JSD Partizan

5

JSD Partizan

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Vaterpolisti su ispustili pobedu 11 sekundi pre kraja na gostovanju u Kragujevcu: Radnički - Partizan 7:7.

Nakon dobrog starta i vođstva 4:2, crno-beli su dozvolili domaćinu da u 2/4 preokrene na 5:4, da bi golom 3 sekunde pre kraja otišli na odmor izjednačeni. U vrlo tvrdom i neizvesnom drugom poluvremenu, viđena su još po dva pogotka na obe strane za verovatno najpravedniji ishod.

U pozadini meča, dolaze prva značajnija previranja unutar Regionalne lige. Naime, administracija lige kaznila je BVK Crvena zvezda oduzimanjem šest bodova, kao i novčano, zbog nastupa navodno nepravilno registrovanih igrača u meču sa Radničkim. Kako se isto dogodilo i u sinoćnjem meču sa Vojvodinom, očekuje se nova reakcija Lige. Sa druge strane, reagovao je i gensek Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan, a nezvanično se pominje i mogućnost da srpski klubovi napuste takmičenje!?

Nejasno je šta sledi, ali sigurno je da bi u slučaju izlaska Srbije iz regionalnog takmičenja mogao reagovati i LEN...

Rukometaši u pripremama za nastavak šampionata igraju na turniru u Valjevu, gde su u polufinalu savladali MRK Crvena zvezda 34:32. Sjajno prvo poluvreme crno-belih donelo je visokih 20:12, a početkom nastavka i celih deset golova prednosti 24:14. Usledio je potom pad koji je MRK iskoristio da na četiri minuta do kraja priđe na samo gol zaostatka 31:30, ali je Partizan do kraja ipak uspeo da sačuva prednost.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Hokejaši su nakon neplanirano duge pauze konačno odigrali svoj četvrti meč (peti, ako brojimo i izbrisan susret sa Red Team Beogradom koji je istupio takmičenja)i na najbolji način počeli 2016. godinu. U Segedinu je pala do sinoć neporažena i još uvek vodeća prvenstva Srbije, Tisa Volan, rezultatom 9:2 (3:0, 3:1, 3:1)...



... najzaslužniji za trijumf crno-belih oklopnika bili su kapiten Marko Milovanović i jedno od novih pojačanja, Rus Anton Žukov, sa po dva pogotka i po tri asistencije, dok je tri pogotka upisao i reprezentativac Marko Brkušanin.



offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Rukometaši Partizana nalaze se u ozbiljnijm finansijskim problemima, pa je, prema rečima direktora Saše Bčagojevića pitanje kako uopšte nastaviti takmičenje u Ligi Srbije.

http://www.zurnal.rs/rukomet/super-liga/30275/partizan-odustaje-od-elite

Kao najrealnija opcija pominje se prepuštanje vođenja kluba novim kadrovima koji bi došli iz Sportskog društva. Međutim, ako se podsetimo da najveću ulogu u finansiranju rada JSD Partizan ima njegova fudbalska sekcija, čiji čelni ljudi su decidirano izjavili da neće pomoći košarkaškom klubu, dok u slučaju vaterpolo sekcije nisu našli za shodno ni da se oglase, postavlja se pitanje ko bi to i kako mogao pomoći rukometašima.

Neko je duhovito prokomentarisao kako su nakon odlaska Duška Vujoševića sa mesta trenera KK i prestanka njegovog mandata kao predsednika JSD, u KK Partizan naglo pohrlili sponzori. U međuvremenu su košarkašice zbog finansijskih problema preseljene u Drugu ligu Srbije, vaterpolisti su dovedeni na ivicu egzistencije, a sada je najverovatnije Vujošević kriv i za dešavanja u rukometnom klubu.

