Jeste li i vi zaboravili da sanjate?

Jeste li i vi zaboravili da sanjate?

offline
  • Pridružio: 22 Apr 2011
  • Poruke: 335
  • Gde živiš: Beograd

Moja prica pocinje pre nekih 10 godina, na divan nacin.

Od pocetka osnovne skole bio sam dete za primer.Trenirao sam vaterpolo, bio odlican ucenik, imao fenomenalno drustvo.
Snovi, mastanja, ciljevi...Sve je bilo bajno, i na svom mestu.
Dosao je 8. razred. Sve je i dalje bilo divno.

Onda su se desile dve velike promene u mom zivotu.
Promenio sam skolu.Samim tim i drustvo.O srednjoj sam u svojoj glavi napravio odvratnu sliku jer drustvo tamo mi nije toliko dogovaralo.Ostala su mi 4 najbolja prijatelja iz osnovne sa kojima se i dan danas vidjam.Mrzeo sam 5. gimnaziju!
U to vreme sam takodje povredio ledja, i 6 meseci nisam mogao da treniram.Tada sam napravio najvecu gresku, odustao od vaterpola.

U naredne 2 godine sam postao pravi klosar iz kraja, poceo sam da pusim, pijem.Skolu sam izbegaovao kad god sam mogao.Obe godine sam isao na popravni.Postao sam jadan i bedan.Nisam imao nikakvu perspektivu, a niti zelju da nesto od svog zivota uradim.

Pre 6 meseci sam shvatio gde sam, i sta sam. Odnosno da sam niko i nista, i da se ne krecem nigde. Da nista u zivotu ne menjam, i da ne zelim vise tako da zivim. Tog dana sam ostavio cigare.
Javio se starom treneru, zamolio ga da pocnem opet da treniram. Prihvatio me je nazad u tim posle 2 godine. Sa drustvom iz kraja sam prestao da se druzim. Sretnem ih danas ponegde i u njima vidim kako sam bio nesrecan.

Donekle sam vratio svoj stari (za mene savrseni) zivot. I nastavljam da ga poboljsavam. Ponovo sam srecan, izgradio sam svoje snove, zelje, ciljeve. Imam predstavu kuda se krecem i da je to dobro za mene. Veseo sam i volim svoj zivot, ponovo. Divan je osecaj uspeti ovako nesto posle 2 godine tugovanja i sazaljevanja samog sebe.

Vec neko vreme razmisljam kako sam sa tako lepog zivota uspeo tako duboko da potonem. Trazim odgovor, jer ne zelim da mi se to ponovo desi.Mislim da je u pitanju bilo to sto sam zaboravio da sanjam. U te 2 godine nisam imao svoje snove, zelje i ciljeve. Jednostavno sam postojao kao kap u moru i nisam se nikako isticao, nisam se ni trudio.

Tog dana kada sam shvatio, poceo sam ponovo da zivim. I da, zivot je izuzetno lep, ako zelite da ga prozivite. Svakim danom se trudim da sve oko mene bude lepse, bolje, i uspeva mi.Ponovo sam srecan, jer pisem svoju legendu, i siguran sam da ce ona biti jedna od najlepsih, ako ovako nastavim.


Snovi i mastanja da cemo jednog dana u zivotu biti nesto, ili neko, su mene vukli celo moje detinjstvo. To me je ispunjavalo. I bio sam srecan covek.


http://www.youtube.com/watch?v=kZRasfDZ_qk
citat iz filma Montevideo Bog te video
''Zivot je kada imas san, i kada verujes u njega. A kada snovi postanu stvarnost, pobedio si vreme. I sve sto je bilo nekada davno, josuvek traje. I smrt vise nije kraj zivota''


Da li vi josuvek sanjate?
Ako ne, zasto ste prestali?

Verovatno si procitao moj blog i ja sam se osecala veoma usamljeno jer eto nemam prijatelje i nisam imala zelju za zivotom uopste..Bila sam u stanju da preplacem ceo dan,budem nervozna,ali pred svima sam bila nasmejano srecno dete puno zivota..
Dobro mozda sam sad malo skrenula sa teme ali htela sam da kazem da sam sada veselija ''kada sam sama sa sobom'' jer sam shvatila da ima puno toga lepog u zivotu i imam tek 15 godina,raduje me novo drustvo koje cu da upoznam kada krenem u srednju i uopste sve!Mozda cu se razocarati ali bitno je da sam ja sada puna snova i svaki dan sanjarim o necemu novom i vodim se time! Wink I to me cini srecnom..Smile)

Nisam ni ja mnogo stariji...17, trenutno Smile

Kada ne znamo sta hocemo od sebe sve je mracno i tesko za nas. Sve je tuzno i nama se i ne ide dalje, jer ne znamo gde ustvari idemo.

