Problem sa internetom

1

Problem sa internetom

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2010
  • Poruke: 11

Pozdrav,
problem je sledeci: u jednom trenutku sve radi normalno i otvara sve strane, a zatim pocne da prikazuje "Problem Loading Page/ Srever Not Found", pri cemu neke stranice otvori a neke ne (bez neke logike, u smislu da nekad neke strane hoce da otvori a sledeci put, te iste, nece). Ti periodi kad radi i kad ne radi se smenjuju na bukvalno nekoliko minuta. To se prvi put pojavilo pre 2-3 meseca. U telekomovoj podrsci su mi rekli da nije do njih i da reinstaliram kompjuter. Nakon reinstalacije je radilo sve ok do pre 2 dana.

Posto su mi rekli da sigurno imam neki virus, izlozila sam problem u "Ambulanti", a vas kolega je utvrdio da to nije problem i da su potrebna neka podesavanja, pa me je uputio na ovaj deo foruma za savet.

Unapred hvala



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Feb 2008
  • Poruke: 14018
  • Gde živiš: Nish

-Koristis Telekomov ADSL?
Da li modem koji si dobila podrzava Wireless? Ukoliko je odgovor potvrdan, da li si zastitila Wireless?


-start -> run -> msconfig -> kartica StartUp -> okaci SS da pogledam
Takodje dok si u tom prozoru, klikni na karticu Services (stikliraj Hide all Microsfot Services) i okaci mi SS.


-Deinstaliraj Ask Toolbar.



offline
  • Pridružio: 16 Avg 2010
  • Poruke: 11

Da, telekomov adsl, nema wireless, mislim - Huawei SmartAx MT822

Ja se izvinjavam al moras mi objasniti sta je to SS

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2008
  • Poruke: 14018
  • Gde živiš: Nish

Izvinjavam se sto sam napisao skracenicu (koju pola foruma ne razume).
SS je skracenica od ScreenShot.
Kako ga napraviti?
-> http://www.mycity.rs/Pitanja-i-predlozi/Pravljenje-screenshota.html

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2010
  • Poruke: 11

Nece da rasiri prozor da se vidi sve pa evo iz delova:







offline
  • Pridružio: 02 Feb 2008
  • Poruke: 14018
  • Gde živiš: Nish

Prva slika -> destikliraj sve
Druga slika -> destikliraj sve sem Avire (obavezno destikliraj GoogleUpdate)
Treca slika -> destikliraj prvu service


Restartuj racunar.

Da li problem i dalje postoji?






Ukoliko postoji, isprati sledeci link (promeni DNS) pa javi rezultate:
-> https://store.opendns.com/setup/device/windows-xp/

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2010
  • Poruke: 11

Za sada radi ok, a internet se upravo ubrzao neverovatno, ne pamtim kad je ovako brzo otvarao strane.

A onaj Ask Toolbar od prvog posta, nasla sam nesto Ask.com u Program Files pa ne znam jel to to, a i ne znam kako da ga deinstaliram?

Ako bude nekih promena javicu se (ali da ne baksuziram).
Hvala hvala hvala Smile

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2009
  • Poruke: 533
  • Gde živiš: U kuci!

Izvinite sto upadam Very Happy da li bi se i meni ubrzao interenet kad bih uradio sve ovo?

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2010
  • Poruke: 11

Napisano: 16 Avg 2010 21:00

Upravo sam ubaksuzirala Smile
Otvorila sam google i nasumicno otvarala strane da vidim da li radi sve i opet pokazuje Server not found. I evo posle minuta, otvara normalno.

Dopuna: 16 Avg 2010 21:15

Uradila sam i ono drugo, tj promenila DNS, za sada je otvara sve

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2008
  • Poruke: 14018
  • Gde živiš: Nish

Shonewizard ::Izvinite sto upadam Very Happy da li bi se i meni ubrzao interenet kad bih uradio sve ovo?

Verovatno. Mr. Green



Citat:A onaj Ask Toolbar od prvog posta, nasla sam nesto Ask.com u Program Files pa ne znam jel to to, a i ne znam kako da ga deinstaliram?

Nikada ne brises programe tako sto ih obrises Delete opcijom (izbrises folder) iz Program Files-a. Time takoreci nista nisi obrisala. Ostaje brdo "repova" sto u Registry sto na drugim lokacijama na hdd-u u zavisnosti od programa.
ASK Toolbar obrisi iz Control Panel -> Add/Remove Programs, kao i svaki program sto brises.


Citat:Otvorila sam google i nasumicno otvarala strane da vidim da li radi sve i opet pokazuje Server not found. I evo posle minuta, otvara normalno.

Najverovatnije je problem do Telekom-a. I kod mene je slican problem. Evo teme gde sam objasnio sta se kod mene dogadja:
-> http://www.mycity.rs/ADSL/Sta-se-ovo-desava-sa-Telekom-IPTV-Ineternet.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 825 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 9 sakrivenih i 770 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, bladesu, Bobrock1, bojank, darionis, ddjxxi, Dejan84, Deneb, DonRumataEstorski, Dorcolac, Ehinacea, Frunze, ikan, IvanKotan, kokan0905, ladro, laurusri, Magistar78, mantrox, mercedesamg, micoboj, milekNS, miodrag, misa2, Miskohd, nenad81, nuki1234, oldtimer, Outis, Panter, pceklic, pericanet, platana, promajauglavi, purke62, Sale.S, Steeeefan, stegonosa, Stoilkovic, Van, vathra, Voja1978, wulfy, x9, zlaya011, zziko