Vlade Divac jednoglasno reizabran za predsednika Olimpijskog Komiteta Srbije

Vlade Divac jednoglasno reizabran za predsednika Olimpijskog Komiteta Srbije

offline
  • Milan
  • Pridružio: 17 Dec 2007
  • Poruke: 14811
  • Gde živiš: Niš



U svečanoj atmosferi povoda i prilika u beogradskom hotelu Zira, jedini kandidat za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, 7. novembra jednoglasno je izabran na mesto prvog čoveka ugledne sportske organizacije. Svi prisutni delegati, njih 57 od ukupno 65 članova Skupštine, dali su poverenje novom – starom predsedniku.

- Dobio sam potvrdu da smo tim i ja bili na dobrom putu u poslednjem ciklusu. Sve ono što smo radili ocenjeno je podrškom koja mi je ponovo ukazana. To mi daje energiju da istrajem u onome što sam zacrtao od trenutka kad sam prvi put izabran na važnu funkciju i da kompletno sprovođenje namera i zamisli dignem na još viši nivo – zabeležene u „Sportskom žurnalu“ ovo su bile prve reakcije Divca po reizboru.

Najznačajniji momenti u prethodnom periodu, i njegova kruna, svakako su bile Olimpijske igre u Londonu.

- Moji saradnici i ja definitivno smo najviše energije i truda uložili u pripremanje i razvijanje strategije za London 2012. Sigurno je da minuli olimpijski ciklus predstavlja ogromno iskustvo, tako da u novi ulazim sa mnogo više samopouzdanja. Sada znam šta smo uradili dobro, a šta smo mogli bolje i kako treba ići dalje. Na početku prošlog mandata trebalo mi je vremena da shvatim sistem i, uopšte, da upoznam ljude iz sistema sporta. Danas sa svojim saradnicima nastavljam samo tamo gde smo stali juče – objasnio je predsednik OKS.

Za Vlada Divca Igre u Londonu odraz su i uspešnog funkcionisanja srpskog Olimpijskog komiteta.

- Bilo je prostora da bude bolje, ali činjenica je da smo u Londonu ostvarili zapažen rezultatski napredak. Neosporno je da smo osvojili veći broj medalja u odnosu na Peking, a jači smo i za olimpijsko zlato. Ono što, međutim, još bolje pokazuje rezultatski iskorak jeste pre svega značajno veći broj borbi za medalje i plasmana naših sportista u prvih deset – istakao je Divac.



Izvor i nastavak teksta na: Arrow
http://www.bss.rs/index.php?option=com_content&.....ednika-oks



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1167 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 6 sakrivenih i 1125 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Areal84, cinoeye, deLacy, DonRumataEstorski, dragoljub11987, galerija, Gall, hyla, jackreacher011011, Joco Skljoco, JOntra, Karla, Krusarac, laurusri, Leonov, mercedesamg, milos.cbr, MrNo, panonski mornar, repac, Ripanjac, sasa87, Srle993, Stoilkovic, styg, suton, Trpe Grozni, tubular, Tvrtko I, Vladko, wizzardone, xpforswodniw, ZetaMan, zixmix, šumar bk2