Zvuk pucketa pri reprodukciji mp3

Zvuk pucketa pri reprodukciji mp3

offline
  • Pridružio: 03 Apr 2005
  • Poruke: 14

Nakon reinstalacije windows-a (XP profesional SP1) pri reprodukciji mp3 kako preko Winampa tako i Bebee Dol Media Playera se cuje pucketanje.Imam integrisanu zvucnu kartu na MSI ploci (RealtekAC97).Drajvere sam instalirao sa CD a sa drajverima za maticnu plocu.Pokushao sam da deinstaliram i ponovo instaliram drajvere za zvucnu karticu, ali ni to nije pomoglo. Inace zvuk sa TV preko TV kartice kao i na filmovima je OK. Deinstalirao sam DivX Codec, ali ni to nije reshilo problem.
Ovakav problem sam imao i ranije ali je nakon reinstalacije bio reshen (Ovo mi je prvi put da sam radim reinstalaciju ,ranije sam komp nosio u servis).
Da li treba podeshavati Bios?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

Pogledaj da li ti je aktivan DMA na grani na kojoj ti je HDD



offline
  • SVITAC 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Apr 2003
  • Poruke: 5919
  • Gde živiš: Beograd

Postoje i noviji drajveri za AC97 .. pa gledaj da ih nabaviš.

offline
  • Pridružio: 03 Apr 2005
  • Poruke: 14

Resio sanm problem. Skinuo sam novu verziju Realtek AC 97 5.10 sa programom MSI Live update. Isti program mi je pronasao i Via Chipset Drivers V.4.55 i Via Lan Drivers V 3.23 koje sam instalirao.
Ali i dalje imam problem koji ovde nisam opisao a koji se pojavio nakon reinstalacije Windowsa ( mozda je to za new topic ili za neki drugi forum)
a to je da kada ukljucim kompjuter pojavi se ekran Welcome a nakon toga se ekran nekoliko puta zatamni i kada se pojavi desktop nazivi nekih ikona su zamagljeni i na desktopu je pravi haos. Kada restartujem racunar sistem se normalno podigne i sve radi OK.

OS Windows XP (SP1)
Procesor AMD Athlon XP 2000+
HDD 80GB Maxtor 2MB ATA/133 7200rpm 9ms
Memorija NANYA 256MB DDR PC400
Graficka Albatron MX 480 EL GF4 MX 440 - 8X/T 64MB/64
CD - RW ASUS CRW 5224A 52X

Da li je u pitanju greska kod instalacije graficke jer se prilikom instaliranja Detonator Driver a javljaju
1 Detonator Driver 44.03*
2 Detonator Driver 43.51*
3 Detonator Driver 42.30*

Ja sam instalirao 3, problem je postojao, pa onda 1, ali nista.

Da li treba da skinem novu verziju biosa

MSI Live monitor je pronashao i sledece:
MSI Live monitor found 1 Bios for your Mainboard
MS-6712 (KT4V, KT3R)
Version 1.80

Ko se ovde snadje svaka mu cast.

offline
  • Pridružio: 02 Sep 2003
  • Poruke: 4901

Nisam bas u toku sa detonatorima, ali cini mi se da su aktuelne verzije 66.xx i vise. mozda je tu problem. Koliko znam, 44.xx se koristio u vreme GF2

offline
  • Goran 
  • Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
  • Pridružio: 05 Maj 2003
  • Poruke: 9977
  • Gde živiš: Singidunum

@Đole
71.84 je trenutno aktuelna. Very Happy

offline
  • Pridružio: 02 Sep 2003
  • Poruke: 4901

Citat: aktuelne verzije 66.xx i vise.

71.84 spada u 'vise' Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 706 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 2 sakrivenih i 675 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, _Sale, A.R.Chafee.Jr., AleksaRadojicic, arsa, babaroga, darkangel, darkstar101, dozorni, helen1, HrcAk47, ivica976, JOntra, kybonacci, MarKhan, Marko Marković, Mercury, mihajlot2013, Misa63, mladen.zovko, mrvica78, piton, RJ, samsung, stug, t84dar, voja64, x9, zoranis