Šta nas oćekuje iz oblasti mobilne telefonije u 2013.god

Šta nas oćekuje iz oblasti mobilne telefonije u 2013.god

offline
  • Pridružio: 26 Jul 2005
  • Poruke: 269
  • Gde živiš: Nis

Mobilni telefoni: Šta nas očekuje u 2013. godini
U Novoj 2013. godini možemo očekivati mnogo toga, ukoliko pogledamo brzinu razvoja vodećih proizvođača i njihovih modela, ali ne smemo zanemariti ni prisustvo novih proizvođača, koji se velikom brzinom približavaju vodećim gigantima, posebno onih koji nam dolaze iz Azije.

Dakle, šta su realna očekivanje za pretstojeću godinu? Da li će se pojaviti octo-core processor? Da li će SAMSUNG možda povećati displej Galaxy Note-a za inč ili dva, kakav će biti nastavak bitke između SAMSUNG-a i iPhone-a ? Ko će dominirati, a ko će morati da se zadovolji mestom koje nije prvo?

Hvala firmi Switchtel iz Beograda na informacijama koje su mi dali.



Ovo su pitanja na koje samo vreme i naredna godina mogu dati odgovore.



Evo par očekivanih scenarija za ovu godinu:



1. Fleksibilni ekrani.

Jedna od najčešćih glasina u poslednijih par godina u svetu mobilne telefonije je pojava savitljivih ekrana. Da li će se oni stvarno pojaviti ostaje nam da vidimo u narednom preiodu. Kako bi ovo bilo moguće, savitljivi telefoni ne zahtevaju samo ekrane sa ovom osobinom, već i savitljive baterije, procesore i sve ono što čini mobilni telfon Uveliko se priča da će SAMSUNG lansirati baš ovakav telefon u ovoj godini.



2. Baterije većeg kapaciteta
Ovo se čini kao nepremostiv problem za mnoge proizvođače. Današnji smartfonovi imaju zavdine performanse i displeje nestvarnih dimenzija, ali sve spomenute osobine traže i baterije većeg kapaciteta, kako bi bili što funkcionalniji. Motorola je pokazala da je to moguće sa svojim modelom RAZR MAXX. Žrtvovanje par milimetara debljine, i par desetina grama viška na težini, učiniće ih još boljim i praktičnijim. Niko ne voli kada ostane bez telefona u toku dana.

3. Ekrani od 5”, rezolucije 1080p
Prošle godine se pojavilo par telefona sa ekranima od 5 inča u rezoluciji od 1080p, kao što je HTC-ov Butterfly. Upravo se ovo čini kao dobar recept, i očekivanja su da će to postati standard u sledećem periodu, kao i da će pojava ovakvih telefona biti sve češća, a broj kompanija koje proizvode takve telefone sve veći.

4. Dostupniji pametni telefoni
Prošli su dani kada su smartfonovi bili preskupi i dostupni samo malom broju ljudi. Njihovu dostupnost i pristupačne cene dugujemo gorespomentim proizvođačima sa Dalekog istoka, kao što su kineski Huawei i ZTE. Huawei se sa svojim adutom kao što je Ascend G330 probio na tržište kao najpovoljniji telefon sa dual-core jezgrom. Dok ZTE najavljuje 5-inčno “čudo” koje će napasti . SAMSUNG-ov premijum model Galaxy NOTE.


5. Dominacija Galaxy S4

Ovo je gotovo sigurno. SAMSUNG je apsolutni favorit kada se radi o mobilnim telefonina koji koriste Android platformu. Svake godine se pojavi model koji odnese mnoge pobede na bojištu, gde se greške skupo plaćaju, a svaka pobeda se mora zaslužiti i zadovoljiti sve strožije zahteve samog tržišta kao i beskompromisne kupce, koji imaju sve veća očekivanja. To je pokazao prošlogodišnji S3, koji je uz podršku Google-ovog Ice Cream Sandwich softvera dokazao zašto je jedini pravi suparnik iPhone-u.

Jedno je izvesno, a to je da naredna godina krije mnoge inovacije u svetu mobilne telefonije, kao i to da su promene TOP5 proizvodjača na svetskom nivou moguće i očekivane.

Ovo si mogao da postavis i u potforumu mobilnih telefona Smile
Super je tekst.

Imao sam potrebu da bude blog.
Hvala Smile

Okej Ziveli

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 636 korisnika na forumu :: 12 registrovanih, 2 sakrivenih i 622 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, Battlehammer, Bobrock1, cikadeda, DPera, HrcAk47, Kenanjoz, Krvava Devetka, Lord Nem, nemkea71, slonic_tonic, zlaya011