Realno osecanje u virtuelnom svetu

1

Realno osecanje u virtuelnom svetu

offline
  • Pridružio: 13 Jun 2009
  • Poruke: 777

“Ko ti je ova riba, koja ti je poslala poruku ?”, upitala sam.
“Ma, niko bitan. Pita da li treba da vrati nešto, u igrici, što sam joj poslao…ako nastaviš da mi praviš scene banovaću se sa FB-a…”

Ovako počinje, a završava se ili svađom nakon koje sledi duga tišina ili mojim povlačenjem jer sam, možda, ali samo možda , konačno, ukapirala da je ta teta nebitan lik, prolaznik u slučajnoj, spontanoj komunikaciji, uz to još I virtuelnoj . Flert je, valjda, sastavni deo te slučajne, spontane komunikacije u kojoj se, verovatno, pokazuje kako je neko dovoljno nešto…Konačno. To moje konačno traje tek određeno vreme, do jasne mogućnosti da teta napravi korak napred, ka mojoj teritoriji, trepnuvši direktnim obraćanjem. Ponekad preteram, ponekad ne. Dogovor je jasan: nemoj flertovati I neću flertovati.Tek jedan mig deli ljubaznost od flerta, zar ne ?!
Pitam se kolika je razdaljina od virtuelnog do realnog… pitam se još mnogo što-šta , ali ne moram sve istog momenta.
Ima I onih drugih primera – sve uloge su već podeljene, ali s vremena na vreme ih zamenimo I napravimo čitav krug vrativši se u svoju…Ljubomora. Normalno, ljudsko osećanje, kojeg se mnogi odriču jer ga doživljavaju kao nešto ružno, neprirodno jer stvara neprijatnosti. Zapravo je jasan pokazatelj da sve nije kako bismo želeli da bude ili da se užasno plašimo da ne izgubimo nešto izuzetno važno.
Osećanje koje je neodvojivo od socijalnog konteksta jer je uvek usmereno ka drugoj osobi….
Elem, da ne teoretišem:
Ne znam gde bih postavila temu, pa evo.... da je stavim u Blogove Very Happy

Razmišljala sam nešto i zanima me vaše mišljenje, dragi građani Mc-a

Tema : VIRTUELNA LJUBOMORA

Pitanje: Šta mislite o tome ?

Da li ste ikada osetili ljubomoru ili nešto slično prema osobi koju uopšte ne poznajete i sreli ste je samo na Forumu i netu uopšte ?
Ili vam se učinilo da ste primetili da neko iz poznatog ili nepoznatog razloga varniči na vas ?
Ušli ste u klinč sa nekim iz sličnog razloga ?
Da li se to događa retko,često, ponekad, nikad... i na kraju - Da li je to normalno ? Wink
Ipak je ovo, virtuelan svet ...kahm,kahm...mada...

Ja, iskreno, imam i jedno i drugo iskustvo (u poverenju) Very Happy
Ne znam da li vas ova tema uopšte zanima...ali eto....da vidimo.

Verujem da znate o čemu pričam Very Happy
Pitanje je još da li vas to zanima ili ste na nekim drugim talasima.

Volela bih da ispitamo odnos realnog i virtuelnog... mislim da se ti svetovi prepliću u svakome od nas.

ja neke osobe sasvim dozivljavam realno iako je licno ne poznam no osecam taj senzibilitet kojom zrace njene reci, ona to oseti ....
ljubav je dete slobode kazu francuzi a kad se to ukine nista viose nema smisla...
nikad nikom nisam branio da se izrazi no najvise me boli nesto sto se taji i cuti...

I ja neke osobe dozivljavam sasvim realno.
Mozda sam "ovo" mogla nazvati i virtuelna osecanja ili realna osecanja u virtuelnom svetu / hmmm... probacu da promenim.
Ipak je tema sira o izolovanog osecanja ljubomore ...

E, tako je vec bolje Very Happy Ima tu raznih osecanja, iako je na prvu loptu izletela ljubomora u prvi plan. Bebee Dol
Ponekad mi se ucini kako nekom, meni bliskim, ljudima, smeta kad ovako pocnem da pisem. Ne znam da li im smeta sto pisem ili se iko usudjuje da govori o tome.
Pre neki dan, ne secam se vise koji je dan bio, bas sam bila dobro raspolozena.Do odredjenog momenta... Nikada mi nece biti jasno kako moze da bude dovoljna jedna poruka da mi poremeti sliku i percepciju stvarnosti. Ili mozda jeste dovoljna tek jedna poruka koja apsolutno nema nikakve veze sa mnom Bebee Dol hmmm...

