokejaši, ali je susret sa mađarskim Tisa Volanom iz Segedina odložen na zahtev mađarske ekipe koja učestvuje u našem šampionatu. Naredni meč Partizanovi ledeni oklopnici trebalo bi da odigraju sa NS Stars u Novom Sadu, ali je, nezvanično, i taj susret pod znakom pitanja zbog prvobitno predviđenog termina (19. decembar, Sveti Nikola) i želje oba tima da utakmici prisustvuje što je moguće više gledalaca. Ono što je sigurno je da bi tokom decembra Partizan trebalo da odigra odloženi meč prvog kola protiv HK Vitez, ali termin još uvek nije poznat.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Vaterpolisti su okončali kalendarsku godinu pobedom u 4. kolu LEN Lige šampiona nad mađarskim OSC Budimpešta 5:4 (1:1, 2:0, 1:0, 1:3). Meč koji je, pre svega, obeležila obostrano jaka odbrana, pomalo je podsetio na trijumf u prethodnom kolu protiv Galatasaraja. Nakon izjednačenog početka, Partizan je odigrao sjajnu drugu i treću četvrtinu tokom kojih nije primio gol i u poslednji period ušao sa, činilo se nedostižnih 4:1. Da li je to odlika mladih ekipa, poput crno-belih koji su već drugu godinu uzastopno najmlađa ekipa Lige šampiona, tek u 4/4 Partizan je nakon par uzastopnih grešaka i punih 20 minuta (!) bez lopte u svojoj mreži dozvolio mađarskom vicešampionu da za samo 30 sekundi postigne dva pogotka i tako se, na nešto više od pet minuta pre kraja vrati u meč. Narednih dva i po minuta, tokom kojih je viđena i interesantna situacija u bazenu kada je bez kapice ostao po jedan igrač na obe strane (Asanović i Batori), ponovo je usledila demostracija sjajne igre u odbrani na obe strane, a koju je u situaciji sa igračem više prekinuo Partizanov Holanđanin Lukas Gilen za 5:3. Ni to nije bio kraj, pošto su Mađari ponovo smanjili zaostatak na minut do kraja i imali poslednji napad na utakmici za izjednačenje, ali je Partizanova odbrana još jednom pokazala svoju snagu. Strelci za crno-bele bili su Stojanović 2, Jakšić, Gogov i Gilen, a veliki udeo u pobedi imao je i golman i kapiten Rističević sa 14 odbrana.

Nakon četiri kola, Partizan zauzima četvrto mesto u grupi B Len Lige šampiona sa šest bodova. Prvi je neprikosnoveni Pro Reko sa maksimalnih 12, a prate ga dubrovački Jug i mađarski Solnok sa po devet bodova. Na dnu tabele, bez bodova, nalaze se OSC i Galatasaraj. Sledeći meč, koji će biti odigran tek 3. februara naredne godine, Partizan će odigrati u gostima protiv Juga. U međuvremenu, klupske obaveze će mirovati, pošto će Beograd od 10. do 23. januara biti domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu, na kojem će naša reprezentacija pokušati da osvoji treću uzastopnu, odnosno sedmu titulu kao zvanični naslednik reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore.



Što se tiče ostalih aktivnosti klubova JSD Partizan, hokejaši će, kako se i očekivalo, naredni meč protiv NS Stars odigrati dan kasnije u odnosu na prvobitno predviđeni termin, što znači u nedelju 20. decembra. Takođe, imao sam informaciju da je meč trebalo da bude odigran u Novom Sadu, ali će meč ipak biti odigran u Beogradu, u Ledenoj hali Pionira sa početkom u 18 časova.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

+ Učinak klubova JSD Partizan u 2015. godini

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8481
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 19 Dec 2015 11:38

Kalendarsku godinu okončali su i odbojkaši i to, prema svim ocenama, najboljom partijom ove sezone. U 9. kolu savladan je Spartak iz Ljiga sa maksimalnih 3:0 (25:20, 25:19, 25:13). Početak meča nije ukazivao na takav rasplet, pošto su Ljižani u prvom setu imali vođstvo 14:9. Do kraja seta, proradili su servis, kao i blok koji je do samog kraja bio i najjače oružje crno-belih. Tom pobedom, Partizan se nakon nekompletnog devetog kola nacionalnog prvenstva probio na petu poziciju.

Dopuna: 21 Dec 2015 8:01

Treća pobeda hokejaša u Prvenstvu Srbije. Sinoć je u Ledenoj hali Pionira savladan novosadski NS Stars rezultatom 5:1. Nakon prve trećine u kojoj su gosti iznenadili 11 sekundi pre isteka vremena i rešili je u svoju korist, crno-beli su dodali gas i u drugom periodu preokrenuli rezultat na 3:1, da bi do kraja samo potvrdili razliku u kvalitetu. Nakon, po običaju, nekompletnih pet kola, Partizan se trenutno nalazi na trećem mestu sa devet bodova i utakmicom manje, a u pitanju je još uvek neodigran susret prvog kola sa beogradskim Vitezom.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 762 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 4 sakrivenih i 728 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Sale, Apok, Bane san, Bobrock1, coaaco, cuculo, draganca, Georgius, goxin, hologram, HrcAk47, indja, laki_bb, Leonov, MB120mm, milenko crazy north, MiroslavD, Oscar, Ripanjac, shone34, Srky Boy, Stamena, Stanlio, stegonosa, tmanda323, vladetije, x9, xoxxvelja, |_MeD_|