Da li je cigra pala? (SPOILER INCEPTION)

1

Da li je cigra pala? (SPOILER INCEPTION)

offline
  • Pridružio: 05 Avg 2009
  • Poruke: 472

Kao sto sama tema kaze, zanima me vase misljenje ne o tome koliko je sadrzajan, zabavan, dobar i kvalitetan film, vec da svi koje je film doveo u konfuzno stanje kao mene iznesete svoje vidjenje radnje.
Da li je sve bio san, da li je zapravo Di Caprio a ne Fiser bio objekat usadjivanja, sta se zapravo desilo kad se u limbu sastaju Di Caprio i kinez i da li je kraj uopste bio san ili java?
Pa izvolite...

nema tacnog odgovora. pocetak je tek na kraju. Wink

Po mom misljenu sve je bio san
Evo zbog cega:

Obrati paznju na kraju filma kada Di Caprio dodje kuci i zagrli decu na stolu zavrti tu cigru,pred sam kraj taman pre nego sto krenu ending credits ta cigra pocinje da se ljulja kao da ce da padne.

Da je u pitanju san cigra bi se vrtela savrseno mirno i ne bi lelujala ili krenula da pada....

Uporedi ovo sto sam napisao sa pocetkom filma kada Di Caprio u snu vrti cigru videces koliko se ona "savrseno" i "mirno" vrti u odnosu na cigru na kraju filma...

Mozda si u pravu ali ne mislim da je bas sve bio san jer je u jednom ili dva navrata tokom filma cigra takodje pala.
A sta mislite da li je san bio u cilju da se on vrati u realnost i da onaj zadatak nad Fiserom nije imao nikakvog znacaja, jer je sve bila predstava za Di Kaprija?
Je li onda to treba da znaci da je njegova zena zapravo ziva i da je skocila s prozora misleci dobro (da je sve san) pa se na taj nacin probudila dok je on ostao u snu?
Zasto se Fiser nije niceg secao nakon budjenja u avionu a svi ostali jesu?

Kao sto sam napisao na temi o filmu lepota Inceptiona lezi u tome da svako moze tumaciti kraj, i ne samo kraj nego ceo film na svoj nacin.

Za neke je ceo film bio san za neke je sve bila stvarnost Wink

Jedinstveno objasnjenje ne postoji!

A ako zelis jos malo da lomis glavu sa Inception evo ti jedan grafikon Smile


Pala je.. to je opste poznato...

Isti glavni glumac, slično poigravanje svešću gledaoca u po mom mišljenju mnogo boljem filmu Shutter Island.

Snaga filma je bash u tome, sto ga svako tumaci na svoj nacin.
Pravi odgovor je u nasoj masti. Smile

Acid me usmeri ovde i pomuti mi um!
E sada, moje prvo mišljenje je bilo da je kraj bio san i da on nikada nije preživeo međutim moja svest je ignorisala tu poslednju scenu gde se čigra zavrti nestabilno a tačno je da mora perfektno da se vrti da bi to bio san - tako je rečeno na početku filma. Što me dovodi do zaključka da je sve bilo san sem kraja, što opet otvara u meni stotinu pitanja i što je najgore tek sada ne razumem ništa i moraću ponovo da odgledam film Very Happy
A bio sam siguran da je film jednoličan. Pff.

primetio sam da kad god je u snu ima burmu Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 756 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 10 sakrivenih i 712 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Alibaba1981, amstel, anbeast, babaroga, bankulen, bojcistv, ccoogg123, cenejac111, darios, dragoljub11987, Georgius, goxin, havoc995, ILGromovnik, kihot, Kriglord, m0nstrum_, mgolub, Mi lao shu, mikrimaus, Mixelotti, Nemanja.M, novator, opt1, Rogan33, Romibrat, slonic_tonic, Stija zmija, tubular, vaso1, Vlajman1957, vrag81, zixmix, zlaya011