TECH deo OPŠTI deo VOJNI forumi

Blog korisnika Sirius

Vaš ljubimac iz protivničkog tabora
Idi na vrh
Srbi su podeljeni po mnogim osnovama i šavovima i mnoge od tih podela su istorijski neutemeljene ili nedokazane. Međutim, podela na ''partizanovce'' i ''zvezdaše'' je apsolutno utemeljiva i faktografski dokaziva - događajima, brojkama, ljudima...

Bez obzira na to što smo kao navijači veoma subjektivni (to je imanentnost navijanja), mora da su postojale ili postoje sportske veličine u suprotnom taboru kojima ste se iskreno divili; bilo kao igrači tima ili reprezentacije, oni su kod vas imali, ko zna iz kog razloga, simpatije. Predlažem da se u ovom blogu bavimo takvim ličnostima - sportistima koji su snagom svog autoriteta, vrhunskim dometom i džentlmenstvom umeli da pređu granice navijačke strasti. Evo, da počnem sa svojim primerima:

Ljubodrag Duci Simonović. Magistar prava i doktor filosofije. Autor mnogo knjiga od kojih je ''Pobuna robota'' nešto što nije postojalo u našoj literaturi kao vrsta do tada.
Prototip košarkaša iz budućnosti. Prvi uspešni visoki bek naše košarke, čovek koji je dokazao na svom primeru da je košarka (bila) sport intelektualaca. Njemu uz rame stavljam i centra ''Radničkog'' Marovića, profesora univerziteta i doktora nauka, u vreme dok je bio jedan od najboljih jugoslovenskih centara.

Duci je prvi čovek u istoriji našega sporta koji je podigao glas protiv sistema, ali takvom snagom i autoritetom da ga ni jedan ''pravoverni'' ni režimski novinar ili medij nije mogao nadmudriti ili ućutkati. Otišao je iz košarke u momentu kada je mogao da da nemerljivo mnogo.

Dragan Džajić. Koliko god da nismo voleli ''Zvezdu'' (a tih godina dok je Džaja žario i palio sve im je išlo od ruke), svi u Jugi su poštovali Džaju.

Lazarević. Markantni brka, rukometaš ''Zvezde'', član tima koji je u Minhenu na XX olimpijadi osvojio zlatnu medalju u Rukometu . Mogao je iz zaleta, u troskoku , da preskoči kozlić. U vreme kada su harali Rumuni, Rusi i zapadni Nemci, ova ekipa delila im je lekcije.

Evo, za početak ove tri ličnosti. Bilo ih je još, ali neka krene tema.
Kako sam zaradio (i potrošio) moje prve pare...
Idi na vrh
Čudni su putevi gospodnji...ali su putevi para još čudniji.Rastao sam u porodici u kojoj je svega bilo dovoljno, ali ne previše, pa ako sam hteo neku ploču više, ili neku maketu, vanredan put na more i slične stvari, morao sam da se sam potrudim. Nećete verovati, u ovoj zemlji nekada su klinci mogli da zarađuju pare (i to lepe pare), a sada ni odrasli ljudi to ne mogu tako lako.

U ovoj temi pišimo o svojim prvim zarađenim parama.

Ja sam svoje prve pare zaradio u prvom razredu gimnazije (!) tako što sam za lokalni Pokret gorana kosio četiri dana travu oko naših zgrada. Za pare koje sam dobio kao ''narukvice'' (na ruke, zlatno to vreme beše, bez pdv i fiskalnih kasa), kupio sam prve farmerice - super rajfle (Cigani koji su ih donosili iz Trsta zvali su ih super rifle), plitke starke i LP Bee gees. Za četiri dana košenja trave (intelektualni posao), a vi konvertujte to u sadašnje vrednosti...

