Vest: Ikea ponovo u Srbiji?

Vest: Ikea ponovo u Srbiji?

offline
  • Pridružio: 18 Jun 2006
  • Poruke: 1514
  • Gde živiš: Singidunum

Beograd -- Švedska kompanija Ikea, najveći svetski lanac za prodaju nameštaja, traži plac za izgradnju svog objekta u Beogradu, saznaje Politika.


Za sada se kupci iz Srbije snabdevaju u Mađarskoj
Ova kompanija za sada razmatra tri moguće i trenutno najatraktivnije lokacije u prestonici: zemljište duž Pančevačkog puta i Ibarske magistrale, a u opticaju su i placevi koji se graniče sa autoputem Beograd – Zagreb.

Prema informacijama ovog dnevnog lista, Ikea planira da u prestonici otvori regionalni centar za ovaj deo Evrope, pa je pred predstavnicima ove kompanije za Srbiju nimalo lak zadatak, jer im je za podizanje objekta, sa pratećom infrastrukturom, potreban plac od najmanje 25 hektara.



Interesovanje ove svetski poznate kompanije za Beograd i Srbiju ne iznenađuje. Još pre petnaestak godina Ikea je prepoznala mogućnosti ovog tržišta, pa je u Novim Banovcima otkupila i uknjižila oko 20 hektara oranica u nameri da na tom mestu gradi, a u međuvremenu je otvorila prodavnicu kod Hajata. Zbog poznatih dešavanja na Balkanu, Ikea je promenila poslovnu politiku i odustala od te namere.

Ikea je osnovana 1943. godine i za nešto više od 60 godina stekla je status najvećeg lanca robnih kuća za prodaju nameštaja na svetu. Kompanija ima više od 200 robnih kuća širom sveta u kojima radi više od 100.000 ljudi. Promet ovog koncerna neprestano raste, zahvaljujući dobroj strategiji koja podrazumeva široku ponudu proizvoda po niskim cenama, što privlači veliki broj kupaca. Poslednjih godina kompanija beleži ekspanziju u Rusiji.


Izvor: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2006&....._id=223823



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 918 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 3 sakrivenih i 882 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., airsuba, amaterSRB, Andrija357, Arahne, ccoogg123, Denaya, Dorcolac, dule10savic, FileFinder, kjkszpj, kolle.the.kid, mikrimaus, mnn2, mrav pesadinac, opt1, Parker, raptorsi, repac, RJ, rovac, S2M, Sančo, Shinobi, theNedjeljko, Trpe Grozni, virked, Vlada1389, wolf431, YugoSlav, |_MeD_|, šumar bk2