Multimedijalni projekat - SKC- 22. oktobar - 18h

Multimedijalni projekat - SKC- 22. oktobar - 18h

offline
  • Pridružio: 04 Okt 2008
  • Poruke: 0

MULTIMEDIJALNI PROJEKAT - SKC- 22. OKTOBAR - 18h


"VIDEO POEZIJA - POLJUBAC ŽENE ZMAJA"

Promocija knjige:
"POLJUBAC ŽENE ZMAJA"
Autor: SavaGor
( Zbirka poezije)

"Zbirka pesama Poljubac Žene Zmaja ukazuje na sled spontanih bljeskova koji jednovido i jasnovido postavljaju pitanja o čovekovom prisustvu u ovom svetu.
Ove pesme ne koketiraju sa već postojećim modelima i solucijama, već veruju u sopstvene detalje.
Pesništvo, kao i u slučaju ovog pesnika, ukazuje da spasa ima. Ne moramo ga čak ni pronaći, dovoljno je da započnemo putovanje ka njemu." ( Boško Mandić)

Promocija knjige "Poljubac Žene Zmaja" predstavlja multimedijalni projekat koji za cilj ima približavanje poezije na način na koji je savremeni čovek navikao da konzumira svet oko sebe . U pitanju su video zapisi koji slikom i glasom plene čula vida i sluha gde posmatrač dobija detaljniju predstavu poezije koja mu se predstavlja.
Ovo je korak i težnja, da se u čoveku , probudi uspavana potreba
ka čistom suočavanju sa poezijom. Pokušaj da se ta vrsta umetnosti koja je zaćutala i pored sve energije i senzitivnosti koju poseduje , ponovo čuje i da kod čoveka podstakne potrebu da se gladno vrati duhu poezije.


Uvodna reč: urednik knjige, Jadranka Bunuševac.
Video obrada : SavaGor
Pesme čita: Irena B.G.
Odjavna reč: SavaGor

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1043 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 7 sakrivenih i 990 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bojanM84, BraneS, brundo65, ccoogg123, dankisha, Doca, DonRumataEstorski, draganca, Georgius, Grah0, havoc995, helen1, ikan, Joja, JOntra, Još malo pa deda, kovinacc, Kubovac, kunktator, kybonacci, ljubacv, loon123, LUDI, MB120mm, mean_machine, mercedesamg, milimoj, misa1xx, MrNo, nemkea71, nenad81, nick79, novator, opt1, panzerwaffe, prle122, randja26, royst33, slonic_tonic, solic, stalja, theNedjeljko, vathra, VJ, Zi0mek