10.06.2007. Rudno - MTB Liga Srbije #3

10.06.2007. Rudno - MTB Liga Srbije #3

offline
 • gamzzy 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 24 Apr 2003
 • Poruke: 10725
 • Gde živiš: Novi Sad

Naziv: TRKA U PLANINSKOM BICIKLIZMU - II BOUNTY Cup (Liga SRBIJE)
Lokacija: Rudno, Opština Kraljevo
Datum: Nedelja, 10.06. 2007. godine
Organizator: Klub Extremnih Sportova “BOUNTY”
Nastupaju: Licencirani i nelicencirani takmičari
Kategorije:
Licencirani takmičari:
Elite 6 krugova
Under 23 6 krugova
Juniori 4 kruga
Masters 4 kruga
Women Elite 3 kruga
Kadeti 3 kruga
Poletarci 1 krug

Nelicencirani takmičari:

Hobby Sport 3 kruga
Hobby Fun 1 krug

Staza: Kružna šumska staza dužine 6300 metara
Start:
10:00 časova Hobby Fun, Hobby Sport, Kadeti, Poletarci
12:00 časova Elite, U-23, Juniori, Masters, Women Elite
Oprema takmičara: Svi takmičari moraju nositi zaštitne kacige i imati tehnički ispravne bicikle. Trka se vozi isključivo na MTB biciklima.
Pravila: Po tehničkom pravilniku UCI, MTB Pravilniku Srbije, odlukama BSSCG i po ovim propozicijama. Svi takmičari učestvuju na sopstveni rizik i svojim startom usvajaju ove Propozicije. Organizator ne odgovara za postupke učesnika prema samom sebi ili prema drugim licima, kao ni za eventualnu materijalnu štetu nastalu tokom takmičenja.
Nagrade: Nagrade za kategorije Elite,U-23 i Juniori po MTB pravilniku. Za tri prvoplasirana takmičara u svim kategorijama predviđene su medalje, za Elitu pehari.
Prijave:
Za trku u 10:00 časova:
od 8:00 do 09:30 časova
Za trku u 12:00 časova
od 8:00 do 10:30 časova
pretprijave do 07.06.2007. na kontakt telefone i na sajtu kluba
Startnina: Iznos startnine je 250 dinara za sve takmičare osim za kategorije koje ne plaćaju startninu.
Napomena: Organizator zadržava pravo izmene i dopune Propozicija, o čemu će blagovremeno obavestiti takmičare. Takmičari u kategoriji U-23 se rangiraju i proglašavaju u svojoj kategoriji, a takođe i u apsolutnoj kategoriji Elite. Za sve kategorije, osim Woman Elite, važi da mogu da startuju samo u slučaju da se na startu pojavi 3 ili više takmičara.
Obezbeđen je ručak za sve učesnike posle trke.
Smeštaj takmičara dan ili dva pre trke je moguć u odmaralištu „Goč“ na Rudnu. Broj ležajeva je ograničen na 40, a cena prenoćišta je 150 dinara. Za rezervacije kontaktirati organizatora.
Kontakt:
064-208-2387 – Bojan, 063-777-3014 – Saša.
Detaljne informacije na sajtu kluba: www.escbounty.org.rs
Uskoro prijave za trku i smeštaj na sajtu, pa molimo sve zainteresovane da se prijave za trku preko sajta.

Napomena: Naravno, moguć je i privatan smeštaj.
Do Rudna se stiže putujući od Kraljeva ka Raški. U mestu Brvenik (8km Ibarskom magistralom od skretanja za Kopaonik kod Biljanovca) skreće se desno putem koji vodi do Rudna. Put je rekonstruisan i asfalt vodi do samog centra Rudna. Takođe, naselje poseduje par solidno snabdevenih prodavnica, više ugostiteljskih objekata, poštu...
Informacije za smeštaj na Brveniku (23km od Rudna) u motelu ’’Markov konak’’ na telefone: 036-77-591; informacije za smeštaj u Ušću u motel-restoranu ’’Fontana’’ na telefone: 036-831-246; u motelu ’’Jadran’’ na telefone: 063-613-2-613.
Do Rudna je moguće doći i putem preko Studenice (za one avanturističkog duha) tako što se u varošici Ušće (49km od Kraljeva) skrene desno. Studenica se nalazi na 11km od Ušća (asfalt), a zatim se na samom ulasku u Studenicu skrene levo na makadamski put. Do Rudna ima 15km. Informacije za smeštaj u hotelu ’’Studenica’’ u Studenici na telefone: 036-836-222.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 10 Jan 2007
 • Poruke: 81

