Vitamini i termička obrada hrane?

Vitamini i termička obrada hrane?

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2006
  • Poruke: 217

Već neko vrijeme me interesuje zdrava prehrana, pa sam naišao na ovaj problem... Dakle, Koji vitamini i u kojim namirnicama su otporni na kuvanje/prženje/itd. a koji ne?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 16 Mar 2008
  • Poruke: 1567
  • Gde živiš: Novi Sad

Imas na netu dosta stranica sa tom tematikom, pa da ne prepisujemo. Ukratko, svi osim vitamina C su relativno otporni.
Ako vec razmisljas o zdravoj hrani, onda obavezno unosi sto vise SVEZEG voca i povrca. Zaboravi na kupovne 100% sokove i slicno. Pored vitamina o kojima se stalno prica i istice se njihov znacaj jer mogu industrijski da se proizvedu i da se na njima zaradjuje, jako su bitni enzimi, ali se oni ne spominju jer njih ne mogu da proizvedu. A imas ih samo u SVEZIM, sirovim - termicki ne obradjenim namirnicama.



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 827 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 1 sakriven i 821 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: DragoslavS, Nobunaga, sokojet, Srle993, 125