Problem sa internet konekcijom?

1

Problem sa internet konekcijom?

offline
  • Pridružio: 30 Jan 2010
  • Poruke: 41

Napisano: 30 Jan 2010 18:49

Imam jako veliki problem,a moji provajderi kazu da nije do njih,vec do samog mog racunara,problem je sledeci:
veza mi pukne,i nemam pristup netu,tacnije mogu izaci na moj browser,ali mi nista ne znaci jel kada kliknem na odredjenu stranicu pise :
Could Not Locate remote server,a kada odem na mozilu pise mi error!
Veza je pukla,a meni dva kompjutercica stoje jos dole!!!
i kada kliknem ono se pojavi na sekund,i nestane!
GUZ - Glavom U Zid poludeo sam!
sta da radimmmmm?

Dopuna: 30 Jan 2010 18:52

slucajno sam ovo stavio u Linux,izvinjavam se... GUZ - Glavom U Zid



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Rade Jekić
  • Pridružio: 05 Okt 2005
  • Poruke: 3004
  • Gde živiš: Valjevo

Umesto svih tih crvenih emotikona bilo bi bolje da si postavio informacije o kom internet provajderu se radi ili o kojoj opremi se konkretno radi - ruter, modem, LAN prikljucak ili USB. Takodje, koji operativni sistem imas?



offline
  • Pridružio: 30 Jan 2010
  • Poruke: 41

Napisano: 30 Jan 2010 20:46

Evo,CDFnet je provajder,a ne,razumem se u ovo sto si napisao,pojasni mi malo,ako ti nesto znaci stavili su antenu,i brzina je 100/mbs ja mislim ali ne konatm ovo ostalo...

Dopuna: 30 Jan 2010 20:52

a,da jedini nacin da se ponovo konektujem je da restartujem kompjuter!
A ne pada mi na pamet da ga restartujem na svakih 30.min. ili kada pukne veza!
Kao sto rekoh zvao sam provajdera a oni kazu da je do mog kompa.
A,ako je do njega onda trazim pomoc od vas... GUZ - Glavom U Zid

Dopuna: 30 Jan 2010 20:56

Ime uredjaja:WAN Miniport (PPPOE)
Tip uredjaja: PPPoE
Tip servisa: PPP
Prenosi TCP/IP

i ako vam ovo nesto znaci drago mi je...

Dopuna: 30 Jan 2010 21:01

Ako neko vidi ovo MOLIM VAS HITNO MI JE!
izvinjavam se sto vam ovo nisam rekao o,da provajderi su mu rekli da
je moguce da je neki virus...

offline
  • m4rk0  Male
  • Administrator
  • Administrator tech foruma
  • Marko Vasić
  • Gladijator - Maximus Decimus Meridius
  • Pridružio: 14 Jan 2005
  • Poruke: 15766
  • Gde živiš: Majur (Colosseum)

U trenutku kada ti "pukne veza", nemoj restartovati racuna, nego idi start -> run i u runu kucaj cmd i lupi enter. Otvorice ti se command prompt i tu kucaj sledece:

ping google.com

Uradi screenshot i objavi sliku ovde.

offline
  • Pridružio: 30 Jan 2010
  • Poruke: 41

Napisano: 30 Jan 2010 21:16

Tebre,imam run,ali ne mogu da ti dam screenshot,jer nemam paint,a na ovom (izvinite na izrazu) drnavom netu ne mogu da skinem ni miniclip@game!!

Dopuna: 30 Jan 2010 21:22

e,pojavio mi se prozor,i pozadina je crna,i pise mi sledece:
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
C:/user/fgfg>

Dopuna: 30 Jan 2010 21:50

oooooo COVECE TREBA MI POOOOOOMMMMOOOOC!

offline
  • m4rk0  Male
  • Administrator
  • Administrator tech foruma
  • Marko Vasić
  • Gladijator - Maximus Decimus Meridius
  • Pridružio: 14 Jan 2005
  • Poruke: 15766
  • Gde živiš: Majur (Colosseum)

Taj prozor sa crnom pozadinom sto ti se pojavio je command prompt. Tu kucaj ono sto sam ti rekao, a to je:

ping google.com

i lupi enter. Sacekaj jedno 15-ak sekundi i onda prepisi ovde sta ti se pojavilo (kad vec ne mozes da uradis screenshot).

Ponavljam, sve ovo uradi kad ti pukne veza.

Kad sve to uradis mozes restartovati komp kako bi ti se vratila veza i kako bi mogao da napises ovde na forumu sve sto sam ti rekao da uradis.

offline
  • Pridružio: 30 Jan 2010
  • Poruke: 41

e,skinuo sam RW sa neta i to je neki Paint,i uradim screenshoot i ostavim sliku u kompu,ali nece da je ucita preko bilo kog programa,tacnije nece ni preko jednog!

offline
  • m4rk0  Male
  • Administrator
  • Administrator tech foruma
  • Marko Vasić
  • Gladijator - Maximus Decimus Meridius
  • Pridružio: 14 Jan 2005
  • Poruke: 15766
  • Gde živiš: Majur (Colosseum)

Pusti sad paint i screenshot i procitaj sta sam ti napisao u prethodnom postu i tako i uradi.

offline
  • Pridružio: 30 Jan 2010
  • Poruke: 41

Napisano: 31 Jan 2010 2:52



Dopuna: 31 Jan 2010 2:54

jesam li ovo dobro odradio? celu noc sam sa sestrinog lap-topa trazio ovo,pa da prebacim paint,ali nema ni ona, pa sam sa njenog skinuo
taj RWPaint,i prebacio na moj i uslikao pozadinu...
jel ok?

offline
  • Duško Ljepić
  • Pridružio: 19 Jul 2008
  • Poruke: 221
  • Gde živiš: Apatin

Probaj da se javiš u ambulantu i da ostaviš tamo log, pa vidi šta će ti tamo reći!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 910 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 9 sakrivenih i 848 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, alkatraz080, bladesu, bobomicek, Boris90, botta, branko7, cavatina, darionis, darko_c, darkojbn, darkstar101, Dejan84, doklevise, DPera, draganca, Frunze, gacesam, gomago, jackreacher011011, Kristian_KG, ljuba, mercedesamg, mikrimaus, Milan A. Nikolic, Miskohd, naki011, nebkv, nuke92, Panter, Parker, pceklic, promajauglavi, repac, riva, ruma, S2M, Shinobi, Sirius, Smajser, Srle993, stegonosa, Stoilkovic, Van, vaso1, vathra, VladaNS1978, vladulns, Voja1978, vsn111, Zerajic, zlaya011, Zmaj001