Ziveti u stanu - saga radiator

Ziveti u stanu - saga radiator

offline
  • Pridružio: 06 Apr 2005
  • Poruke: 1023

Od kako sam doso da studiram nisam mogao da se naviknem na zivot u stanu (sta ces dete sa sela Smile ). cujes prvog komsiju kako gleda tv, komsiju ispod ili vec gde god kako slusa muziku (sreca pa nije grand) i ostale gluposti. Ali sam se nekako navikao i reko sebi aj moze se preziveti i nije tako strasno.

Ali onda je dosla saga/spanska serija - radiator!

U subotu pustise vodu iz toplane, testiraju grejanje (grejna sezona pocinje 15) i nista nije odavalo predstojecu katastrofu. sve je islo normalno dok odjednom nije pukao radiator u mojoj sobi. sistem od pre 50 godina dozvoljava da se voda zatvori samo dole u podrumu i to je rezultiralo 5-10 min sikljanja vode iz radiatora i poprilicnom poplavom + roknula me struja jer je produzni bio u vodi sa sve upaljenim kompom a ja pokusavao da zatvorim radiator u zabludi da je to moguce.

haos u zgradi je vec poceo. odmah se pojavio jedan komsija koji se trudio da pomogne i u tome i uspeo iskljucivsi struju (njemu svaka cast) onda se pojavljuje komsinica ispod nas sa kukanjem kako im je procurelo i plafon ceo plafon im mokar (video - na dva mesta po 30 cm a ne ceo plafon). ja gledam u nju i neverujem. JA SAM UPRAVO IMAO POPLAVU a ona mi prica kako joj je plafon mokar!!! ja skupljam vodu, izbacujem stvari, mislim se sta mi je riknulo od kompa a ona mi prica kako joj je plafon mokar!

ona odlazi i posle 10-15 min dolazi njen muz/ljubavnik/decko or what erver i pita sta se desilo i da li mi to planiramo da popravimo do ponedeljka jer je njima hladno (sistem grejanja je takav da mora cela zgrada da se iskljuci). Da, sve se to desavalo oko 7 sati uvece. sutra je nedelja gde na nadjes majstora i kupis novi radiator?

nedelja je protekla u kukanju pola zgrade kako im je hladno i kako nemaju grejanje (ali grejanje jos nije ni trebalo da pocne a mi smo krivi izgleda i za to). toplana kaze da ce poslati coveka da vidi i popravi kvar ali se on ne pijavljuje ni u nedelju ni u ponedeljak jer imaju mnogo posla.

u ponedeljak ranom zorom opet dolazi komsinica da kuka kako joj je hladno i kako se to mora odmah resiti jer ce se ona smrznuti (to sto pola grada nema grejanje jer dosta radova nije zavrseno a i tu gde jeste ima problema, bila pukla cev i negde u okolini zgrade - ne bi bilo grejanje ni da je kod nas sve ok). ispada da je jos jedan komsija imao problema sa radiatorom i to treba da se resava ali smo i dalje mi krivi.

nalazimo majstore koji dolaze i kazu da se radiator mora menjati i da ce to uraditi u sredu jer brze ne mogu. U utorak upada neki lik iz toplane i pokusava da iskljuci (stavi neki ventil) da bi mogao da pusti grejanje (nebitno to sto ce sutra morati da zatvara jer ce se montirati novi) naravno da nije uspeo Smile

zovu iz toplane kad ce biti gotovo jer su dobili masu poziva iz nase zgrade, i ljudi ih gnjave oko toga kad ce i kako ce. Cak su poslali i nekog lika da licno pita i kazem mu ja lepo da ce do uvece biti gotovo.

Slede jos par poziva i par zvonjenja na vrata i raspitivanja i smaranja. Cak je neko zvao i predstavio se kao zaposleni u toplani ali se u razgovoru odao pricom o smrzavanju i hladnoci Smile

danas ujutro su pustili grejanje i posle pola sata zvoni telefon i neko od komsija zove da pita kad ce biti gotovo? ALO pa jel ste vi normalni? pa grejanje je pusteno!!! fuc* off.

nadam se da je ovim saga zavrsena. Mislim da nisam uspeo da docaram kako je sve to izgledalo ali morao sam ovo da napisem.

drug mi je juce predlozio da par dana idem od stana do stana i pitam da li im je toplo i da li im radi grejanje i cak mi je i izgledalo kao dobra ideja Smile samo sto bi onda kroz hodnik morao sa slemom na glavi ili bar nekom boljom kacigom.

Meni je grejanje kasnilo nekoliko i mogu ti reci da je bilo hladno. Navucem se dobro i cekam kad ce pustiti grajanje. Inace ja bih mogao napisati roman o mojim dozivljajima u zgradi i veselim komsijama Smile Ponekad se osecam kao da sam u filmu kao Trumanov sou. Nekad budem poprilicno ljut, nekad se nasmesim Smile

Nazovi ti njih lepo sve na telefon i reci da zoves iz toplane i pitaj jel im toplo Mr. Green Naravno to ponoviti pa puta kao da radis u smenama Smile

uh, everybodys fool, tebi baš nije bilo dosadno Wink

ne znam, ja sa grejanjem imam sasvim suprotne utiske: radi odlično, a za moj ukus i suviše dobro - kod mene su zbog toga prozori skoro stalno otvoreni, jer ne volim vrućinu...

taman kad sam mislio da je gotovo saga se upravo nastavila Smile ovo ce biti jedna luda zima.

pre nekih 20 min smo doziveli drugu poplavu u zgradi. Puce radiator od nekog komsije sa 3 sprata. sad cu ja da im kukam. ili cu sedeti pored monitora da me on greje.

ako se ovako nastavi moracu da kupim nekog starog 21 koji zraci i toplotu i radiaciju i da se s njim grajem Smile

@ zoni

i ja sam imao odlicna iskustva i prozori su mi bili otvoreni ali ova godina je smrt Smile

Bice vesela zima. Nista ti ne preostaje nego da nadjes neku curicu pa da se dobro stisnete i zagrejete Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1084 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 7 sakrivenih i 1031 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, 357magnum, A.R.Chafee.Jr., babaroga, bojankrstc, Brana01, crnitrn, DeerHunter, DENIRO, Dimitrise93, Doca, doktor1964, DonRumataEstorski, Duh sa sekirom, Dukelander, Georgius, ILGromovnik, kinez88, kobaja77, KUZMAR, Kvazar, kybonacci, Lieutenant, Metanoja, milenko crazy north, opt1, panzerwaffe, pein, raketaš, Regrut Boskica, Ripanjac, royst33, ruma, S2M, sabros, Sir Budimir, slonic_tonic, srbijaiznadsvega, Srki94, stalja, tmanda323, uruk, Zi0mek, zicko.spacek, Čivi, 79693