Uskoro HD-DVD i Dual DVD diskovi

Uskoro HD-DVD i Dual DVD diskovi

offline
  • Goran 
  • Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
  • Pridružio: 05 Maj 2003
  • Poruke: 9977
  • Gde živiš: Singidunum

Kompanija Memory-Tech će krajem sledeće godine početi sa masovnom proizvodnjom diskova sa podacima zapisanim u DVD i HD-DVD (High Definition/High Density DVD).

Novi diskovi bi mogli da pomognu holivudskim studijima da se preorjentišu na novi format HD-DVD. Ovaj format je razvijen da bi se na diskove smestio sadržaj visoke definicije.

Disk sadrži dva sloja: gornji je DVD, kapaciteta 4,7 GB, a donji HD DVD, sa 15 GB. Memory-Tech će sa proizvodnjom početi oktobra sledeće godine, otprilike istovremeno kada se pojave i "obični" HD-DVD diskovi. Kompanija ima šest proizvodnih linija i može da proizvodi 700.000 diskova mesečno.

Ovi diskovi će pomoći popularizaciji formata HD-DVD i uticati na potrošače da kupe odgovarajuće plejere. Prošlog meseca nekoliko velikih holivudskih kuća je najavilo izdanja u formatu HD DVD.

Memory Tech je već napravio prototipove ovih diskova i testirao ih u 200 DVD uređaja, samostalnih i računarskih, ali trebaće bar šest meseci da se odrede tačne specifikacije. Specifikacije DVD-a su odavno poznate, a očekuje se da se specifikacije HD-DVD-a odrede u februaru 2005. godine; posle toga neće biti problem da se usvoje i specifikacije standarda Dual DVD.

Toshiba, NEC i Sanyo, koji podržavaju standard HD-DVD, planiraju da u isto vreme sledeće godine ponude i nov hardver. Toshibin HD-DVD plejer bi trebalo da košta ispod 1000 dolara.

MikroVesti



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1349 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 8 sakrivenih i 1297 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Alibaba1981, antonije64, bagor10, Battlehammer, Bubili, cikadeda, darionis, darkangel, Dimitrise93, Dorcolac, DPera, draganl, Faki-Valjevo, FileFinder, GandorCC, hooraay, hyla, ikan, Istman, janbo, Karla, kihot, kolle.the.kid, krkalon, kybonacci, Mcdado, mercedesamg, MilosKop, milutin134, Mixelotti, mocnijogurt, nemkea71, Parker, prashinar, royst33, S-lash, Stoilkovic, Toper, vathra, Vlada78, wolf431, YugoSlav, zbazin