Mladi bendovi - R'N'R nije mrtav (ili bolje da jeste)

1

Mladi bendovi - R'N'R nije mrtav (ili bolje da jeste)

offline
  • Pridružio: 18 Jul 2005
  • Poruke: 312

Argus, Art Diler, Atlantida, Azilot, Broken Strings, Critical Solution, Dargoron, Dungeon Gates, Electric Chair, EON, Hatred, Hellion, Irish , over And The Crew, Lonesome Night, Masque of, Betrayal, NavtaKriejtivKru, Nicotin, Nightquest, One Big Hell, Overclock, Pain , Creator, Pass Matters, Pop - Ups, Raw Gore, Sick Distortion, Speedball, Styptic, Twisted Mind, Two Strokes, U.P.S!, Violent Chapter...

To su neki od naziva mladih bendova koje imamo. Citao sam redom i stigao do petog naziva kada me je presjekla diareja i moradoh u WC da dam nalaze. Od ove patetike, izvjestacenosti i gluposti dobijem brzoseritis ili brzogovnokliz.

Vec dugo vlada teznja da se naziv benda izmisli na engleskom jeziku kako bi svi oni bili "black ugly mother fucker"-si. Ili misle da je to prava stvar. Drndaju gitaru i glume vikend anarhiste.

"Rok muzika uglavnom dobije neku svoju fizionomiju, povrati joj se boja u lice kao bolesniku, onog trenutka kada počnu neka velika društvena i socijalna kretanja, nepravde, ratovi, siromaštvo i tako dalje.

U tim situacija rokenrol ponovo dolazi do izražaja, kao i za vrijeme demonstracija protiv bivšeg režima (1968-), kada su se odjedanput pojavile i neke grupe koje se do tada nisu svirale niti na radiju, niti se za njih znalo i tako dalje. Ali su se pojavile, jer su imale šta da kažu, imale su smjelosti da kroz tekstove i kroz muziku, koja je bila energična, govore o problemima i o razrešavanju problema tog društva.

Tako da rok u mirnodopskom periodu ima tendenciju da pređe u čistu komercijalu i to se događa i u svijetu. Ali, kažem, kad se dogode neke velike pretumbacije, da li ratovi, da li diktatorski režimi, onda je ustvari rok muzika prva koja će da krene u prve redove. Taj njen duh nije zamro i najjasnije i najbolje se taj duh oseća i vidi u takvim situacijama."

Topla preporuka, kompilacija Šta treba maloj deci i bendovi:
Činč,
Radost,
Tobić Tobić Idol Mladih,
Electrolasta,
Piknik,
Krš,

Trenutno po svetu veliki zamah hvata indie rock. Ja sam se zadnje tri ili četiri godine razbio od skidanja takve muzike.

Arcade Fire, Block Party, Franz Ferdinand, the Strokes, Black Rebel Motorcycle Club, the Killers, the Kills, Fratellis, Kings of Leon, the Concretes, Super Furry Animals, the Hives, Clap Your Hands Say Yeah, Interpol, Hot Hot Heat, the Rapture, the Klaxons, The Eagles of Death Metal, Cold War Kids, Calexico, Bright Eyes, the Islands, The Magic Numbers, Modest Mouse,...

...ko be kaže da je Rock mrtav il da mu nešto fali :-)

Rok je nastao iz pobune. Ovo sto sada vidimo je komercijalizovano drndanje.

www.balkanrock.com - moja preporuka

I mladi bendovi - OVDE

@Prokleta Nedelja

Slazem se da su mnogi od ovih bendova uzasni, pocev od imena pa do njihovih pesama koje su obicno dranje ali medju njima ima i nekih koji nisu tako losi i koji se stvarno trude.