Ajd sad vi... Wink
Neobični nickovi
Idi na vrh
Dade mi Ubica 88 inspiraciju. Često na ovom, pa i drugim forumima, srećem neobične, pa i čudne nickove. Takve, da im ne znam ni ime ni značenje, a svakako govore nešto o svom vlasniku. Predlažem da se ovde time bavimo. Naravno, uz veliku molbu da se vlasnici dotičnih nickova ne nađu uvređeni i pogođeni što ih ''uzimamo u usta'', da ne kažem provlačimo preko monitora.

Jednostavno - neobični nickovi. Možda će neko od tih vlasnika biti i ponosan na svoj nick jer ga je upravo s tim razlogom napravio - da se kao takav primeti? Ko zna...

Evo mojih favorita - na prvo čitanje:

Ubica 88
gOc47777
Konjokradica
loveMETAL.loveHIM
lidzaja
Kako sam postao legalan...
Idi na vrh
Ajd da ovde podelim s vama novo iskustvo: moja firma je dobila budžetske pare da legalizuje programe, tako da smo legalizovali sedamnaest kompjutera. Kakvo je iskustvo? Bojim se - nikakvo. Toliko dugo sam na piratskim programima da ne umem da primetim razliku. E, da : sad nema više rada sa Wordom (već sa Openofficeom) i zabezeknut sam saznao da originalni word košta preko 1000 evra. Kolega mi je instalirao erzac program, zamenu za Photoshop(Xnwiev) i za Korel (inkscape), ali ja ih za sada s gađenjem otvaram ...i jedva čekam da odem kući i radim kao čovek. Naravno, sad smem da prihvatam sve one silne updatove koje pre nisam smeo, ali urođeni oprez me još drži na distanci.

Predlažem da u ovom blogu pišemo upravo o takvim iskustvima: kako ste se osećali kada ste prvi put seli za legalan OS. Znajući za procenat piratskih OS pesimista sam što se tiče broja učesnika ( Mr. Green ), ali - nikad se ne zna...
Koga biste hteli lično da upoznate sa MC?
Idi na vrh
U moru sličnih tema mislim da i ova ima svoje mesto, makar među blogovima. Već smo se izjašnjavali koji nam je nick najdraži, kako nam je nastao nick, a u rubrici ''Ne ljuti se čoveče'' razmenili smo mnogo pozitivnih emocija i energije.


Pitanje je sad: koga biste , od svih ovih virtuelnih, a stvarnih, pojava i ljudi, iskreno voleli da sretnete, popijete piće s njim, šetate, u praksi proverite svoje poglede na svet, družite se...Drugo - šta mislite: da li bi ta slika bila drugačija nego što je ovde, ovako virtuelno načinjena?

Evo moga iskustva: zahvaljujući druženjima i okupljanjima, mnoge ljude sa MC upoznao sam lično. Neki su bili upravo onakvi kakvim sam ih zamišljao, a drugi su bili neznatno drugačiji. Obično sam ja bio taj koji je iznenađivao svoje dotadašnje virtuelne pozanike. Upoznao sam (otprilike redom pišem) Spela, Miksa, Mačka, Penzulu, Vasiljevića, Wizarda (koji me zvao do prekuče Dule, keeez) , Duleta, Sanju, Legija, Ljubičanstvenu, Jovanu, Stelu Noir, Pigmaliona, Moskovca (sa brdom čokoladica), Mihajla, Zikoa, Natriks, Radeta 012, Zorgea (kako da njega tajanstvenoga preskočim), Đokinena, Rumu, Huskera, Pecu i njegovog brata Defaulta, Zoroa +...e sad mi se već sve zabrojalo, setiću se. Mora biti da ima još neko sa vojnog - da , Maha sa jaknama. Po drugim mestima sam upoznavao ljude koji su isto na MC ali ne dolaze na okupljanja (u Kikindi, Senti - Koen i Stepski vuk, Smederevskoj Palanci je to Ljuba, itd, itd). Eto, meni je MC pomogao u realnom životu da upoznam mnoge sjajne ljude.

