konflikt sata i ata hdd?

konflikt sata i ata hdd?

offline
  • ivicak  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 17 Mar 2009
  • Poruke: 3
  • Gde živiš: Zajecar

imam sledeci problem: ploca je asus m2n-mx se plus, imam stari hdd ata 30gb- maxtor i kupio sam wd sata 150gb. xp-sp3 je instaliran na maxtor-u. kad je prikljucen sata, racunar se koci, filmovi, muzika, ma sve zivo. kad se ukoci jedini lek je da se restartuje i onda podizanje sistema traje 5 min. u najboljem slucaju. posle restartovanja sve radi normalno nekih 15 min. i sve krece izpocetka. sta da radim? ima neko ideju?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • PHP Developer
  • Pridružio: 02 Okt 2005
  • Poruke: 546

Dali se racunar ponasa isto i kad sata disk nije prikljucen?



offline
  • ivicak  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 17 Mar 2009
  • Poruke: 3
  • Gde živiš: Zajecar

ne, kad skinem sata disk sve radi normalno.

offline
  • Aleksandar Matic
  • Pridružio: 17 Jun 2008
  • Poruke: 575
  • Gde živiš: Valjevo

Kakvo ti je napajanje na tom racunaru?
Instaliraj neki programcic pogledaj voltaze imas EVEREST....

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2004
  • Poruke: 966
  • Gde živiš: Novi Sad

Hmm...mozda imamo slican problem. Ja imam prikljucen jedan sata2 hdd i ata133. System mi se nalazi na sata2 i sve radi ok ako oba hdd-a rade zajedno ali kad probam da pristupim particiji koja je na ata hdd-u kompjuter pocinje da se tripuje, cak i strelica od misa secka. Smile

offline
  • Aleksandar Matic
  • Pridružio: 17 Jun 2008
  • Poruke: 575
  • Gde živiš: Valjevo

moguce da je mozda napajanje...
valda ce se javiti neko od Hardverasa...pozzz...pa da se vidi sta je u pitanju.

offline
  • ivicak  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 17 Mar 2009
  • Poruke: 3
  • Gde živiš: Zajecar

Resio sam problem. skinuo sam stari ata, ostavio sata, i sad radi normalno sve. Hvala svima na pomoci

offline
  • Nenad Spasovic
  • Pridružio: 20 Avg 2008
  • Poruke: 139
  • Gde živiš: Hønefoss, Norge

Verovatno bi resio problem svezim bios flesom (mogo bi oba da trosis). Idi na sajt proizvodjaca, pogledaj sta je najnovije za tvoju plocu pa uporedi sa onim sto je vec na ploci. Procitaj sta ti pise u razlici verzija, tj sta donose nove verzije flesa (mada mnogo stvari ne dokumentuju), pa onda ako si vican tome updateuj bios.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 707 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 2 sakrivenih i 675 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, _commandos_, A.R.Chafee.Jr., AK - 230, amonsrb, Apok, Bogoslov, dragoljub11987, dragon986, Georgius, GreenMan, havoc995, Hektor, mean_machine, Milan A. Nikolic, MrNo, Pakito93, Sale.S, segax1, Sirius, Skywhaler, Snorks, Srki98, vasa.93, VJ, Yellow Pinky, yrraf, yufighter, zziko, Živković