Vitamini i termička obrada hrane?

Vitamini i termička obrada hrane?

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2006
  • Poruke: 217

Već neko vrijeme me interesuje zdrava prehrana, pa sam naišao na ovaj problem... Dakle, Koji vitamini i u kojim namirnicama su otporni na kuvanje/prženje/itd. a koji ne?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 16 Mar 2008
  • Poruke: 1560
  • Gde živiš: Novi Sad

Imas na netu dosta stranica sa tom tematikom, pa da ne prepisujemo. Ukratko, svi osim vitamina C su relativno otporni.
Ako vec razmisljas o zdravoj hrani, onda obavezno unosi sto vise SVEZEG voca i povrca. Zaboravi na kupovne 100% sokove i slicno. Pored vitamina o kojima se stalno prica i istice se njihov znacaj jer mogu industrijski da se proizvedu i da se na njima zaradjuje, jako su bitni enzimi, ali se oni ne spominju jer njih ne mogu da proizvedu. A imas ih samo u SVEZIM, sirovim - termicki ne obradjenim namirnicama.



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 732 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 3 sakrivenih i 700 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, aramis s, ArmyBoss, branko7, Cirkon, cvrle312, doktor1964, DonRumataEstorski, Drug pukovnik, g0xy, ivan1973, ivica976, kulus, kybonacci, milos.cbr, milosrdni94, mrkanidja, Panonsky, raketaš, sabros, Srki98, The Joker, Toni, VaRvArI 85, vlahale, vlvl, Vojkan Milovanovic, wizzardone