Pre nekoliko dana oglasio se i Dača Ikodinović i kroz dešavanja oko finalne utakmice nedavno završenog PE u vaterpolu kritikovao i stanje, pre svega u vaterpolu, kao i generalno u srpskom sportu i društvu uopšte:Citat:... Када су проширили Арену и број места са 11.000-12.000 подигли на наводних 18.000, обећали су да ће још 4.000 пустити у продају. Онда је на тим местима продато по 40-50 карата и затворили су благајне да би их поделили својима. Мене у овој држави нервира што нас стално праве лудима. Дакле, они су повукли карте, разделили их коме су хтели, да не улазимо у то, а онда смо дошли у Арену, где сам видео 500 празних столица. Зар није финале, зар нисте поделили, треба ли све да буде пуно? Тврдим да није било пуно у том делу за који су карте наводно пустили у продају... Реакција публике је била само одраз стања у овој држави. Хала је грмела, али грмела, баш онако грозно звиждање. Могу на телевизији да причају шта год хоће, али људи виде како се реално живи. Овде се 80 одсто људи бори за голи живот, тако да на телевизији можемо да се лажемо како срљамо у бољу будућност и невиђене инвестиције, али чекајте, па нисмо толико луди. Ти звиждуци су само одраз поприлично лошег живота. Није то ништа ново, та ситуација траје деценијама. Овде се стално нешто чека и стално се нешто надамо, и стално вичу биће нам боље. Ма, терајте се, бре, у лепу... Свако ко се овде дочепа власти само гледа како да покупи кајмак... Ова земља је лепа, има паметних људи, али лоше смо вођени последњих 25 година. Убили су нас у појам, испрали нам мозак, мало људи је остало са „својом“ главом. Поред све транспарентности коју непрестано промовишу, политичари нам постадоше милионери, деца им се школују у иностранству на озбиљним колеџима, они се лече на најскупљим клиникама. Све је, као, транспарентно и све је од плате. А ми треба да се правимо да смо глупи. Но, биће нама боље једног дана, али бојим се да нам нема спаса... http://www.zurnal.rs/vaterpolo/reprezentacija/3016.....nema-spasa

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 03 Feb 2016 20:26

U trećem meču koji su odigrali za samo pet dana, vaterpolisti Partizana poraženi su na gostovanju dubrovačkom Jugu u petom kolu grupe B LEN Evrolige rezultatom 4:12. Najbolji među crno-belima bio je golman Rističević, ali ni njegovih deset odbrana nije pomoglo crno-belima da izbegnu ubedljiv poraz.

Odmora praktično nema, pa će već prekosutra Partizan u 13. kolu Regionalne lige na Banjici dočekati zagrebačku Mladost, dok će naredni meč u LEN Evroligi odigrati 10. februara kada će, takođe na svom plivalištu, ponovo odmeriti snage sa Jugom.

Dopuna: 05 Feb 2016 23:32

Vaterpolisti Partizana su i u drugom meču ove godine protiv starog rivala zagrebačke Mladosti, u okviru 13. kola Regionalne lige, na svom plivalištu remizirali 5:5.

Crno-beli su odigrali jedan od slabijih mečeva ove sezone. Nakon početnog vođstva gostiju 0:2 i 1:3, ekipa se vratila u meč i do poluvremena stigla do izjednačenja. Međutim, Parizan ni u jednom trenutku nije uspeo da povede, pa je čak do kraja strepeo i za taj jedan bod do kojeg je stigao 26 sekundi pre kraja pogotkom Stojanovića.

Još jednom, crno-beli su prikazali slabu realizaciju igrača više, koja je ovaj put bila katastrofalnih 13/0!

Partizan se i dalje nalazi na četvrtoj poziciji Regionalne lige sa 21 bodom i četiri boda više od petoplasirane Mladosti koja ima i susret manje, dok je vodeći trojac Jug (36), Jadran Herceg Novi (30) i Primorje (27, uz dva meča manje) u ovom trenutku ipak nedostižan. Riječani su i naredni protivnik crno-belih u nedelju 7. februara, takođe na Banjici, od 19:00.

Još jedan meč hokejaša Partizana je odložen, ovog puta protiv novosadske Vojvodine. Umesto u subotu 6. februara, zbog obaveza reprezentacije, crno-beli će gostovati Vojvodini 28. februara, s tim da će prethodno, po vrlo ubrzanom i zgusnutom rasporedu odigrati još četiri utakmice:

20. feb. NS Stars (kao gosti)
23. feb. SKHL Crvena zvezda, zatim samo dan kasnije
24. feb. Vitez (konačno, nakon nekoliko odlaganja)
27. feb. Tisa Volan

što znači čak pet mečeva za samo osam dana.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 06 Feb 2016 22:01

Pobeda odbojkaša u 13. kolu nacionalnog prvenstva na gostovanju u Kraljevu: Ribnica - Partizan 1:3. Nakon nešto slabijeg izdanja u prvom setu, sigurnija igra u nastavku i zaslužen trijumf kojim se Partizan osamio na petom mestu, sa pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Novim Pazarom, odnosno četiri boda prednosti nad prvim pratiocem Spartakom iz Ljiga.

U sledećem kolu, Partizan dočekuje trećeplasiranu ekipu Niša.

