VMWare network problem

VMWare network problem

offline
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Poruke: 2990
  • Gde živiš: Beograd

Ovako, kada uradim configure na vmware-u i kazem mu da hocu mrezu, on digne one njegove mrezne servise, i otkaze mi network na hostu
Onda uradim configure vmwarea, kazem mu da necu mrezu, on zaustavi svoje servise i mreza mi se vrati na host-u.

AMAN!

Kako ovo da sredim? hocu da VM moze da pristupa mrezi, ali da mi ne zezne host-a.
(u pitanju je vmware 4.5

10x



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2003
  • Poruke: 24135
  • Gde živiš: Wien

VMWare mreza moze da radi kao:
- host only
- NAT
- bridged

U principu bi bridged trebao da funkcionise, ali kod mene nece, ali mi zato NAT savrseno radi (imam mrezu i na realnom OSu i na onom u masini).

Gde se sada to podesava u VMWareu na Linuxu - tu ne mogu da ti pomognem...



offline
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Poruke: 2990
  • Gde živiš: Beograd

Ne, nisi razumeo
Znam ja za bridged i NAT, ali to se sve pojavljuje nakon sto si mu u konfiguraciji stavio da hoces mrezu.
Konfigurise se u vmware-config.pl

Imam i drugi problem.
Ne vidi mi /dev/hdd iliti dvd
kako to da sredim?

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2003
  • Poruke: 24135
  • Gde živiš: Wien

Mozda mu je mreza po defaultu postavljena na neku koja tebi ne odgovara (mozda host only). Kazi mu da hoces mrezu i onda je postavi na recimo NAT.

Da bi video tvoj HD, potrebno je da dodas novi HDD, pa kada te pita da li hoces virtuelni ili real ti odaberi real.
Ima i podesavanje nekog sharea, ali sa tim se nisam do sada igrao.

offline
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Poruke: 2990
  • Gde živiš: Beograd

OK, reshio sam sve probleme Very Happy

Sve radi sad. 10x

offline
  • soxxx 
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 25 Maj 2005
  • Poruke: 1482
  • Gde živiš: Gracanica, Kosovo

beli0135 ::OK, reshio sam sve probleme Very Happy
A kako si resio?Smile Bas me zanima jer i ja imam trenutno nekih poteskoca, ranije mi je radilo a sada sam nesto zabrckao...verovatno moje neznanje...Wink

offline
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Poruke: 2990
  • Gde živiš: Beograd

1. prvo, skinuo sam verziju 5.5.3
2. ukljucio sam NET podrsku, i setovao sam (direktno u configu), default ip za vmware, i koji je default IP od host-a. (tad je mreza proradila u oba smera)
3. nesto sam prckao po nekim settingsima (ne secam se kojim), pa je i DVD proradio...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 901 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 4 sakrivenih i 856 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 5.56, _Petar, _Sale, A.R.Chafee.Jr., aerofreak, darios, darkangel, DM1994, Doca, Dorcolac, Drug pukovnik, dzoni19, havoc995, Kiki2004, Kotarle, LUDI, MarKhan, mean_machine, milos.cbr, misaru, MrNo, pedja63, Polemarchoi, renoje2, rovac, ruger357, sakota79, segax1, Skijavoneska, slonic_tonic, suton, TetkaPersa, uruk, vathra, vobo, voja64, VP3987, Wiesel092, x9, zajcev1, zixmix