E, ova tematika mi vise godi smešak Ljudi, na pocetku da vam kazem da veliko interesovanje vlada za ovu race, tako da ko je vec sad naumio da pali iza Kraljeva neka se prijavljuje na navedeni smestaj Exclamation Proveren info...offline
 • Pridružio: 26 Feb 2007
 • Poruke: 97
 • Gde živiš: Novi Sad

koliko ima do Kraljeva?

offline
 • Pridružio: 22 Apr 2007
 • Poruke: 29
 • Gde živiš: Backa Palanka

Neznam koliko ima do kraljeva.Smeštaj pounjen ostalo samo privatni aranžman

offline
 • gamzzy 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 24 Apr 2003
 • Poruke: 10725
 • Gde živiš: Novi Sad

Predprijave za trku:
http://www.escbounty.info/index.php?option=com_forme&fid=3

Već prijavljeni takmičari:
http://www.escbounty.info/index.php?option=com_con.....;Itemid=85

Ako staza, društvo, zezanje i ostalo bude i upola od prošle godine - smešak

offline
 • Pridružio: 01 Maj 2007
 • Poruke: 170
 • Gde živiš: Bečej

gde mogu da pogledam rezultate sa mtb takmicenja kao i generalni plasman?

offline
 • Pridružio: 25 Feb 2007
 • Poruke: 91

robhood ::gde mogu da pogledam rezultate sa mtb takmicenja kao i generalni plasman?

Mozes videti na ecsbounty.org.rs.
Za sada postoje samo rezultati trka ,generalnog plasmana nema jos.

offline
 • gamzzy 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 24 Apr 2003
 • Poruke: 10725
 • Gde živiš: Novi Sad

Generalni plasman će biti sigurno na kraju... meni su rekli da sam drugi za sada Cool

Dopuna: 11 Jun 2007 20:27

Ala je bilo blatnjavooooooo Mr. Green
http://www.mycity.rs/Nase-slike/MTB-Liga-Srbije-3-.....tml#556190

Dopuna: 14 Jun 2007 14:39

Slobodan Dojčinović aka BobbyD

Nakon četvoronedeljne pauze, 10. juna je održana XCO #3 na Rudnom. Klub ekstremnih sportova Bounty iz Kraljeva ugostio je preko sto takmičara. Vremenske prilike su prethodnog dana bile ćudljive prirode, ali na sam dan trke je bilo bez kiše, toplo, i delimično vetrovito.

Kao i na prethodnim mtb događanjima, okupio se veliki broj takmičara i klubova. Rangirano je 114 takmičara, po nezvaničnim listama organizatora. U subotu u poslepodnevnim časovima je bilo veoma živo i prometno na stazi u Rudnom. I vreme i stazu je pokvaro prvo jak pjusak, pa onda i grad, koji je od idealne staze napravio potoke i bare za nepunih pola sata koliko je nevreme trajalo. Oni koji su kasnije pristigli i otišli da probaju stazu, vraćali su se pokisli i blatnjavi, ali i bogatiji za neplanirano ekstremno iskustvo.
U nedelju je sve teklo po protokolu. Staza propisno i vidljivo obeležena, sa uočljivim i jasnim markacijama. Većina delova kroz šumu obeleženo i trasirano trakom, tako da nije moglo doći do lutanja ili promašaja. Po tvrdnjama organizatora, potrošeno je 7 km pvc trake, a i vredelo je jer u tom smislu nema zamerke. Veći deo staze koji je van šume suv, onaj drugi, blatnjav i vodenjav. Organizacija podele brojeva, protekla u redu i na vreme, čime se potvrđuje činjenica da je stvar sa predprijavama odlična, što bi trebalo da postane praksa na svakoj trci. Start prve trke je kasnio zbog čekanja na takmičare iz Kragujevca, što bi u drugim okolnostima bila zamerka. U ovom slučaju nije, jer je pola sata kašnjenja starta još malo prosušilo stazu. U prvoj trci, velika gužva na startu, njih osamdeset, ali bez padova, guranja, presecanja i ostalih podvaljivanja. Fer plej položio ispit, bravo za poletarce, kadete i hobiste.

