Koje novine čitate?

1

Koje novine čitate?

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2008
  • Poruke: 145
  • Gde živiš: 011

Dakle, koje dnevne/periodične novine se kupuju i čitaju u domovima korisnika MCa? (Mislim na aktuelni period, ne na novine koje više ne izlaze ili koje više ne čitate!)

Ja ću početi Wink

Redovno:
- Politika (tradicija u mojoj kući, mada ja više volim Blic)
- besplatna dnevna novina 24 sata ("Blic Lite" Very Happy )
- Politikin zabavnik (moja tradicija Wink )
- Svet kompjutera
- Bazar (mamina novina, ali je i ja ipak prelistam)
- National Geographic

Povremeno:
- Blic (ne uzimam ga stalno, kad već redovno uzimamo Politiku)
- Com&GSM Info (ne zato što mi se sviđa, nego zbog prekraćivanja dosade na poslu)

Kod mene malo to sve drugacije izgleda. "Gastronom" i "Taste" su obavezni (prvi je mesecnik, drugi dvomesecnik, naravno o klopi Smile ). Cesto kupim "Vokrug Mira" ("Oko sveta", ruski casopis tipa "National geographic"-a), ponekad "Maxim", "Esquire" ili "Men's Health" (tzv. klozet-literatura). Nedavno nasla moja devojka neki almanah "T.O.P." ("Tajne, Otkrica i Zabava"), casopis koji izlazi jednom godisnje, ali ja bolje tekstove o svemu i svacemu jos nisam citao. Istina, kad se vide naslovi ("Mars pre i posle katastrofe", "Nuklearno oruzje u drevnoindijskim spisima", "Skrivena blaga Inka", itd.) pomisli covek da je sve to na foru "Zone sumraka"... Ali nije, sve o cemu se pise u tom almanahu je potkrepljeno izvodima iz naucnih istrazivanja, literature i snimaka sa lica mesta kada je moguce.

Dnevne novine ne citam, ako se ne racunaju internet izdanja preko Pecinih vesti.rs Mr. Green

Nekad je čitanje novina za mene bilo ritual čiji se početak odlaže - samo da bi se još intenzivnije u njemu uživalo. Odlazak do trafike, priča sa prodavcem, a po povratku kući prvo se pristavlja džezva za kafu. Neko je to već opisao, i to mnogo bolje od mene u kolumni "Vreme uživanja". Promenila sam više "ljubavi": u 12. je to bila "Tina", u 15. "Džuboks", u 16. i 17. "Galaksija", u 18. i 19. zagrebački "Start" i "Danas", a kasnije "Naša borba" i "Vreme".
Poslednjih godina sve ređe kupujem novine. Ponešto od dnevne štampe čitam na internetu.

Jedine dnevne novine, koje i dalje kupujem, i koje cu verovatno kupovati dok god budu izlazile, to je Sportski Zurnal.
Ostalo uglavnom pregledam na netu, najcesece Blic.

Čitam Politiku ili Večernje novosti.
Po nekad Evropu ili Standard. U svakom slučaju Politiku najviše volim...

Kad sam bila klinka to su bili Mikijev almanah Politikin zabavnik isl..onda sam prešla na Marti Misteriju Dilan Dog-a i još neke stripotekine stripove, e onda Galaksija, Tajne, Arka i neki časopis o rok muzici da li se zvao rock il već i bravo, ćao, a sećam se i džuboksa.....i Tine.....i naravno kasnije ženski časopisi Žena, Bazar, Ana...Porodične novine su bile Politika a sad moje porodice su Novosti, i Blic, kupujem one ženske časopise koji koštaju 15-tak dinara i samo bacim pogled na slikice jer nemam vremena da čitam....Nekada kupim Cosmopolitan domaće izdanje il neki skuplji zenski časopis....A ono što obožavam kao nešto što ume da oraspoloži su Bravo Casa i Casa i Moj stan isl... Moj muž čita trač novine a mene to ne interesuje ni malo. A da, deci kupujemo sve moguće dečije časopise neizmenično i N.G. ponekad. Najviše volim da čitam novine kad sam sama i uz kafu il u autobusu al to nekad radim dok čekam red u pošti il samousluzi da ne gubim vreme uzalud.

Btw, molim samo za odgovore u sadašnjem vremenu Wink Znači, šta ovih dana/meseci čitate, a ne "istorijski pregled" Wink

Samo Večernje Novosti, ako nema onda sajt B92. Very Happy

Blic, Novosti, ponekad Politika i 24h kada ugrabim. Uglavnom online izdanja a petkom Blic u papirnom obavezno Wink
I naravno ne propustam Svet Kompjutera (tr00 Smile ).

Samo , Glas Istre ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 896 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 1 sakriven i 886 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, comi_pfc, indja, Istman, ladro, Mi lao shu, Mixelotti, Oscar2