Lens Armstrong, kriv van svake sumnje [Sve vesti o aferi oko dopingovanja]

1

Lens Armstrong, kriv van svake sumnje [Sve vesti o aferi oko dopingovanja]

offline
 • Milan
 • Pridružio: 17 Dec 2007
 • Poruke: 14779
 • Gde živiš: Niš

Dileme više nema, Lens Armstrong je bio deo najveće doping zavere u istoriji sporta. Više od hiljadu strana dokaza (uključujući svedočanstva 11 Armstrongovih kolega), koje je objavila američka Antidoping agencija, nedvosmileno pokazuju da Armstrong svoje sportske uspehe u najvećoj meri duguje nedozvoljenim sredstvima koje je obilato koristio.

Nekadašnji timski drug Lensa Armstronga Džordž Hinkepi izašao je u javnost sa saopštenjem u kojem potvrđuje svoju ulogu u doping skandalu. „Istražiteljima sam rekao sve što sam imao", naveo je Hinkepi u saopštenju u kojem, pored ostalog, govori o rasprostranjenosti upotrebe dopinga u biciklizmu na najvišem nivou.Američka antidoping agencija objaviće u sredu dokaze koje ima na raspolaganju protiv Lensa Armstronga - preko hiljadu strana svedočenja 26 osoba, uključujući i 15 biciklista koji su bili upoznati sa Armstrongovim nedozvoljenim aktivnostima.

„Dokazi potvrđuju, mimo svake sumnje, da je 'Ju-Es postal servis' biciklistički tim stajao iza najsofisticiranijeg, najprofesionalnijeg i najuspešnijeg doping programa koji je sport ikada video", navodi se u saopštenju Trevisa Tajgarta, izvršnog direktora Antidoping agencije.

Dokazi uključuju finansijske tragove, elektronsku poštu, labaratorijske testove i naučne podatke koji dalje potvrđuju upotrebu, posedovanje i dalju distribuciju nedozvoljenih sredstava u kojima je bitnu ulogu imao Lens Armstrong.Pozitivan rezultat na doping testu bivao je konstantno izbegnut pažljivo osmišljenim transfuzijama krvi.

Američku javnost najviše boli činjenica da je ceo jedan sportski tim, koji je primio desetine miliona dolara američkih poreskih obveznika, zapravo počivao i svoje aktivnosti bazirao na prevarama i lažima.

Jedanaest Armstrongovih timskih kolega svedočilo je protiv njega, da bi zatim i sami bili suspendovani zbog sopstvenog dopinga.

„Svedočanstva, dokumenti i direktni, indirektni i naučni dokazi potvrđuju celokupnu i neporecivu istinu o zaveri, dugotrajnoj i krajnje profesionalnoj", navodi se u saopštenju Agencije koja je vodila istragu.„U začetku svoje karijere postalo mi je jasno, s obzirom na rasprostranjenost upotrebe dopinga u samom vrhu svetskog biciklizma, da nije moguće takmičiti se na najvišem nivou bez njega, Žalim zvog izbora koje sam napravio, i iskreno se izvinjavam svojoj porodici, kolegama i navijačima", rekao je Hinkapi u svom saopštenju.

Antidoping agencija ovim saopštenjem zaokružuje postupak čiji epilog je bila doživotna zabrana takmičenja i oduzimanje sedam titula na Tur de Fransu Lensu Armstrongu.

Armstrong je imao priliku da se brani, ali je proces nazvao „nameštaljkom" i u avgustu je odlučio da odustane od svega. Sve vreme je tvrdio da je nevin, navodeći da nikada nije pao na doping testu.

Vest preuzeta sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/129/Ostali+s.....umnje.htmlNe znam, ja nikada nisam voleo ovakve ljude, a pogotovu ne ovakve sportiste. Mislim, mogao je da pusti i druge da se malo "igraju". Nikada mi nije u glavu išlo to navijanje za najboljeg u nekom sportu, pa nekako nisam gotivio ovog čoveka uopšte. Svaka njemu čast što se izborio sa rakom. I tih sedam Tura je veliki uspeh. Ali od časti ni govora. Confused

Kakva su vaša mišljenja sada?Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • "Psychopath"
 • Més que un club
 • Pridružio: 07 Jul 2012
 • Poruke: 2168
 • Gde živiš: Barcelona,Spain

Pobednik ovogodišnjeg Tur de Fransa Bredli Vigins priznao je da je šokiran gomilom dokaza protiv Lensa Armstronga.Slavni američki biciklista označen je kao kolovođa najsofisticiranijeg doping programa ikada viđenog.

