Dial-up problem - Kubuntu 6.06

1

Dial-up problem - Kubuntu 6.06

offline
  • Pridružio: 26 Jun 2004
  • Poruke: 732
  • Gde živiš: Altina, Zemun

Instalirao sam Kubuntu 6.06 i imam problem sa konektovanjem na Internet. Prvo sam pomocu KPPP-a napravio konekciju i modem je bio automatski prepoznat (Lucent Agere). Kada pokusam da se konektujem, modem "odzuji" i u trenutku kada u Windows-u treba da se poveze, ovde zastane i ceka i onda uradi redial i tako u krug.

Log iz KPPP-a

Jun 22 18:13:53 Slayer01 pppd[5234]: pppd 2.4.4b1 started by kole, uid 1000
Jun 22 18:13:53 Slayer01 pppd[5234]: Using interface ppp0
Jun 22 18:13:53 Slayer01 pppd[5234]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyLTM0
Jun 22 18:14:23 Slayer01 pppd[5234]: Terminating on signal 15
Jun 22 18:14:29 Slayer01 pppd[5234]: Connection terminated.
Jun 22 18:14:29 Slayer01 pppd[5234]: Modem hangup




Onda sam probao sa wvdial-on. Pokrenuo sam
sudo wvdial /etc/wvdial.conf
i onda editovao fajl wvdial.conf da postavim username, password i broj telefona, ali se desava isto kao i u KPPP-u.

Log iz wvdial-a

sudo wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.55
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT042110042
--> Waiting for carrier.
ATDT042110042
CONNECT 50666 NoEC
--> Carrier detected.  Waiting for prompt.
--> Don't know what to do!  Starting pppd and hoping for the best.
--> Starting pppd at Thu Jun 22 18:16:23 2006
--> Pid of pppd: 5291
--> Using interface ppp0
--> pppd: [05][08]
--> pppd: [05][08]
--> pppd: [05][08]
--> pppd: [05][08]
--> pppd: [05][08]
--> Disconnecting at Thu Jun 22 18:16:53 2006
--> The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16)
--> man pppd explains pppd error codes in more detail.
--> Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.
--> Auto Reconnect will be attempted in 5 seconds



Probao sam sa savetima sa drugih foruma, tj komande
sudo chmod u+s /usr/sbin/pppd
sudo chgrp kole /etc/ppp/pap-secrets
sudo chgrp kole /etc/ppp/chap-secrets
sudo chmod u+s /etc/ppp/pap-secrets
sudo chmod u+s /etc/ppp/chap-secrets


Takodje sam probao da dodam i ATX3 naredbu, ali nije pomoglo. Probao sam i sa drugim provajderom, ali je opet isto.
BTW oba provajdera su na 042 broju.

Zna li neko u cemu je problem?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Jan 2005
  • Poruke: 684
  • Gde živiš: Uzice

Probaj sa ovim:

Stavi u /etc/ppp/option

"receive-all"

u zadnji red



offline
  • Pridružio: 26 Jun 2004
  • Poruke: 732
  • Gde živiš: Altina, Zemun

Još uvek isto Sad

offline
  • bocke  Male
  • Moderator foruma
  • Glavni moderator Linux foruma
  • Veliki Pingvin
  • Guru
  • Pridružio: 16 Dec 2005
  • Poruke: 12315
  • Gde živiš: Južni pol

Da li ti je u wvdial.conf postavljen stupid mode? Za više infoa, pogledaj manual.

man wvdial.conf

Nemam wvdial, tako da ne znam napamet.

offline
  • Pridružio: 26 Jun 2004
  • Poruke: 732
  • Gde živiš: Altina, Zemun

Probao sam i to, bez uspeha...

offline
  • bocke  Male
  • Moderator foruma
  • Glavni moderator Linux foruma
  • Veliki Pingvin
  • Guru
  • Pridružio: 16 Dec 2005
  • Poruke: 12315
  • Gde živiš: Južni pol

Da li ti provajderi imaju i druge brojeve telefona? Ako da, zašto bi se mučio sa 042jkama. Bebee Dol

Dopuna: 23 Jun 2006 0:28

Mada... Pomalo zvuči na problem.sa drajverom. Jesi li probao reinstalaciju drajvera?

offline
  • Pridružio: 26 Jun 2004
  • Poruke: 732
  • Gde živiš: Altina, Zemun

Pa 011 je duplo skuplji Evil or Very Mad

Sad ću probati sa nekim drugim drajverom (ovaj mi je Kubuntu automatski instalirao).

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 316
  • Gde živiš: ZR

Jesi li pogledao u /etc/ppp/ tu postoji fajl mislim da se zove options

Nađi linije auth i stavi tarabu ispred, ili prepravi u noauth

Meni je to pravilo probleme...

offline
  • Gad  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 19 Maj 2005
  • Poruke: 932

Imam problem,neznam kako da namjestim wireless na kubuntu 6.06 .
Prvi put se susrecem sa ovom distribucijom, pod network setings nisam nasao nista,samo da upisem IP,Gateway..
Sta da radim?

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2008
  • Poruke: 6

Imam isti problem kao Kole...modem...jedino sto ja koristim ubuntu 7.10 POMAGAJTE, znam da nada umire poslednja, ali Linux mi je ubio svaku nadu!!!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 971 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 3 sakrivenih i 926 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AK - 230, AleksSE, BSD, cavatina, darios, djboj, Dovla, dragon986, Filip Marinković, Georgius, h8propaganda, havoc995, ILGromovnik, indja, kaptain, konstruktor, kovinacc, Krusarac, Lucije Kvint, MarKhan, Markogrozni, MB120mm, mercedesamg, Mercury, MiG-29M2, misaru, Miskohd, mnn2, Pohovani_00, repac, RJ, sabros, samsung, sava.savanovic1389, Sirius, Snorks, stegonosa, Sterilizacija, suton, Toni, vladas87, voja64