Kada znamo kuda idemo, zivot je pun optimizma i pobeda...Ali da bi to znali, moramo da sanjamo i mastamo o onome kako ce nam biti kada stignemo na cilj. Very Happy

Ja sam prosto morala da komentarisem ... citajuci ovaj blog ja sam imala osecaj da citam knjigu Smile i moram da kazem da mi je drago sto si se izvukao iz svog tog klosarenja, svih problema i vratio svoj normalan zivot Smile

E sad moj odg na temu je malo komplikovan Very Happy

Ja volim da " klosarim ", da podjem sa drustvom kroz kvart da se zezamo u neki park itd iz prostog razloga jer to me ispunjava, volim da se zezam i smejem , aa zezati se i histericno smejanje mislim da je malo neprikladno za grad Very Happy takodje volim kad osoba ima meru u svemu sto radi ( pusi, pije Very Happy ) tako da osobe ne ocenjujem prema tome, to kazem jer sam gore navela da mi je drago sto se izvukao iz svega toga i jeste drago mi je jer je to ocigledno narusavalo njegov zivot...
A , da li sanjam? Ja prosto ne znam ni jednu osobu koja nije u stanju da sanja, ako nista potajno se nada necemu boljem,masta o svom zivotu , svojim uspesima ... Tako da ja sanjam,mastam , nadam se boljem, razmisljam o svemu i svacemu pogotovo na putu od kuce do skole ili dok putujem negde nema mi nista bolje od toga da stavim slusalice pustim muziku i mastam ili crtkam Very Happy

Drago mi je da se nekom svidja ovo moje piskaranje. Smile
Da, naravno, svako voli drustvo i zezanje. Moj problem je bio sto nisam imao meru.Sve to se pretvorilo u moj zivot.Najmanje 5 sati svakog dana sam provodio u kraju, i to me je unistavalo.

Sad kad se okrenem, sve to mi je smesno... Smile

Meni je najbolji prijatelj knjiga i najbolje mesto za bleju biblioteka. Moje pivo je voćni čaj a moje cigarete su pogačice sa heljdom (ne mogu bez njih xD). Moja je strast muzika dok je pisanje moj život.

Moj san da postanem poštovani akademski građanin, imam dobar posao koji me ispunjava i da sam okružena ljudima čiji je IQ iznad 90. Ako je moguće Bebee Dol

Uh,priča nije ista,ali osećaj mi je poznat! Smile Isto sam u osnovnoj trenirala aikido,fenomenalno se družila sa 3-4 drugarice,odličan đak bila i bila srećno dete.Onda sam prešla u gimnaziju,promenila društo,sredinu,sve - OČAJ!Naravno,vrlodobar sam đak i ne žalim se mnogo,dobro je s obzirom da je teška škola,uveče počela da pijem,pušim - klošarim.Generalno,promenila se na "loše".Loše,hm...Meni je super! Very Happy Umereno sve,ali nekako sam se pronašla u tome i ne bih da se menjam,samo moram strogo da pazim,da mi to ne utiče,kao što ti kažeš na snove i ciljeve.A verujem da neće,jer umem da se kontrolišem što se tiče klošarenja.Najteže mi je palo što sam razdvojena od najbolje drugarice.Mada ono,viđamo se i održale smo savršen kontakt.Upadala sam u bedak 10000 puta,ali uvek se nekako iščupam.Slažem se sa mawim medom,slušalice u uši,pivce,pljuga i maštaš. Smile))

Komentar na pricu.....NeZnamPojma...
Sve je to deo odrastanja i zivota... Da ti nisi takav bio ne bi znao da ti se to ne sviđa i da ne želiš sebe takvog u budućnosti. Što pre pronađeš sebe i ono što te ispunjava bolje za tebe. Nažalost nekada tek posle nekih gluposti svatimo neke stvari. Ali vodi se onim da uvek može gore. Još si jako mlad i tek te čeka život. Posao, porodica o kojoj ćeš morati da brineš, onda će ti ove " muke" biti smešne. Uživaj u životu i izvuci iz njega ono najbolje. A to samo ti znaš. Samo se zapitaj..Šta ja želim? Šta mene čini srećnim? Gde želim da budem, s kim?
Sam sebi napravi cilj i daj sve od sebe da ga ostvariš. Onda neki sledeći...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1372 korisnika na forumu :: 26 registrovanih, 3 sakrivenih i 1343 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aramis s, bestguarder, Bobrock1, cifra, Djokislav, FileFinder, GandorCC, Georgius, hyla, jackreacher011011, Koca Popovic, ladro, laki_bb, M1los, maCvele, Mi lao shu, Milometer, Oscar, Parker, stegonosa, vathra, Volkhov-M, vukdra, W123, zlaya011, zzapNDjuric99