Da li je cigra pala? (SPOILER INCEPTION)

1

Da li je cigra pala? (SPOILER INCEPTION)

offline
  • Pridružio: 05 Avg 2009
  • Poruke: 472

Kao sto sama tema kaze, zanima me vase misljenje ne o tome koliko je sadrzajan, zabavan, dobar i kvalitetan film, vec da svi koje je film doveo u konfuzno stanje kao mene iznesete svoje vidjenje radnje.
Da li je sve bio san, da li je zapravo Di Caprio a ne Fiser bio objekat usadjivanja, sta se zapravo desilo kad se u limbu sastaju Di Caprio i kinez i da li je kraj uopste bio san ili java?
Pa izvolite...

nema tacnog odgovora. pocetak je tek na kraju. Wink

Po mom misljenu sve je bio san
Evo zbog cega:

Obrati paznju na kraju filma kada Di Caprio dodje kuci i zagrli decu na stolu zavrti tu cigru,pred sam kraj taman pre nego sto krenu ending credits ta cigra pocinje da se ljulja kao da ce da padne.

Da je u pitanju san cigra bi se vrtela savrseno mirno i ne bi lelujala ili krenula da pada....

Uporedi ovo sto sam napisao sa pocetkom filma kada Di Caprio u snu vrti cigru videces koliko se ona "savrseno" i "mirno" vrti u odnosu na cigru na kraju filma...

Mozda si u pravu ali ne mislim da je bas sve bio san jer je u jednom ili dva navrata tokom filma cigra takodje pala.
A sta mislite da li je san bio u cilju da se on vrati u realnost i da onaj zadatak nad Fiserom nije imao nikakvog znacaja, jer je sve bila predstava za Di Kaprija?
Je li onda to treba da znaci da je njegova zena zapravo ziva i da je skocila s prozora misleci dobro (da je sve san) pa se na taj nacin probudila dok je on ostao u snu?
Zasto se Fiser nije niceg secao nakon budjenja u avionu a svi ostali jesu?

Kao sto sam napisao na temi o filmu lepota Inceptiona lezi u tome da svako moze tumaciti kraj, i ne samo kraj nego ceo film na svoj nacin.

Za neke je ceo film bio san za neke je sve bila stvarnost Wink

Jedinstveno objasnjenje ne postoji!

A ako zelis jos malo da lomis glavu sa Inception evo ti jedan grafikon Smile


Pala je.. to je opste poznato...

Isti glavni glumac, slično poigravanje svešću gledaoca u po mom mišljenju mnogo boljem filmu Shutter Island.

Snaga filma je bash u tome, sto ga svako tumaci na svoj nacin.
Pravi odgovor je u nasoj masti. Smile

Acid me usmeri ovde i pomuti mi um!
E sada, moje prvo mišljenje je bilo da je kraj bio san i da on nikada nije preživeo međutim moja svest je ignorisala tu poslednju scenu gde se čigra zavrti nestabilno a tačno je da mora perfektno da se vrti da bi to bio san - tako je rečeno na početku filma. Što me dovodi do zaključka da je sve bilo san sem kraja, što opet otvara u meni stotinu pitanja i što je najgore tek sada ne razumem ništa i moraću ponovo da odgledam film Very Happy
A bio sam siguran da je film jednoličan. Pff.

primetio sam da kad god je u snu ima burmu Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1376 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 7 sakrivenih i 1332 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, aleksmajstor, Alibaba1981, Atomski čoban, bladesu, BlekMen, Bobrock1, bojank, bojankrstc, Boris90, ccoogg123, crnogorac, Dannyboy, Dimitrise93, doktor1964, Dorcolac, dragoljub11987, FileFinder, GenZee, havoc995, ILGromovnik, kuntalo, ljuba, ljubacv, madza, maiden6657, mile23, milutin134, opt1, Seeker, shone34, Srle993, Valter071, Zandar, zillbg, zzapNDjuric99, Čivi