L’Oreal Paris Cinemania od 29.10. - 5.11.2008.

L’Oreal Paris Cinemania od 29.10. - 5.11.2008.

offline
  • Pridružio: 18 Jun 2006
  • Poruke: 1514
  • Gde živiš: Singidunum

Cinemanija od 29.10. - 5.11.2008.

Ovogodišnja, šesnaesta po redu "L’Oreal Paris Cinemania" održaće se od 29. oktobra do 5. novembra u Sava centru u Beogradu i od 30. oktobra do 6. novembra u bioskopu “Arena” u Novom Sadu.


Kako je najavljeno na prvoj pres konferenciji povodom ove manifestacije, "Cinemaniju" svečano otvara premijera filma Ridlija Skota “Krug laži” sa Leonardom Di Kaprijom i Raselom Krovom u glavnim ulogama.

Kao poseban kuriozitet ovogodišnje revije filmova istaknuto je da će na zatvaranju biti prikazan novi film o tajnom agentu 007 pod nazivom "Zrno utehe", čak sedam dana pre severnoameričke premijere. U novom Bondu glavne uloge tumače Danijel Kreg, Olga Kurilenko i Džema Aterton.

Istaknuto je još da je na programu i dokumentarni film Martina Skorcezea "The Rolling Stones: Shine a Light" koji je ovaj poznati reditelj uradio u saradnji sa članovima benda "The Rolling Stones". Film će biti prikazan samo na "Cinemaniji" - 2. novembra u Beogradu, odnosno 3. novembra u Novom Sadu - i neće biti na redovnom bioskopskom repertoaru posle revije.

Organizatori "Cinemanije" najavili su da će publika moći da vidi oko 60 filmova, od čega će 17 biti premijere, a program odlikuje žanrovsko šarenilo.

Na programu će tako biti i najnoviji film sa Ričardom Girom i Dajan Lejn u glavnim ulogama - "Noći u Rodanteu", zatim komedija Vudija Alena, film "Ljubav u Barseloni", triler sa Robertom De Nirom i Alom Paćinom u naslovnim rolama "Pravično ubistvo", kao i "Seks klub" sa Hjuom Džekmenom i Juanom Mekgregorom.

Publiku očekuje i "Ananas ekspres", priča iz pera Seta Rogena, zatim jedan “ženski” naslov – film "Žene" sa glumačkom ekipom koju čine Meg Rajan, Eva Mendes, Džada Pinket Smit i drugi.

"Cinemanija" će predstaviti i filmove "Hellboy 2" reditelja Giljerma del Toroa i "Grad svetla", fantastičnu avanturu nastalu prema svetskom bestseleru.

U okviru glavnog programa po prvi put će se naći i ostvarenja koja su punila bioskopske sale ove godine filmovi "Mračni vitez", "Seks i grad" i "Indijana Džons".

Paralelno će se odvijati i reprizni program u maloj sali Sava centra u okviru koga će se prikazivati najveći hitovi koji su bili na bioskopskom repertoaru tokom ove godine.

Cena karte za filmove u glavnom programu (osim blokbastera iz 2008-) je 250 dinara, a za ostvarenja u repriznom programu 150 dinara. Prodaja karata i kompleta karata počinje iduće nedelje u Sava centru, Bilet servisu, bioskopu "Tuckwood"i u prodavnicama lanca "IPS".


Download programa ovogodisnje Cinemanie u .pdf formatu >> http://xs4.b92.net/download/l_oreal_cinemanija_program.pdf

Malo opsirnije o samom programu i filmovima >> http://media.nadlanu.com/cinemania2008/home.html


Izvor: http://www.vesti.rs/izvor/Cinemanija-od-29-10-5-11.html



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 753 korisnika na forumu :: 22 registrovanih, 2 sakrivenih i 729 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Andrija357, Apok, babaroga, Bane san, Brana01, delrey, gasha, Georgius, janbo, milutin134, nenad81, nuke92, operniki, Oscar2, Panter, Posmatrac77OKB, raptorsi, Rogonos, ser.hill, stegonosa, udbas, vasa.93