Dopuna: 08 Feb 2016 13:04

U 14. kolu Regionalne lige Partizan je na Banjici poražen od riječkog Primorja rezultatom 8:14. Crno-beli su pružili solidan otpor jednoj od, u ovom trenutku, jačih evropskih ekipa, ali je trenutni odnos snaga ipak na strani hrvatskog predstavnika. Ponovo se istakao golman Rističević sa 14 odbrana, ali bilo je to nedovoljno za pozitivan rezultat.

Rukometaši, u senci teške finansijske situacije, i dalje se pripremaju za nastavak prvenstva. U Beogradu je tokom vikenda održan turnir povodom ''60 godina ligaškog takmičenja'' na kojem su pored crno-belih nastupili i novosadska Vojvodina, subotički Spartak i šabačka Metaloplastika. Trofej je pripao Partizanu koji je prvog dana turnira savladao Spartak 36:29, dok je u finalu tek nakon izvođenja sedmeraca savladana Metaloplastika 37:36, koja je prethodno bila bolja od aktuelnog šampiona Vojvodine 21:20. Na kraju, Partizan i Šapčani priredili su publici izuzetno uzbudljivo finale, s obzirom na to da je nakon regularnih 60 minuta bilo 26:26, a onda u penal-trileru i tek u 11. seriji, pobeda je pripala crno-belima.

Dopuna: 10 Feb 2016 21:01

Vaterpolisti su odigrali i šestu utakmicu za samo 12 dana.

Iako se u tim nakon povrede vratio Gavril Subotić koji je bio i najefikasniji u crno-belom taboru sa dva pogotka, Partizan je u petom kolu grupe B LEN Lige šampiona poražen od dubrovačkog Juga 6:10.

Nakon žestokog ritma koji je obeležio početak februara, sledi preko potrebna pauza: sledeći rival Partizana ponovo će biti Dubrovčani, po treći put za dvadesetak dana, 26. februara u Dubrovniku, ovog puta u Regionalnoj vaterpolo ligi. Samo dva dana kasnije sledi novo teško gostovanje, Jadranu u Herceg Novom. Naredni meč LEN Lige šampiona Partizan će, takođe u gostima, odigrati sa mađarskim OSC Budimpešta na programu 12. marta.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Nastavljena je rukometna Superliga Srbije. Partizan je pretrpeo težak poraz od drugoplasirane Sloge u Požegi rezultatom 19:28. Apsolutno zaslužen trijumf domaćina, a u oči upada gotovo nestvarno loša realizacija sedmeraca crno-belih - od šest penala iskorišten je samo jedan! Nakon nepotpunog 14. kola Partizan zauzima četvrtu poziciju sa 16 bodova, a u sledećem kolu, na svom parketu, sastaje se sa svojim prvim pratiocem na tabeli, ekipom Požarevca, koju je savladao u prvom delu prvenstva 24:23.

Odbojkaši su sjajnom igrom savladali ekipu Niša rezultatom 3:0 (25:20, 27:25, 25:21) i učvrstili se na petoj poziciji nacionalnog prvenstva, na četiri kola do kraja na samo korak zaostatka od plej-of zone. U narednom kolu Partizan će biti domaćin kragujevačkom Radničkom.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Definitivno nismo i nikada, Bogu hvala, nećemo biti isti...




... navijači Partizana iz Gradiške, rodnog grada Ratka Varde, napravili su mural sličan onima kakvi se već neko vreme mogu videti u Beogradu. Samo nakon jednog dana, mural koji nije sadržao ništa uvredljivo na bilo čiji račun, uništen je, najverovatnije zbog suprotnog navijačkog opredeljenja.

http://mondo.rs/a875360/Sport/Kosarka/Mural-Ratka-Varde-brzo-unisten.html

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Teško stanje u rukometnom klubu i pomoć Grobara

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Priča o našem vaterpolo klubu iz italijanskog ugla...Citat:Zamislite da su igrači Barselone – Mesi, Suarez, Nejmar trenirali u istoj fudbalskoj školi. Ili da su svi članovi američkog košarkaškog Drim tima košarku učili na istom terenu. Kako biste zvali taj klub ili teren? Fabrika talenata.

U vaterpolu takva fabrika talenata zaista postoji. To je Sportski centar Banjica, dom Vaterpolo kluba Partizan.