Broj poletaraca i kadeta ustaljen. Hobisti su ovoga puta činili polovinu ukupnog broja učesnika. Sport kategorija masovna, i čini se da se iz trke u trku jačina ove kategorije postaje vrlo konkurentna, i možda jača nego neke licencirane kategorije. Da sve ne protekne u najboljem redu, potrudili su se neki od hobista koji su kratili stazu u pojedinim krugovima i time na kraju napravili zbrku i nedoumicu, a samo proglašenje pobednika žalosnim i sramotnim. Krivicu u ovom slučaju ne snosi organizator već sudija koji je svojom indolencijom srozao autoritet i zvanje sudije.

Start druge trke protekao u manjoj gužvi, ali sa mnogo više energije, i prašine iako je staza bila prosušena. Izostanak dvojice reprezentativaca nije promenio umnogome poredak na kraju osim što se u underima zbog malog broja takmičara na trećem mestu našao drumaš iz Novog Pazara. Ovog puta se na startu našlo tri takmičarke, ali je samo jedna, konstantna vozila elitu, a ostale dve hobi fan. Nadajmo se da će vremenom steći hrabrosti i samopouzdanja da voze u ženskoj eliti. U mlađim kategorijama su se pojavili drumaši iz Novog Pazara čime je trebalo da konkurencija bude jača, ali se na kraju ispostavilo da nisu dorasli brdašima. Ipak, treba ih pohvaliti što su učestvovali i odati im priznanje za to.

Kompletan utisak sa Rudnog pozitivan. Zamerka se odnosi na ležerno i nonšalantno ponašanje takmičara koji su se zagrevali između dve trke. Kao i u Ribarskoj Banji i Erdeviku, povremeno se stvarao haos oko cilja i feed zone. Iako je zvanični spiker upozoravao i skretao pažnju vozačima da ne smetaju, nije se situacija bitnije promenila, niti je naišla na pozitivnu reakciju. Sudija ih nije opominjao, niti se čula pištaljka, kao da ga nije ni bilo. Momci iz organizacije su se trudili da stignu svuda , da pokažu dobru volju i da održe nivo ovog hepeninga. Na tome im treba odati priznanje, a svojim entuzijazmom i pozitivnom energijom će već sami uočiti greške i nedostatke za sledeći put. Osim redovnih klupskih fotografa i snimatelja, pojavila su se i dvojica snimatelja iz dve lokalne televizije i profesionalni fotograf. Odličan potez organizatora i naravno, primer drugima što se medijske pokrivenosti tiče.

Od početka sezone, svaki mtb hepening je imao svoje likove koji će nas pozitivnom asocijacijom podsećati na određenu trku. Rudno ćemo pamtiti po Srbi Pajiću, momku iz Loznice koji je u hobi sportu branio boje Fanatica. On je izgubio novčanik u subotu naveče, a poštenog nalazača nije bilo. Da bruka bude veća, novčanik je vidjen na stepenicama, a bilo je ljudi i na terasi i ispred stepenica i oko stepenica i ulaza u tom momentu. Po njegovoj priči, samo je 500 dinara bilo u sivo crnom nike novčaniku, ali su tu bila sva njegova lična dokumenta. Autor teksta je zajedno sa njim i još jednim momkom, u sumrak toga dana pretraživao baterijskom lampom teren oko zgrade, nadajući se da ga je neko bacio, ali uzalud. Ni sutra se nije ništa dogodilo po tom pitanju. Čast i poštenje palo na ispitu.