Sad je red da i ja prvi odgovorim na ovo pitanje. Širi je spisak koga bih hteo da još lično upoznam, ali neka taj spisak počne sa neverovatno visprenom i omiljenom osobom na našem lepom MC, a to je Danuška. Rame uz rame njoj su još i Tamti, Lomova (ladno me nokautirala u ''ne ljuti se čoveče''), Nevene Nevene (ili kako već), Saten, moj dalji zemljak Bobby, Rapha, Rasty, Gfactory, Jelkica, Sorelag, dr Bora u svakom slučaju, itd, itd. Što se tiče isključivo vojnog foruma, najradije bih kada bismo svakoga jutra imali smotru, kao u kasarni pa da se stalno viđamo.

Dakle, definitivno - mrtva trka između Danuške, Tamti i Lomove s blagom, kavaljerskom prednošću za Danku. Za početak.
Šta nisam nikada do sada radio (radila)...
Idi na vrh
Život nam prolazi u rasponu od ''svakodnevnih, neobičnih rituala'', do rutinskih postupaka. Teku nam dani kao da ih imamo bezbroj. Nekada smo zadovoljni sobom i svojim životom, a nekada ne. Između realnosti života i sanjanih i nedosanjanih želja kreću se naši , nama najvažniji i jedini životi.
Da li ste se nekada zapitali - šta nikad niste do sada uradili ili imali, i da li vam je to neispunjena želja?
Evo, ja ću početi s mojim spiskom i samo se nadam da neće biti predugačak:
-Nikad nisam ušao u podmornicu
-Nikad nisam probao rakove
-Nisam još uhvatio glistu golim rukama
-Skok padobranom mi je ostao pusta želja
-Nisam nikada ušao u rols-rojs.

Eto, za početak, toliko...Monitor je vaš Wink
Nova, 2008. prestupila...
Idi na vrh
Kako nezvanično saznajemo, Nova godina je, ipak, stigla. Iz loše obaveštenih izvora javljaju da se dugo premišljala da li da dodje u zvaničnu, radnu ili prijateljsku posetu našoj zemlji. Krugovi bliski Novoj godini nisu ni potvrdjivali ni demantovali glasine koje su neki neodgovorni tipusi širili - da će nas ona zaobići. Na pitanje kakav je karakter očekivane posete, portparol Nove, 2008. godine najpre je diplomatski izbegao odgovor ,da bi zatim u jednoj rečenici spomenuo da postoji nekoliko scenarija. Prema jednom, ukoliko bi poseta bila radna, Nova godina bi posetu odložila dok se ne pojavi njena vanbračna sestra Srpska nova godina, jer dotle u Srbiji niko i ne radi. Ako bi, pak, poseta bila zvanična, Nova godina još nije dobila potvrdu ko je u Srbiji uopšte zvaničan. Kada je upitan za prijateljski karakter posete uz komentar da ona kod nas nema prijatelja, portparol je pocrveneo, pobeleo i pao u nesvest, očigledno nemajući pripremljen odgovor. Nastao je tajac. Neimenovana , visoka ličnost iz kabineta Nove, 2008. godine brzo se snašla u neprijatnoj situaciji. Prišla je mikrofonu i ovo proglasila ružnom i neprofesionalnom provokacijom, pročitavši pripremljeno Saopštenje za medija koje navodimo u celosti:
''Posle konsultacija sa koleginicom 2007. koje su trajale 365 dana, Mi, Nova 2008. godina , ubedjena u ispravnost svoje odluke, čvrsto smo rešili da posetimo najpre najlepši, najmnogoljudniji, najčistiji i najgostoljubiviji grad čiji žitelji samo o mom dolasku pričaju i s nestrpljenjem ga očekuju: neću vas držati u neizvesnosti - to je MyCity, najveći virtuelni grad na Balkanu. Srećna ja njima i oni meni! Istovremeno, nudim svoje komparativne prednosti od kojih je najveća ta da ja imam jedan dan više i da će svi, koji su rodjeni 29. februara moći posle četiri godine iščekivanja da proslave rodjendan.’’

