No Signal Problem

No Signal Problem

offline
  • Sasha Jovanovic
  • Pridružio: 29 Avg 2008
  • Poruke: 283
  • Gde živiš: Beograd

Pozdrav svima,

Imam mali problem.

Komponente su sledece:

MB: GIGABYTE GA-AB350M-HD3
RAM: HyperX Fury 4GB DDR4 2400Mhz
CPU: AMD Ryzen 3 1200 3.10GHz AM4 BOX
GPU: EVGA 04G-P4-6253-KR GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5

Sada sustina problema: Crying or Very sad

Komponente su nove, sve lepo povezano, pri paljenju se zavrte kuleri koji nastavljaju da se vrte bez problema, naime primetio sam da se ne cuje BEEP sa spikera, ali sustina problema je da nema signala na monitoru.

Graficka i napajanje testirano!

Odmah u startu sam pokusao da konektujem monitor na integrisanu, gde sam se setio (Ispravite me ako gresim) da ryzen nema integrisanu grafu u sebi, te je na ploci DVI, VGA i HDMI samo adapter u tom slucaju.

Nakon tog kiksa, ubacio sam eksternu grafu, te sam zavrteo racunar i nastavio je da pravi problem. Sve vreme prikazuje NO SIGNAL na monitoru. Pokusao sam u sustini sve, pa me zanima da li neko od vas ima neku ideju, sta moze da bude problem i sta da saljem pod garanciju ako je to mozda jedino resenje Very Happy Pomagajte.

Svako dobro i hvala u napred.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13570
  • Gde živiš: Vršac

Probaj drugi kabl od grafičke do monitora.



offline
  • Spy
  • Pridružio: 21 Jul 2007
  • Poruke: 9424
  • Gde živiš: Kako kad

Ploca mozda nema beeper, pa zato i ne cujes nista. Dalje, kako si povezao monitor i grafiku? Ono sto treba znati da 1xxx serija nVidia-e nema nikakvu podrsku za VGA, odnosno analog. Izbacen je kontroler. Ne postoji, pa i DVI na VGA adapteri nece raditi. Ryzen nema grafiku, APU-i tek treba da se pojave.

Do sada sam imao tri R3 procesora i ni jedan nije radio smešak ... Prve dve masine su bile gotove, jedna je bila bas takva kakvu opisujes, samo vrti ventilatore i nista. Zamenjena za drugu, koja je radila tri dana i stala. Vracena i uz doplatu uzet Intel, koji radi smešak ...

Treca masina je sklapana i nije radila uopste. Isto tako samo vrti ventilatore, ploca je bila problem. Mada nije bila neka ploca, pa se i ocekivalo da moze da bude problema.

Probaj da zamenis memoriju, ako imas negde dostupnu DDR4. Za pocetak bih tipovao na to.

offline
  • Sasha Jovanovic
  • Pridružio: 29 Avg 2008
  • Poruke: 283
  • Gde živiš: Beograd

Tacno si pogodio, svaka cast! Very Happy Hvala na odgovorima, testirao sam i ostale komponente, dosao sam do toga da je RAM izgubio dusu pre nego sto je dobio Smile Memorija je vracena u prodavnicu.

Svako dobro! Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 770 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 3 sakrivenih i 723 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2967 - dana 31 Okt 2019 06:37

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aramis s, arsa2, Bahuss, baza, blake, bojan313, darkangel2, darkstar101, Djokislav, Duh sa sekirom, FOX2, frenki1986, galijot, Georgius2, husky, indja2, ivance95, lacko2, M74AB3, mandic.101, MB120mm, mgaji21, Milan A. Nikolic, milandlc84.wow, milimoj, Overkill, RADOVAN.S, Recce, ruma, Sass Drake, sekretar2, sliwker, smiks63, Sr.Stat., stug, tmanda323, Toni, trutcina, USSVoyager, vukdra, yufighter, Zikka, Zoran Rapajić, 79693