Oni koje će još biti spomenuti ovog puta su Oliver Štrbac, kome je pukao lanac na uzbrdici u šumi nedaleko od starta. Čovek je sa lancem u rukama i bajkom trčao uzbrdo, spustio se do tehničke zone, zakačio lanac i sa krugom zaostatka stigao drugi u svojoj kategoriji. Sledeći je Nemanja Vajs, momak koji je se prilikom spusta okliznuo, surfovao po daskama vozeći na jednoj pedali i butini nekoliko desetina metara u horizontalnom položaju, ustao i nastavio kao da se ništa nije desilo, sve to na domak provalije. Da nije bilo momka koji je vozio iza njega i sve to video, ne bi se ni znalo šta se desilo, a nije bilo nimalo bezopasno i naivno, pogotovo na tom mestu. Šta reći?

Izostanak Borisa Popovića koji nije vozio zbog bolesti kako se nezvanično čulo, i Bojana Đurđića koji je na treningu naleteo na automobil, polomio bicikl i povredio ruku, naravno nije ostao neprimećen. Obojici želim, kao i ostali nadam se, brz oporavak i povratak na stazu. Sudiju prisutnog na stazi, ne vredi spominjati, iz mnogo razloga, a presudila je njegova izjava (da ga boli ona stvar) na kraju proglašenja sport kategorije gde je evidentno bilo nepravilnosti, a da on nije adekvatno reagovao.

Još dvojica vozača će biti spomenuta, u malo manje ozbiljnom kontekstu: Miomir Jovanović - zbog toga što je provezao u mastersima regularan broj krugova, a da na prolasku kroz cilj na sebi i bajku nije imao ni trunke vode, blata ili prljavštine, dok je posle trke i dalje mirisao na isti dezodorans kao i pre trke. Dres i šorc su i dalje bili u besprekorno čistom stanju kao da su ovog trenutka skinuti sa sušenja. Da li je pored bidona za vreme trke nosio i bočicu sa dezodoransom na skrivenom mestu nije poznato, ali ćemo nadam se otkriti tajnu njegovog uspeha. Drugi je Zoran Živković, koji se pojavio sa novom modnom linijom kada su u pitanju čarape. Nismo saznali da li ih je kupio u inostranstvu, ili je greškom pokupio od nekog od svojih ukućana, pa nije imao druge da navuče za trku, tek, plavo-žute čarape sa ogromnim crvenim tačkicama su se taman i uklopile u Žiletov kompletan izgled, a drugima pomoglo da ga u toku trke po njima pre prepoznaju nego po kacigi ili dresu.

Sve u svemu, još jedan uspešan MTB vikend, događaj vredan pamćenja kao i prethodni ove sezone, sa manje grešaka i sa puno odlično odrađenih stvari. Popovica je već sledećeg vikenda, i očekivanja da će Fanatic profesionalno odratiti i ovu trku kao što su odradili maraton.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 936 korisnika na forumu :: 76 registrovanih, 11 sakrivenih i 849 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Petar, aleksandarbl, AleksSE, amaterSRB, Arhiv, arzak, Atenjanin89, babaroga, bbogdan, Boter, branko7, brundo65, cavatina, celik, cvrle312, dejanbenkovic, doklevise, draganl, dragonserbia, Drug pukovnik, ekser222, excentric, goran.vvv, Griffon vulture, hyla, Insan, ivan1973, ivica976, Jovan Nenad, kalens021, Koca Popovic, kunktator, KUZMAR, ladro, lord sir giga, majolu, Markoni29, mean_machine, mercedesamg, Mercury, mile1983, mnn2, Nemanja.M, nemkea71, nikoladim, pandur, promajauglavi, Ray1973, Recce, rkekoke, ruma, samsung, saputnik plavetnila, sasa1, SerbFlippy, slonic_tonic, ssekir75, strn, Toni, Vajezatha, vaso1, vathra, versus, Vlad000, vladanan, vladulns, wolf431, zastavnik, zdrebac, zxstole, zziko, |_MeD_|, Žukov, 125, 18101