"Prilično sam šokiran razmerama dokaza. Dugo sam u profesionalnom biciklizmu i znam koliko je potrebno da se trenira da se osvoji Tur de Frans. Nemam simpatije prema Armstrongu i priznajem da sam frustriran što je priča o njemu glavna tema u biciklizmu na kraju moje nezaboravne sezone", izjavio je Vigins.

Izvor i nastavak: http://www.b92.net/sport/pojedinacni/biciklizam.ph....._id=651001offline
 • Milan
 • Pridružio: 17 Dec 2007
 • Poruke: 14779
 • Gde živiš: Niš

"Slučaj Armstrong", kontrolori znali sve

Direktor Svetske antidoping agencije Dejvid Hauman ocenio je danas da se američki biciklista Lens Armstrong godinama dopingovao verovatno uz blagoslov antidoping kontrolora.

Hauman je naveo da Armstrongu, koga je u avgustu Američka antidoping agencija doživotno suspendovala, sada ne može da pomogne činjenica da nikada u karijeri nije uhvaćen u dopingu."Ono što se sada čini očiglednim jeste da se Armstrong dopingovao pred nosom antidoping kontrolora, a verovatno i uz njihovo znanje", rekao je Hauman.

On je naglasio da Armstrong verovatno ne bi bio uhvaćen da njegove kolege biciklisti nisu prekršili "zakon ćutanja" i priznali da su učestvovali u "zaveri kojom je prevaren čitav sport ".Američka Antidoping agencija saopštila je u sredu da je 11 bivših suvozača Lensa Armstronga svedočilo protiv njega u istrazi, otkrivajući najsofisticiraniji doping program u sportu.

Izvor: http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/129/Ostali+s.....i+sve.html

offline
 • "Psychopath"
 • Més que un club
 • Pridružio: 07 Jul 2012
 • Poruke: 2168
 • Gde živiš: Barcelona,Spain

UCI ne komentariše slučaj Armstrong

Predsednik Međunarodne biciklističke unije Pet Mekvejd odbio je da komentariše izveštaj Anti-doping agencije SAD o Lensu Armstrongu.

To telo objavilo je izveštaj o Armstrongu u kojem ga optužuje da je bio vođa najsofisticiranijeg doping programa u sportu ikada, pošto ga je prethodno doživotno suspendovala i izbrisala sve rezultate koje je postigao od 1998. godine.

Taj izvjestaj prosleđen je upravo Međunarodnoj biciklističkoj uniji i Svetskoj anti-doping agenciji, koje će doneti konačnu odluku po tom pitanju, pošto Anti-doping agencija SAD ima ingerencije samo na tlu te zemlje.

Mekvejd je rekao da nedostaci u anti-doping sistemu sprečavaju da se uhvate sportisti koji koriste nedozvoljena sredstva. Prvi čovek svetskog biciklizma je dodao da organizacija na čijem je čelu testira sportiste na doping, ali da njegova organizacija ne može mnogo više da uradi ako je rezultat negativan.

Mekvejd je istakao da je anti-doping sistem poboljšan u odnosu na period od 1998. do 2009. godine, kada je Armstrongova karijera ispitivana u izveštaju Anti-doping agencije SAD.

Međunarodna biciklistička unija je tek ove nedelje dobila dokumenta iz Sjedinjenih Država, pa će tek pošto sve ispita odlučiti da li će potvrditi odluku da se Armstrongu oduzmu titule sa trke „Tur d’Frans“, na kojoj je slavio rekordnih sedam puta.

Izvor: Arrow
http://www.b92.net/sport/pojedinacni/biciklizam.ph....._id=651168

offline
 • Anunnaki
 • Pridružio: 20 Apr 2012
 • Poruke: 1645

Prudom: Ne damo Armstrongove titule

Sedam titula pobednika Tur de Fransa Amerikanca Lensa Armstronga neće biti dodeljene ni jednom drugom biciklisti, izjavio je direktor Tura Kristijan Prudom.


"Najbolje bi bilo da za te godine ne proglasimo pobednika", rekao je Prudom.

Prudom se oglasio povodom kazne koju je Armstrongu izrekla Američka antidoping agencija, a kojom mu se zbog korišćenja dopinga poništavaju sve pobede kojie je ostvario u periodu od 1999. do 2005. godine.

