Bulevar Revolucije

Bulevar Revolucije

offline
  • Željko Jevtić
  • Pridružio: 24 Dec 2009
  • Poruke: 60
  • Gde živiš: Beograd

Odavno se Beograd nije ovako zaledio. Oduvek je, priznajem, imao neki čudan šmek u tom usijanom asfaltu ali nikada ga nisam video ovako utučenog.

Mislim umeo je nekada da me uplaši, onako silovito, kao kada se noć spusti na Dunav. I putio bih ga da me vozi svojim čarolijama i mudrostima kroz svoje ulice, nikada ne razmišljajući o istoriji koju možda zajedno pišemo. Nikada ga nisam video ovako uplašenog, drhtao je pod mojim stopalima, pokušavao je da pobegne od mene. Znam, taj decembar je i meni bio bolno istinit, suočio sam se sa svim mogućim strahovima odjednom. Klinac to ne sme doživeti nikada, bar ne odrasli klinac poput mene.

Umukni malo Beograde!
Utišaj svoje jecaje i pusti me da zakoračim. Nikada te nisam video tako malenog. I nikada te nisam video tako praznog iznutra.
A voleo sam te. Više nego što sam voleo nju, više nego što je volim sada. I grlim njene snove jače od nje same i govorim da biće sve u redu.
Tek koja pahulja nagovesti da uzalud stežem bol, da nije moja i da neće nikada biti.
A odavno nije ovako bolelo Beograde. Njena nedefinisano lepa lokna koju nikada nije umela da namesti, njen osmeh i okretanje glave kada oseti da je gledam.
Ne boj se Beograde, u tebi je još dovoljno mene da preživimo. Sve oko mene je kavez. Sve u meni je sada kavez. Osećam da bežim a stojim.
Nisi mi je doveo da ja pokušam onu loknu da namestim, i zato nestani Beograde.

Sedim u stanu, dozvolio sam da me pijanog zagrli tvoj Bulevar Revolucije.
Klavir, mikrofon, cigareta i... i sneg se pretvorio u kišu sa druge strane prozora.
Reci mi Beograde, jesam li ja svoje snove sada ostvario?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1234 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 10 sakrivenih i 1167 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Acivi, ajo baba, amaterSRB, Apok, armor, Atomski čoban, bladesu, Brana01, cinoeye, darcaud, dekan.m, Dimitrise93, djboj, dragoljub11987, Futurama, Georgius, goxin, Kaplar2, Karla, kolle.the.kid, Kubovac, Lieutenant, Metanoja, mgolub, mikrimaus, milenko crazy north, milimoj, Milos ZA, mkukoleca, moldway, Nemanja.M, ozzy, panzerwaffe, pein, raketaš, raso7, Regrut Boskica, robertino, royst33, ruger357, sombrero, SR-3m, Srle993, stalja, suton, Tragač, tubular, VP6919, wolf431, wolverined4, Wrangler, zdrebac, Žrnov, žeks62, 1107