E sad, zasto nazivi na engleskom... posto neki moji drugari sviraju u jednoj grupi (nisu na ovoj gore listi) mogu da pokusam da odgovorim na to pitanje.
Kada su smisljali ime zeleli su nesto sto ce biti isto i na srpskom i na engleskom (mozda neki latinski naziv ili staro-grcki). Jednostavno ljudi ne vide nikakvu perspektivu ovde kod nas i zele da imaju internacionalno ime posto se nadaju da ce jednog dana zasvirati van granica nase zemlje. Sad sto je to prakticno nemoguce to je druga prica... vazno je da se bar necemu nadaju Wink

Kazes da je ovo sad komercijalizovano drndanje... kakva crna komercijala kad ovi bendovi nisu ni dinara videli od muzike. Mozda si hteo da kazes da pokusavaju da lice na komercijalne bendove?

plcb83 ::www.balkanrock.com - moja preporuka

I mladi bendovi - OVDE


Zna on link ocigledno, jer je spisak bendova pokupljen upravo odatle.

Kako Vlada Džet reče,ima nade za naš rock.A i čekam neki koncert benda s3p,učinili su mi se odlični.
Što bi rokenrol bio mrtav ? Kod nas možda nije i najbolji,a u svetu se itekako svira.

Al sad problem je i u medijima i u samom "probijanju" posebno na TV jednog mladog benda.

Generalno je pitanje šta se danas podrazumeva pod rock muzikom kada se sve meša sa svačim.
A da ima komercijale u roku,ima.I ne vidim ništa "nužno" odvratno u komercijali,vidim više nešto loše u bendovima.

alternative, i indie jesu sad popularni ali... nije moj ukus Razz

U svakom slucaju bolje to nego... ostalo (mnogo ruzna rec, bolje tackice... )

Prokleta_Nedelja ::Argus, Art Diler, Atlantida, Azilot, Broken Strings, Critical Solution, Dargoron, Dungeon Gates, Electric Chair, EON, Hatred, Hellion, Irish rover And The Crew, Lonesome Night, Masque of, Betrayal, NavtaKriejtivKru, Nicotin, Nightquest, One Big Hell, Overclock, Pain , Creator, Pass Matters, Pop - Ups, Raw Gore, Sick Distortion, Speedball, Styptic, Twisted Mind, Two Strokes, U.P.S!, Violent Chapter...

Nicotin je bend iz Svedske Wink

I ja se slazem sa tim da ako se predstavljaju kao srpski bendovi logicnije bi bilo da imaju srpsko ime. Ali to je apsolutno nebitno dokle god oni sviraju kvalitetnu muziku.

diamond73 ::A da ima komercijale u roku,ima.I ne vidim ništa "nužno" odvratno u komercijali,vidim više nešto loše u bendovima.

Ocigledno ne shvatas poentu i sustinu rokenrola. Komercijala i pop je muzika napravljena samo sa jednim ciljem - da bude popularna i da se na njoj zarade neke pare.

Pa evo s ovim Štulićevim "nemam ni s kim, ni protiv koga", sve ti je receno. U jednom intervjuu (koji mozete naci na YouTube) na pitanje "da li je r'n'r mrtav?" odgovara sa "JESTE". Osnovni razlozi postojanja rok muzike (zudnja za slobodom - internom, protest protiv sredine, bunt) je nestao. Oko bendova se formiraju horde biznismena koji unovcavaju svaki ton, komercijalizuju. Bendovi uglavnom imaju svrhu da zarade novac a to je mnogo dalje od rokenrola - susta suprotnost.

Rokenrol nije mrtav, on je umrtvljen. Ceke neka gora vremena kada ce se pojaviti neki momci koji stvarno imaju nesto da kazu. Do tada ostavljam sve na "Mute"

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 872 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 8 sakrivenih i 816 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., AC-DC, alkatraz080, AlmiranteCralhoPizdinho, Bane san, Bobrock1, Boris Bosiljčić, ccoogg123, DejanSt, deLacy, djuradj, dulleo, Dvojac005, Excalibur13, gomago, hologram, Karla, Kubovac, Marko Marković, MB120mm, Mikisha, Milos ZA, mrav pesadinac, nuke92, opt1, procesor, randja26, royst33, S2M, Sančo, savaskytec, Shinobi, Sirius, Srle993, Steeeefan, strelac07, uruk, vathra, Vatreni Zmaj, Vlad000, vlad4, voja64, yrraf, zdrebac, zhuki8, Zimbabwe, šumar bk2, 1107