“Muzikalni kutak - Musical Corner 2008”Medjunarodni muzicki

“Muzikalni kutak - Musical Corner 2008”Medjunarodni muzicki

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2008
  • Poruke: 0

“MUZIKALNI KUTAK – MUSICAL CORNER” je Festival na kome svoje umece u pogledu vokalne tehnike kao solisti iskazuju deca i mladi vokalni solisti (pevaci). Osim vokalnih ostvarenja dece i mladih na Festivalu su i nova ostvarenja kompozitora, aranzera, pesnika, tekstopisaca i to u kategoriji dece - decija zabavna pesma, a u kategoriji mladih - savremena POP pesma. Svi ucesnici su podeljeni u dve uzrastne grupe i to deca do 12. godina i mladi 15-28. godina. Festival je medjunarodni i okuplja ucesnike iz vise zemaljaa i to po 15 u svakoj kategoriji..
Ovako koncipiran je jedinstven u Srbiji i okruzenju i kao takav jedini koji posle ukidanja Subotickog omladinskog Festivala egzistira u nasoj zemlji i daje sansu mladim interpretatorima da iskazu svoje vokalno umece kroz nove kompozicije pisane specijalno za ovaj Festival od strane eminentnih autora.
Festival ima 2 takmicarske veceri, jednu za decu i drugu za mlade interpretatore, kao i petodnevni edukativnu radionicu - kurs pevanja , (2007. god. majstorski kurs vodila Mila Mavrova prof. kalsicnog i pop pevanja Bugarska)... Kurs se zavrsava koncertom polaznika , a to je ujedno i otvaranje Festivala, zatim slede dve takmicarske veceri.
Tokom ovih 6. godina ucesce je uzelo preko 1000 osoba po raznim osnovama , vokalni solisti, kompozitori, aranzeri, pesnici , tekstopisci, snimatelji , horovi, prateci vokali, plesni ansambli , ljudi koji se bave organizacijom, majstori svetla, ton majstori, voditelji, inspicijenti programa....
Deciji muzicki Festival “Muzikalni kutak mali” osnovan je 2002.godine i imao je regionalni karakter posto su ucesnici bili deca iz Zajecara, Bora, Negotina i Knjazevca, a pobednik je isao kao predstavnik Festivala na “Festival kulture mladih” u Knjazevcu.
Drugi po redu Festival odrzan je 2003. godine i vec je imao dve kategorije i to za uzrast do 12. godina (“Muzikalni kutak mali”) i za uzrast 12-15. godina (“Muzikalni kutak plus”). Na Festivalu je u tri festivalske veceri (dve polufinalne i 1. finalne) ucestvovalo preko 40. ucesnika iz Beograda, Podgorice, Nisa, Bora , Bele Palanke, Negotina, Novog Sada i drugih gradova Srbije i Crne Gore. Drugi po redu Festival je imao Savezni ili nacinalni nivo, a pobednik je stekao pravo da ucestvuje na decijem Festivalu u Zrenjaninu.
Treci po redu Festival odrzan je u Zajecaru(26 i 27. novembra 2004. godine) i bio je Medjunarodani, jer pored dece i mladih iz Srbije i Crne Gore ucestvovala su i deca i mladi iz Bugarske i Republike Srpske, a naziv 3. Festivala je bio samo “Muzikalkni kutak- Musical corner”. Na 3. Festivalu je izvrsen izbor za “Slavijanski Bazar” tako da je Jelena Bencun bila te godine predstavnik Srbije i Crne Gore na Festivalu u Vitebsku, osim Vitebska, Galina Staneva, direktor Festivala “Gold Fish” iz Varne odabrala je par ucesnika koji su kao nagrade dobili ucesce na Festivalu u Varni,
Cetvrti, peti i sesti su nastavili ono sto je treci postavio kao novu osnovu programske koncepcije Festivala i uz to su dosle i neke inovacije, pomerena je gornja starosna granica u grupi mladih sa 20 na 28 godina, tako da je to sada pravi omladinski pop Festival, pokrenuta je edukativna radionica - majstorski kurs pevanja sa eminentnim strucanjacima kao predavacima iz te oblasti, a povecan je i broj zemalja koje uzimaju ucesce na ovom prestiznom Festivalu(Bugarska, Moldavija, Izrael, Bosna i Hecegovina, Crna Gora, Austrija).
Dakle, Festival danas afirmise decije stvaralastvo, stvaralastvo za decu i mlade, ima medjunarodnu saradnju sa drugim Festivalima i daleko je od centra kulture te doprinosi decentralizaciji kulture.
„Muzkalni kutak“ je manifestacija koja igra znacajnu ulogu u razvoju kulture dece i mladih u Srbiji i okruzenju, razvoju ljubavi i tolerancije ka drugim narodima i njihovim kultarama uz postovanje razlicitosti, kao i razvoju vokalne tehnike kod dece i mladih kroz edukativne radionice(Majstorski kurs pevanja).
Festival se odrzava 14. i 15. novembra ove godine u Zajecaru.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 698 korisnika na forumu :: 22 registrovanih, 2 sakrivenih i 674 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, bbogdan, Bubimir, djboj, draganl, drimer, esx66, janbo, kolle.the.kid, Lazarus, loon123, maCvele, Mi lao shu, mrav pesadinac, nedeljkovici, powSrb, procesor, rajkoplje, RJ, SR-3m, stegonosa