Taman sam uzela papir i olovku u ruke,kad... puče mi veza. Bebee Dol

Moja osećanja su realna...hm... a ponekad se pitam postoji li, još uvek, i realan svet ili je sve postalo nekako virtuelno.
Pre neki dan sam ukapirala: svi smo, već odavno, locirani .
Nije to nikakva paranoja ili bezrazložan i beznačajan strah. Činjenica je da više nemamo nikakvu privatnost. Još malo pa će nam uploviti i u san.

Samo još snovi nisu virtuelni ... i samo su još oni potpuno naši.

Videla sam da na mobilnom telefonu postoji GPS. Prihvatiš nekog za prijatelja i on te locira bilo kad i bilo gde. Ako to imaju obični smrtnici, šta li onda tek poseduju oni ne tako obični ... Rođena sam u pogrešno vreme.
Era tehnologije definitivno nije pogodna za ovakve kao ja . Mi volimo da se volimo bez monitora između, bez tastatura, čulima, čulno i neobuzdano.

Kad vam se učini da lupetam ili vilenim pomislite kako je to posledica virtuelnog...hmmm... pročitala sam neke svoje postove od pre dve...tri godine. Budalaština živa. Ekran trpi sve... ili skoro sve. Jedan, u mojoj, kući je posustao nakon udarca nogom. Podlegao.
Ekran mog starog lap-topa je podlegao...
Sad mu više nije ništa.
Dok patetišem i žalim nad virtuelnom sudbinom jedne zanosne plavuše kakvom sebe zamišlja dum_dum, mene, običnu smrtnicu, s ove strane ekrana brinu ovozemaljske brige.... npr. Kako se nalog ostavlja u nasledstvo ili kako locirati autentičnu emociju u neautentičnom prikazu u virtuelnom svetu ?

Videla sam da je TiSi napisao jedan, čini mi se, odličan post o pismima , ali je tooooliko sitno pisao da ću morati da se pomučim da pročitam.

Ne poznajem nikog. Baš nikog i ako je neko nešto pričao, šta god da je ....TO je laž i ONO je laž i ....i .... http://www.youtube.com/watch?v=Eus2bX5UN4o

Odličan je ovaj filmić Marine Abramović - treba da ga pogledate ... šta god mislili o meni !
Zapravo - nemojte misliti o meni... tik_tak...

Čitavog života mi neko govori: Spusti se na zemlju !!!!!
sa sve uzvičnicima... i ja se spustih... kad dole - blato i kiša...

Šta je realnost ? Subjektivan doživljaj istine ?

Šta je virtuelan svet ? I... da li je virtuelan ?
Svet oslobodjen fizickog kontakta ?
Bebee Dol

A realni svet ? To je onaj ispunjen lažima, zabludama, obmanama i izneverenim očekivanjima rrrrrealnih ljudi ? GUZ - Glavom U Zid
Realan svet je PUN računa - što plaćenih, što neplaćenih.

Zanimljiv je ovaj virtualan svet, ali je onaj realan caroban Very Happy

Odoh da te zagrlim ... Very Happy
Volim te... samo te volim ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1338 korisnika na forumu :: 63 registrovanih, 9 sakrivenih i 1266 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Ben Roj, bladesu, Bobrock1, bojcistv, bokisha253, Boris90, brundo65, cavatina, comi_pfc, CrazyDiablo, crnitrn, dekan.m, deLacy, DPera, DragoslavS, dulleo, gorican, gorval, goxin, hatman, ikan, Istman, JimmyNapoli, Karla, Kibice, kunktator, kybonacci, Litostroton, Magistar78, Marko Marković, MB120mm, mercedesamg, Mercury, mik7, mile23, nebkv, Nemanja.M, nemkea71, nenad81, novator, nuke92, oldtimer, opt1, panzerwaffe, repac, rovac, ruso, sasa87, SR-3m, Srle993, Stoilkovic, theNedjeljko, vladaa012, vobo, wizzardone, wolf431, wolverined4, Wrangler, xoxxvelja, yrraf, YugoSlav, Zerajic