Ovako počinje reportaža o VK Partizan, koju je objavio ugledni italijanski sajt waterpolodevelopmentworld...



http://www.wpdworld.com/
http://www.wpdworld.com/news/dentro-il-partizan/

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 21 Feb 2016 1:12

Pobeda rukometaša u 14. kolu Superlige nad direktnim konkurentom za plasman u plej-of: Partizan - Požarevac 33:29. Nakon sjajnog prvog i prve polovine drugog poluvremena tokom kojih je Partizanova prednost bila i osam (18:10, 23:15), a u jednom trenutku i devet golova razlike (16:7), u završnici je usledilo opuštanje što su gosti iskoristili da ublaže poraz.

Crno-beli se, pred derbi 15. kola sa vodećim MRK Crvena zvezda, nalaze na četvrtoj poziciji sa 18 bodova.

Dopuna: 21 Feb 2016 12:13

Nakon pauze prouzrokovane obavezama reprezentacije, takmičenje su nastavili i hokejaši Partizana koji su na jučerašnjem gostovanju u Novom Sadu savladali NS Stars rezultatom 7:1 (3:1, 3:0. 1:0). Bio je to tek peti meč crno-belih oklopnika koji se trenutno nalaze na trećoj poziciji sa 12 bodova, devet manje od vodećeg Tisa Volan iz Segedina koji ima tri odigrana meča više od Partizana, odnosno šest manje od drugoplasirane SKHL Crvena zvezda koja ima dva meča više.

Naredni meč crno-beli igraju protiv SKHL u utorak, 23. februara.

Do kraja regularnog dela šampionata, Partizan raspored je sledeći: već dan nakon meča sa SKHL,
24. februara konačno sledi više puta odlagani meč protiv HK Vitez.
27. februara crno-belima gostuje vodeći Tisa Volan,
1. marta Partizan gostuje Vojvodini u Novom Sadu
4. marta sledi poslednji meč crno-belih, drugi protiv HK Vitez.

Praktično, Partizan će odigrati šest mečeva za trinaest dana, nakon čega će biti poznati parovi plej-ofa.

Dopuna: 21 Feb 2016 17:23

Trijumf odbojkaša nad kragujevačkim Radničkim 3:1 u 15. kolu nacionalnog prvenstva. Nakon nekompletnog kola, Partizan se i dalje nalazi na petoj poziciji sa 25 bodova. Interesantno je da će na tom mestu i ostati bez obzira na ishod poslednjeg meča 15. kola, dok će na četvrtom mestu ostati Niš sa 23 boda!?

Naime, prema propozicijama OSS...Citat:Plasman se utvrđuje na osnovu broja ostvarenih pobeda. U slučaju istog broja ostvarenih pobeda, plasman odlučuje veći broj osvojenih bodova, odnosno bolji količnik u setovima ukoliko je broj bodova isti, odnosno bolji količnik u poenima, ukoliko su broj bodova i količnik u setovima isti.Kako Nišlije trenutno imaju skor 9-5, a Partizan 8-7, crno.beli se i pored više osvojenih bodova nalaze iza Niša.

Dopuna: 22 Feb 2016 8:39

Generalno loš dan zaokružen je i zasluženim porazom vaterpolista od BVK Crvena zvezda 6:8, čime je u mini ligi Srbije (mečevi igrani u sklopu regionalne lige koji se računaju i u domaćem prvenstvu... formalno, BVK je isključen iz regionalne: zašto bi se onda i ovo računalo? Mr. Green ) ispušteno prvo mesto pred domaći plej-of. Prema Vujasinovićevim rečima ekipa se prenula tek kada je vođstvo rivala već bilo previsoko. Čak i sa takvim odnosom snaga, crno-beli su u poslednjem minutu ispustili priliku da izbegnu poraz pošto su dva puta u završnici pogodli okvir gola.

Kako god bilo, poraz ne bi imao nikakvih posledica da nisu ispušteni bodovi u Kragujevcu kada je odigrano nerešeno sa Radničkim. Očekujem da stvari dođu na svoje mesto u plej-ofu...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1021 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 8 sakrivenih i 975 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, ajo baba, Apok, Ben Roj, bojanM84, Bokiboks, Boris BM, BORUTUS, crnitrn, dane007, debeli, Denaya, Dorcolac, DragoslavS, drimer, dushan, FOX, Frunze, gasha, ikan, maiden6657, Marko Marković, Mercury, Metanoja, milanovic, Mixelotti, mocnijogurt, mrav pesadinac, ObelixSRB, procesor, radoznao, sevenino, sokars, stankolich, vathra, wizzardone, x9, šumar bk2