Za MyCity
Sirius,
specijalni izveštač s lica mesta, koji vam ujedno i prvi želi srećnu, Novu 2008. godinu

U životu nam je svašta kasnilo, samo su na vreme stizale nove godine...
parafraza Duška Radovića

Ovim ujedno otvaramo novu temu: gde ste i kako dočekali Novu, 2008. godinu?
Nova, 2007. godina, ipak stigla? Kako ste je dočekali?
Idi na vrh
Kako nezvanično saznajemo, Nova godina je, ipak, stigla. Iz loše obaveštenih izvora javljaju da se dugo premišljala da li da dodje u zvaničnu, radnu ili prijateljsku posetu našoj zemlji. Krugovi bliski Novoj godini nisu ni potvrdjivali ni demantovali glasine koje su neki neodgovorni tipusi širili - da će nas ona zaobići. Na pitanje kakav je karakter očekivane posete, portparol Nove, 2007. godine najpre je diplomatski izbegao odgovor ,da bi zatim u jednoj rečenici spomenuo da postoji nekoliko scenarija. Prema jednom, ukoliko bi poseta bila radna, Nova godina bi posetu odložila dok se ne pojavi njena vanbračna sestra Srpska nova godina, jer dotle u Srbiji niko i ne radi. Ako bi, pak, poseta bila zvanična, Nova godina još nije dobila potvrdu ko je u Srbiji uopšte zvaničan. Kada je upitan za prijateljski karakter posete uz komentar da ona kod nas nema prijatelja, portparol je pocrveneo, pobeleo i pao u nesvest, očigledno nemajući pripremljen odgovor. Nastao je tajac. Neimenovana , visoka ličnost iz kabineta Nove, 2007. godine brzo se snašla u neprijatnoj situaciji. Prišla je mikrofonu i ovo proglasila ružnom i neprofesionalnom provokacijom, pročitavši pripremljeno Saopštenje za medija koje navodimo u celosti:
''Posle konsultacija sa koleginicom 2006. koje su trajale 365 dana, Mi, Nova 2007. godina , ubedjena u ispravnost svoje odluke, čvrsto smo rešili da posetimo najpre najlepši, najmnogoljudniji, najčistiji i najgostoljubiviji grad čiji žitelji samo o mom dolasku pričaju i s nestrpljenjem ga očekuju: neću vas držati u neizvesnosti - to je MyCity, najveći virtuelni grad na Balkanu''. Srećna ja njima i oni meni!

Za MyCity
Sirius,
specijalni izveštač s lica mesta, koji vam ujedno i prvi želi srećnu, Novu 2007. godinu Very Happy

U životu nam je svašta kasnilo, samo su na vreme stizale nove godine... Twisted Evil
parafraza Duška Radovića


Ovim ujedno otvaramo novu temu: kako ste je dočekali?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 971 korisnika na forumu :: 62 registrovanih, 8 sakrivenih i 901 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksandarbl, Andrija357, Atomski čoban, b_z_b, bavar357, Belac91, Boris BM, Brada i Gibanica, Bubili, Denaya, doklevise, Dorcolac, dragan_mig31, draganl, Drug pukovnik, flash12, Frunze, gomago, Griffon vulture, ILGromovnik, Insan, Istman, ivan1973, izi, krkalon, krlebgd77, Lazarus, liman, ljuba, loon123, lord sir giga, Magistar78, mercedesamg, mihajlot2013, mrvica78, nebkv, Niko Bitan, nobutado, pacika, pedjolino76, pein, Rakenica, Ray1973, rikirubio, RobinHood12, sakota79, sasa1, segax1, slonic_tonic, Sr.Stat., Srki98, Srky Boy, stagezin, Stuka76, styg, Trpe Grozni, Vlad000, Vlada1389, vladom6, Vlajman1957, vsn111, Wisdomseeker