Oko celog slučaja nastala je velika pometnja u svetu bicklizma.

Izvor: http://www.b92.net/sport/pojedinacni/biciklizam.ph....._id=651265

offline
 • Milan
 • Pridružio: 17 Dec 2007
 • Poruke: 14779
 • Gde živiš: Niš

Armstrong hoće da ide na detektor laži

Legendarni američki biciklista Lens Armstronga mogao bi da bude podvrgnut poligrafskom testiranju kako bi dokazao nevinost i oslobodio se optužbi za doping.Američka antidopig agencija (USADA) optužila je Armstronga za korišćenje zabranjenih sredstava i pre nekoliko dana objavila izveštaj na više od hiljadu strana koji sadrži svedočenje 26 osoba, uključujući i 11 bivših Armstrongovih timskih kolega.

"Postoji mogućnost da Lens ode na detektor laži, nikad se ne zna. On je odlučio da krene dalje jer zna da će za neke uvek biti kriv, bez obzira na to što se dogodilo", rekao je njegov advokat Tim Herman za Bi-Bi-Sijev Radio 3.

On je pozvao da se detektoru laži podvrgnu i 26 svedoka, koji su potvrdili da se sedmostruki pobednik Tur de Fransa dopingovao.

Izvor i nastavak na: http://www.nadlanu.com/pocetna/info/sport/Armstron.....1.301.html

offline
 • "Psychopath"
 • Més que un club
 • Pridružio: 07 Jul 2012
 • Poruke: 2168
 • Gde živiš: Barcelona,Spain

Bivša asistentkinja i maserka Lensa Armstronga Ema O'Rajli otkrila je da je svojevremeno nabavljala nedozvoljena stimulativna sredstva za američkog biciklistu.Britanski mediji prenose da je maserka tokom jednog Tur de Fransa krajem devedesetih privatno putovala u Španiju kako bi uzela pilule od tim menadžera ekipe US Postal Johana Brujnela.

"Moj dečko i ja putovali smo šest sati, Johan mi je dao tablete veoma diskretno, niko nije primetio i narednog dana smo se vratili u Francusku gde sam na parkingu restorana Mekdonalds paket predala Armstongu", rekla je O'Rajan.

Američka antidopig agencija (USADA) optužila je Armstronga za korišćenje zabranjenih sredstava i objavila izveštaj u kojem 26 osoba otkriva da je sedmostruki pobednik Tur de Fransa koristio najsofisticiraniji doping program u sportu.

Izvor: Arrow
http://www.b92.net/sport/pojedinacni/biciklizam.ph....._id=651958

offline
 • Milan
 • Pridružio: 17 Dec 2007
 • Poruke: 14779
 • Gde živiš: Niš

"Najk" kreirao sistematski doping Armstronga?

Tokom istrage, stiglo se i do toga da je "Najk" platio 500.000 dolara predsedniku Međunarodne biciklističke unije kako bi zataškao pozitivan nalaz na testu Lensa Armstronga. Sportski gigant možda je i podržavao "najsofisticiraniji doping program u istoriji sporta".Lens Armstrong, čudo od čoveka, koji je pobedio rak testisa, a potom osvojio sedam uzastopnih titula na Tur D'Fransu - kao takav - bio je primamljiv mnogim sponzorima, pa i najvećem globalnom proizvođaču sportske opreme, američkoj kompaniji "Najk" (Nike).

"Najk" i Armstrong zajedno formirali su i modnu liniju "Livestrong", a tako se zove i humanitarna fondacija čuvenog bicikliste, koji se nalazi pod ozbiljnim optužbama i istragom zbog sistematskog korišćenja dopinga, u doba najveće sportske slave.

Njemu će, svi su izgledi, biti oduzete sve osvojene titule na najvećoj biciklističkoj trci na svetu, a kako se "klupko odmotava", tako je sve više subjekata umešano u ovu potencijalnu sportsku prevaru decenije, možda i veka.

Američki list "Njujork Dejli Njuz" (New York Daily News) objavio je članak u kome navodi da je "Najk" 2006. godine platio 500.000 dolara nekadašnjem predsedniku Međunarodne biciklističke unije (UCI) Hajnu Verbrugenu, kako bi on lično zataškao pozitivne rezultate Armstrongovog ispitivanja tokom Tura 1999. godine.

