Bajke u Srbiji

Bajke u Srbiji

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2007
  • Poruke: 270

Alisa i dalje živi u Zemlji čuda (otišla bi, al' nema vizu).
Crvenkapa promenila boju (više puta).
Tri praseta postala tajkuni sa građevinskom firmom (za jednim bratom raspisana poternica).
Kapetan Kuka čeka početak suđenja u Hagu.
Glupi mravi nešto uče preko cele godine, a cvrčak postao estradna zvezda.

Nema više pravih bajki, sada je sve Reality (show).
Ali, ne brinite. Vratiće se rode (a i kupus).
A mi ćemo, kao i proteklih sedamdeset godina, pokušati da vam prikažemo stvarnost.

Svima onima koji još uvek veruju u bajke (Deda Mraza, Božić Batu, EU...) poklanjamo ČAROBNI PASULJ! Marljivo probran i sveže ubran sa Pasuljanskih livada, čeka da ga posadite i uspnete se plodovima svoje nepomućene vere u bolje sutra, tj. prekosutra. Pošto je potrebno popeti se jaaako visoko, ne preporučuje se ''neverujućima''!

Novine pišu da Petar Pan šmrka kokain... a Zvončicine nove fotografije u Kuriru neću ni da komentarišem.

Petar Pan je u stvari sve vreme zeleo da bude crnac i da lici na Majkla Dzeksona, ali posto vise ni sam Dzekson ne zna kako je izgledao pre plasticne konstrukcije novog identiteta, Petar se razocarao u ljude, medije, Zemlju i citav svet, pa je krenuo u potragu za Malim Princom, ruzom i ovcom. I nestao u akciji u nekom od galaktickih svetova.

A Alisa ga jos uvek ceka... u svojoj licnoj bajci i za to vreme pise "istinitu i autenticnu povest koja ce raskrinkati ulogu Luisa Kerola u istoriji decje knjizevnosti i matematike za odrasle".

Javio Kurir nocas (a ja prolupala od celodnevnog sedenja za ovom masinom i lupanja po tastaturi u tzv. naletu kreativnog pisanja)

Eh mi mravi... sedimo i ćukamo tastaturu. Još malo, dok imamo para za internet, dok ima struje. Dok ne krenu velike kapljice kiše da padaju na nas, kao pre nekih 9 godina. Opet se sprema nevreme. Opet ćemo mravinjak iz početka graditi. Hudoba je sudba naša. Valjda će Tunjavi promeniti mesto i sedeti na nekom drugom, koje mu sleduje. U nadi za bolje sutra, učimo, jer sutra (danas?) imamo ispit. I mi smo prolupali, nauka je zahtevna i iziskuje odricanje i požrtvovanost. Živeli.



A evo i zmaja.

i vise pisaca ima... http://www.mycity.rs/Blog/Basna-o-Srpskome-prezivljavanju.html

Snezana i 7 patuljaka su i za "Kurir" preveliki hard-core. Fotografije sa svojih bahanalija objavljuju na (film-za-odrasle)-o sajtu i zaradjuju grdne pare.

Pepeljuga otvorila firmu za pranje i ciscenje, da zaradi ponesto sa strane.

Uspavana lepotica izdala knjigu "kako spavati 100 godina i ostati lepa" koja se slabo prodaje.

Princevi - supruzi gorepomenutih - svrckaju se po Monte Karlu i Svajcarskoj i trose svoja mukom zaradjena nasledstva.

Dambo osnovao stranku, ali nije prosao cenzus.

moscow, genije! Very Happy

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1245 korisnika na forumu :: 64 registrovanih, 6 sakrivenih i 1175 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., airsuba, babaroga, Bojan85, bojcistv, Boris90, BSD, bufanje, cemix, cenejac111, CheefCoach, cinoeye, comi_pfc, CrazyDiablo, Dimitrise93, DonRumataEstorski, DPera, dule10savic, elenemste, Georgius, GORDI, gorican, goxin, ikan, Još malo pa deda, Klecaviks, Kubovac, kuntalo, kybonacci, MB120mm, Metanoja, milenko crazy north, mkukoleca, moldway, muaddib, novator, nuke92, opt1, ozzy, Parker, repac, rovac, ruma, scimitar19, shaja1, Smiljke, Srky Boy, Srle993, StepskiVuk, Tas011, Tvrtko I, vasa.93, virked, Vlad000, vlad4, vobo, wizzardone, yrraf, YugoSlav, zillbg, Zimbabwe, |_MeD_|, 125