Špagete sa belim lukom i maslinovim uljem

Špagete sa belim lukom i maslinovim uljem

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2008
  • Poruke: 12391

Originalni recept : Garlic Spaghetti - Spaghetti Aglio e Olio Recipe - Pasta with Garlic and Olive Oil




Potrebno :
- Mnogo belog luka
- Maslinovo ulje
- Špagete
- Sir (Parmezan, ili neki drugi)
- Peršun
- Začini

Spremanje traje 10-15 minuta najviše.

Očistite luk i secite na tanke listiće.

Sipate maslinovo ulje u tiganj (imajte u vidu da je to i preliv, pa prema tome sipite koliko vama treba) i dodajte luk. Sačekajte da počne da peni i smanjite temperaturu toliko da peni vrlo malo.

Gotovo je kad luk dobije blagu braon boju. Tada sipamo kutlaču ključajuće vode iz špageta i pomešamo sa ovim sosom. (Ja sam to uradio van tiganja, za svaki slučaj)

Dok se to dešavalo :
Spremite špagete kao i obično, u mom slučaju u ključalu vodu stavimo špagete i ostavimo da ključa osam minuta.

Kad špagete budu gotove odvojimo ih u cediljku a zatim prebacimo u posudu iz koje ćemo servirati.

Prelijemo prelivom, zatim izmešamo.
Dodamo peršun, pa opet izmešamo.
Na kraju dodajte sir. Ja nisam imao sir koji se preporučuje pa sam koristio domaći, međutim svakako će biti ukusnije ako kupite odgovarajući sir.

Nemojte zaboraviti da začinite same špagete. Preliv će samo dati određenu aromu špagetama ali sama testenina neće biti ukusna ako je ne začinite (bar so).

Vrlo lak i brz recept, jedina mana je količina maslinovog ulja koja se upotrebi, a ono baš i nije jeftino.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13744
  • Gde živiš: Vršac

Deluje primamljivo, osim što mi je to nekako puno belog luka.



offline
  • Pridružio: 14 Feb 2008
  • Poruke: 12391

Pokušaj sa manje luka onda.
Mislim da će to biti OK dok god se bar malo oseća ta aroma, u suprotnom ti ne ostaje ništa kao aroma.

Sad mi je prijatelj iz Indije rekao da oni koriste sličan recept tamo, samo što se koristi mladi luk i soja sos. Doduše možeš svašta da probaš.

Ja bih probao da uvučem aromu slanine u pastu, vidim da Food Wishes ima recept i za to, probaću nekad Wink

offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13744
  • Gde živiš: Vršac

Ja pastu pravim sa svim i svačim. Karbonare su mi jedne od omiljenijih.

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2008
  • Poruke: 12391

Okači recept i javim ti moje utiske Zagrljaj

offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

Ja pravih slično tom receptu uz dodatak sveze seckanog bosiljka, i malo mlevenih oraha /tačnije osnova za pesto djenoveze sos, koji je jeftinije da se napravi kod kuće nego da se kupi, a moze se ostaviti u zamrzivač seckan kad nije sezona da se koristi/, i bilo je mljac....

offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13744
  • Gde živiš: Vršac

Evo ga. Wink

https://www.mycity.rs/Kulinarstvo/Karbonare-ala-Ricard-P.html#p1862270

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1121 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 12 sakrivenih i 1063 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, bankulen, bladesu, bokisha253, Boris BM, cavatina, darkangel, Dimitrise93, dragoljub11987, drimer, esx66, galerija, gomago, goxin, HogarStrashni, hyla, Karla, kokodakalo, Krvava Devetka, kunktator, kybonacci, laganini123, Marko Marković, Metanoja, milenko crazy north, Milometer, mnn2, moldway, nemkea71, Nobunaga, radoznao, repac, RJ, sevenino, Sirius, slonic_tonic, stalja, Stoilkovic, Trpe Grozni, TwinHeadedEagle, uruk, vathra, Vatreni Zmaj, Vlada1389, wizzardone