Izvor i nastavak na: http://www.mondo.rs/s263327/Ostali_sportovi/Najk_k.....ronga.html

Sažeta vest: http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/129/Ostali+s.....ajka+.html

offline
 • Milan
 • Pridružio: 17 Dec 2007
 • Poruke: 14779
 • Gde živiš: Niš

Lens Armstrong napustio Livestrong

Bivši američki biciklista Lens Armstrong u sredu je objavio da se povukao sa mesta predsedavajućeg svoje fondacije Livestrong koja se bavi borbom protiv raka.Ta fondacija će i dalje imati podršku kompanije Najka, koja je odmah pošto je Armstrong objavio svoju odluku odlučila da raskine ugovore koje je imala sa njim.

Armstrongov potez dolazi nedelju dana pošto je Anti-doping agencija SAD objavila izveštaj na više od 1.000 strana u kojem je osvajača sedam titula na trci „Tur d’Frans“ proglasila za vođu najsofisticiranijeg doping programa u sportu ikada. U tom izveštaju, Agencija je objasnila svoju odluku da Armstronga kazni doživotnom suspenzijom i brisanjem svih rezultata koje je postigao od 1998. godine. Ipak, konačnu odluku o brisanju rezultata doneće Međunarodna biciklistička unija i Svetska anti-doping agencija, koje su prošle nedelje dobile taj izveštaj.

Ova organizacija, njena misija i oni koji je podržavaju su bliski mom srcu. Zbog toga, da bih poštedeo fondaciju negativnih efekata kao rezultat kontroverze koja okružuje moju karijeru, doneo sam odluku da napustim funkciju predsedavajućeg“, rekao je Armstrong i dodao da će ostati u Odboru te fondacije.

Nedugo pošto je Armstrong objavio svoju odluku, oglasio se i Najk, koji je samo nekoliko dana ranije objavio da ostaje uz bivšeg američkog biciklistu.Zbog neoborivih dokaza da je Lens Armstrong učestvovao u dopingu i obmanjivao Najk više od jedne decenije, žao nam je što moramo da objavimo da raskidamo ugovor sa njim. Najk ne podržava upotrebu bilo kakvih nedozvoljenih sredstava, ali će i dalje nastaviti da podržava kompaniju Livestrong, u njenoj borbi protiv raka“, kaže se u saopštenju Najka.

Izvor i ostatak na: http://www.b92.net/sport/pojedinacni/biciklizam.ph....._id=652560

offline
 • "Psychopath"
 • Més que un club
 • Pridružio: 07 Jul 2012
 • Poruke: 2168
 • Gde živiš: Barcelona,Spain

Armstrongu oduzete titule sa „Tura“

Bivši američki biciklista Lens Armstrong ostao je bez sedam titula sa trke „Tur d’Frans“, odlučila je Međunarodna biciklistička unija (UCI).
Prvi čovek UCI Pet Mekvejd objavio je odluku na konferenciji za medije u Ženevi, a ona je doneta na osnovu dokaza koje je prikupila Anti-doping agencija SAD o Armstrongovom dopingu tokom cele karijere.

Mekvejd je, takođe, objavio da je Armstrongu izrečena doživotna suspenzija i dodao:

„Lens Armstrong nema više mesto u biciklizmu“.

Vladajuće telo svetskog biciklizma na taj način je samo potvrdio odluke Anti-doping agencije SAD.

„Došli smo toliko daleko u borbi protiv dopinga da bismo se vraćali u prošlost“, istakao je Mekvejd.

Prošlog meseca, Mekvejd je rekao da UCI nema razloga da uloži žalbu na odluku Anti-doping agencije SAD, ali da će sačekati obrazloženje slučaja pre donošenja konačne odluke.

Izvor i nastavak: Arrow
http://www.b92.net/sport/pojedinacni/biciklizam.ph....._id=653915

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1009 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 6 sakrivenih i 967 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -Max-, babaroga, Bubimir, Centauro, Denaya, Desert_Fox, Dogma21, girici2, Goran 0000, hatman, hyla, Karla, kihot, Kont, mercedesamg, milenko crazy north, nemkea71, Oscar2, ozzy, panonski mornar, Parker, pein, sickmouse, simazr, Skywhaler, solic, Srky Boy, TRZH92, uruk, Viceroy, VJ, Vlada1389, W123, Webb, zicko.spacek, zodiac94