Bajke u Srbiji

Bajke u Srbiji

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2007
  • Poruke: 270

Alisa i dalje živi u Zemlji čuda (otišla bi, al' nema vizu).
Crvenkapa promenila boju (više puta).
Tri praseta postala tajkuni sa građevinskom firmom (za jednim bratom raspisana poternica).
Kapetan Kuka čeka početak suđenja u Hagu.
Glupi mravi nešto uče preko cele godine, a cvrčak postao estradna zvezda.

Nema više pravih bajki, sada je sve Reality (show).
Ali, ne brinite. Vratiće se rode (a i kupus).
A mi ćemo, kao i proteklih sedamdeset godina, pokušati da vam prikažemo stvarnost.

Svima onima koji još uvek veruju u bajke (Deda Mraza, Božić Batu, EU...) poklanjamo ČAROBNI PASULJ! Marljivo probran i sveže ubran sa Pasuljanskih livada, čeka da ga posadite i uspnete se plodovima svoje nepomućene vere u bolje sutra, tj. prekosutra. Pošto je potrebno popeti se jaaako visoko, ne preporučuje se ''neverujućima''!

Novine pišu da Petar Pan šmrka kokain... a Zvončicine nove fotografije u Kuriru neću ni da komentarišem.

Petar Pan je u stvari sve vreme zeleo da bude crnac i da lici na Majkla Dzeksona, ali posto vise ni sam Dzekson ne zna kako je izgledao pre plasticne konstrukcije novog identiteta, Petar se razocarao u ljude, medije, Zemlju i citav svet, pa je krenuo u potragu za Malim Princom, ruzom i ovcom. I nestao u akciji u nekom od galaktickih svetova.

A Alisa ga jos uvek ceka... u svojoj licnoj bajci i za to vreme pise "istinitu i autenticnu povest koja ce raskrinkati ulogu Luisa Kerola u istoriji decje knjizevnosti i matematike za odrasle".

Javio Kurir nocas (a ja prolupala od celodnevnog sedenja za ovom masinom i lupanja po tastaturi u tzv. naletu kreativnog pisanja)

Eh mi mravi... sedimo i ćukamo tastaturu. Još malo, dok imamo para za internet, dok ima struje. Dok ne krenu velike kapljice kiše da padaju na nas, kao pre nekih 9 godina. Opet se sprema nevreme. Opet ćemo mravinjak iz početka graditi. Hudoba je sudba naša. Valjda će Tunjavi promeniti mesto i sedeti na nekom drugom, koje mu sleduje. U nadi za bolje sutra, učimo, jer sutra (danas?) imamo ispit. I mi smo prolupali, nauka je zahtevna i iziskuje odricanje i požrtvovanost. Živeli.



A evo i zmaja.

i vise pisaca ima... http://www.mycity.rs/Blog/Basna-o-Srpskome-prezivljavanju.html

Snezana i 7 patuljaka su i za "Kurir" preveliki hard-core. Fotografije sa svojih bahanalija objavljuju na (film-za-odrasle)-o sajtu i zaradjuju grdne pare.

Pepeljuga otvorila firmu za pranje i ciscenje, da zaradi ponesto sa strane.

Uspavana lepotica izdala knjigu "kako spavati 100 godina i ostati lepa" koja se slabo prodaje.

Princevi - supruzi gorepomenutih - svrckaju se po Monte Karlu i Svajcarskoj i trose svoja mukom zaradjena nasledstva.

Dambo osnovao stranku, ali nije prosao cenzus.

moscow, genije! Very Happy

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 806 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 6 sakrivenih i 757 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Alibaba1981, bokisha253, botta, cavatina, cenejac111, dankisha, darkangel, Denaya, Dorcolac, Dvojac005, Excalibur13, Griffon vulture, Hans Gajger, havoc995, Insan, kalens021, mackenzie, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, mile23, mnn2, Njemac, panzerwaffe, RJ, ruger357, samsung, Sirius, slonic_tonic, SR-3m, ss10, stalja, Sumadija34, suton, t84dar, Trpe Grozni, tubular, vlvl, wizzardone, Wrangler, zbazin, 125